Neviem vyžiť z výplaty
Neviem vždy na konci mesiaca idem do debetu, mam príjem 1000, 400 mi dáva partner, 250 invalidný, 60 Prídavky nevyzijem takto to mam cca tento mesiac, míňam veľa? Chlap už na mňa nemá nervy, ze musím vyžiť z 1000 eur, dá sa to?
450 strava
300 reštaurácie, kaviarne
300 dom
150 oblečenie kozmetika
150 nafta,
50 poistka
100 investicie
30 pedikura
150 psychológovia lieky
100 darceky
@alofinka
* strava písala by som aspoň na týždeň dva zoznam co budeš variť a podla toho nákup urobiť
* reštiku okamžite vypustiť z hlavy a hneď máš o 300 e viac
* na čo kupuješ každý mesiac oblečenie?
* pedikúru môžeš tiež sama doma robiť a máš už plus 30 e
* každý mesiac darčeky 100e ? Wtf čo to oslavuješ?
A vidíš? Hneď máš 430 e plus
chlap ti da 400€ mesacne a uz nic neplati?
Prepac za uorimnost, ale pri 1000 eurovom plate dat 300 eur na restauracie je chore... ja mam prijem cca 2500 v cistom (cca 3500 v hrubom) a tolko mesacne v restikach nenecham..
Ďalšiu priblbla téma na rozdúchanie vášní
Máme väčší príjem a nechodíme do reštiky a kaviarní.. to načo, nechce sa ti variť? Keď nevychádzas s výplatou tak budeš musieť začať.. a tiež sa mi zdá veľa 150€ mesačne na oblečenie a kozmetiku a nerozumiem akých 100€ na darčeky.. a aj bez pedikury každý mesiac prežijes.. ak sú to naozaj kazdo mesačné výdavky..
Jasne ze sa to dá, len ty si finančne negramotna.
300 kaviarne a reštaurácie a 150 oblečenie a kozmetika mesačne? A to ja som si myslela, že míňam veľa keď ma kaviarene a reštaurácie vyjdu väčšinou do 100 a oblečenie kupujem keď treba určite to nie je každý mesiac, kozmetiku dekoratívku tiež nie každý mesiac a starostlivosť o telo ma vyjde do 30 určite. Mne po vyplatení povinných výdavkov a sporenia ostane 350-400€ na stravu, kozmetiku a reštiky a vyžijem z toho bez problémov.
To musite chodit do restik??alebo oblecenie,co si to raz oblecies a vyhodis a kupis nove,ci ako??ja sa ani necudujem,ze sa muz hneva.
@alofinka Tak v prvom rade vôbec nevieš hospodáriť s peniazmi .Prestaň chodiť do reštaurácie a kaviarní tam máš 300 alej investície a darčeky aj pedikúra dalsich 230 spolu a využiješ. Si malicherna a vôbec nehľadiac na priority zbytočne vyhadzujes peniaze tam kde to nie je nutné. Kiež by si mala príjem len 900 e ako moja kolegyňa ktorá je samozivitelka s dvoma deťmi ako by si vyzila. Nehovoriac o prípadoch ľudí ktorý majú menší prijem a musia sa riadne uskromniť aby mohli žiť narozdiel od takých ako si ty...
Tiež môj prvý dojem je, že či troll toto je...ak to je reálna otázka a reálne čísla, tak áno, žiješ si nad pomery. 300€ restiky, 100€ darčeky, 150€ kozmetika a oblečenie sa mi tiež zdá veľa, ak je to každý mesiac rovnako....ako z môjho pohľadu áno, polovicu peňazí rozflákas....
A kozmetika,to kolko toho kupujes?Ved idem do tesca kupim tam v ramci stravy.Tak co vlastne kupujes ako kozmetiku,malovatka??tak sa nemaluj.
@alofinka môžem sa spýtať, aké máš vzdelanie ?
Nie je troll, pamatam si ju z diskusii o chudnuti
Tebe niet rady, si závislá na rozhadzovaní peňazí.
-100e darceky, - 300e restauracie/kaviarne a usetrila som ti 400e/mesiac. Staci? 😁
@alofinka áno dá sa vyzit aj ušetriť
A zrus si debet,je to kravina,preto si stale v minuse.Takto budes nutena konecne nieco urobit.
Ako ja som si nedovolila 300 eur minut na restauracie ani ked sme nemali dieta. A yz vobec nie kazdy mesiac 150 eur na oblecenie. Darceky 100 eur? Kolko zaraba manzel? A co plati on?
Toto mi skor pride ze sa chvalis a nie stazujes.
300 eur na reštiky je teda veľa to nevaris alebo čo? Lebo ďalších 450 eur na stravu je mega veľa ak je to na jednu osobu aj na dve je to dost, psychológia lieky 150 to musíš máš psychické problémy lebo to je dosť pálka, pedikúra v zime ? To by som vyhodila to ti stačí ísť dvakrát za rok, oblečenie, kozmetika sa dá zredukovať aspoň o 50 eur, priateľ má pravdu nemáte deti ani nič a rozhadzuješ, dalo by sa pekne odložiť, zrejme nemáš veľmi ekonomicke zmýšľanie, nech vezme kasu priateľ a hneď bude vidno ako sa ušetrí
Skús takto:
Celkové príjmy: 1000 + 400 + 250 + 60 = 1 710 eur
450 strava
100 reštaurácie, kaviarne
300 dom
50 oblečenie kozmetika
150 nafta,
50 poistka
50 investicie
150 psychológovia lieky
Celkové výdavky sú 1 300 eur
Úspora: 410 eur
😅😅 kuchársky kurz je lacnejší a potom nemusíš do reštaurácií,kks nemá peniaze ale tie výdavky pekný luxus,ako nič v zlom ale za cudzie sa dobré rozhadzuje

Zredukuj sumu minútu v reštauráciách a kaviarnach a máš vybavene