Nevieme ušetriť z výplaty
Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?
ak správne chápem to, že 800€ Vám ostane na stravu, oblečenie a ostatné výdavky, tak z toho by dom neušetrila ani ja🤭tiež mame dve deti, bývame v BA a len na stravu ide mesačne minimálne 600€, kde je ešte oblečenie, drogeria, ostatné výdavky atd..Nám teda 800€ na tieto pokožky nestačí, míňame oveľa viac..Ale aj ušetríme, je to o príjmoch nooo
@viestta absolútny súhlas 👍
200e urcite by islo bokom😉
@minimidimaxi s tym krmivom mi "pises" z duse 😁
Ja to stále hovorím, čím viac má človek penazí, tým mu to finančne proste nevychádza, lebo kupuje chujoviny 🤷🏻♀️
Neviem ci to pomoze aj tebe, alebo niekomu inemu, co budem rada, ja s manzelom, sme si kupili tu plechovu okrúhlu pokladnicku co sa neda otvorit, maju ju v Tedi, aj Kik, tusim stoji euro. minuly rok sme sa rozhodli ze zakazdym ked nam vydaju v obchode alebo sa nam dostane do ruk dvojeurovka, sme ju do tejto plechovky doma hodili, nepresiel ani rok a bola plna ale neotvarali sme ju, zalozili sme dalsiu, tu plnu sme otvorili az na Vianoce a zistili sme, ze sme takto nasporili cca 1100€, viem pre niekoho mala suma, ale nas potesilo. Porozdelovali sme to do sackov po 100€. Zamenili sme to postupne v lekarni alebo drogeriach, kde sme sa opytali ci nemaju zaujem o drobne, nakolko v banke tusim by chceli poplatok za to. Ked sme dostali papierovu, tuto sme hodili do tej najvacsej plechovej krabicky, ktora sa samozrejme neda tiež otvorit. Tento rok pokracujeme. Mozno taketo sporenie niekoho zaujme, dolezite je zbierat jeden rok iba jeden druh mince.
Jasné že sa to dá; môj muž odkazuje, nápis:my piati máme cca 1000+prídavky na deti(ja nemám RD, muž má len príjem)...poplatime účty, čo treba+odložíme do zásoby. Ide o to čo kupujete....mnohí majú ešte menej a dajú to..
Sadnúť za stôl, urobiť zoznam zmeny a ísť na to...
@terina25 👏prídem na školenie ...inak veľmi obdivujem matky samoživiteľky, aj otcov samozrejme ,len tých je menej..že ako to zvládnu všetko
@reni1512 😔 ja veľmi dúfam že si prácu nájdete a veľmi veľmi držím palce
@jarka26011 ale pravdu máš , niekedy sme mali dokopy oveľa menej peňazí a všetko sme mali a ešte sme si aj užívali ...neviem či som zostala taká náročná ,či čo to 🙈🤷
Skús si viesť finančný denník a odsledovať, či neplytváte potravinami. Môžeš tiež skúsiť si po výplate odložiť určitú sumu a jednoducho s ňou nerátať. Je jedno pravidlo, že z každej výplaty by si mala človek odložiť 10%.
Nám po zaplatení všetkeho ostane cca 450€-500€ kedy ako a vyzijeme z toho lebo musíme. Odlozim mesačne 15-30€ viac sa nedá
Do 300€ dáme na stravu, drogeriu. Oblečenie veľa vecí zo sekaca je to ekologické aj lacne, obuv nová samozrejme.
Ale aj ha a muž sme odmalička boli vedení k skromnosti, obaja sme z troch detí
Najlepsie je si automaticky na zaciatku mesiaca/vyplaty poslat na iny ucet/odlozit a brat to ako “povinnu” platbu ako ucty. Ked si to necham tak, ze odlozim, co mi zostane (a malo by teoreticky vic nez moja bezna suma) tak sa to vzdy nejak rozhajdaka
Ale teda 800€ vobec nie je vela pri dnesnych cenach, blavne ked sa aspon trochu pozera na kvalitu potravin (a tym vobec nemyslim cisto bio eko, jednoducho pestra strava je drahsia nez nase klasicke babickovske jedla ako cestoviny s tvarohom a pod.)
My máme 1000 eura dokopy dvaja 2 deti a dokazem aj odlozit tých 1000 eura to z toho ešte treba poplatit poplatky sipo deťom školu škôlk telefón máme morčatá sliepky tiež takže aj ich kŕmime morcatam tiež kupujem tie najdrahšie granulky...a mala mal 5 búnd ja ani radšej nepíšem no mám nové z obchodu tu z bazariku z aukcii aj zo sekaca
Tak každý mesiac isto nekupujte oblečenie ani obuv, my sme dokázali vyžiť z 300€ teda ale sme obracali každú korunu, potraviny drogéria, každý mesiac, a tiež sme si nevedeli odložiť,... Vám ostane 800€ a je to podľa mňa viac než dosť, treba odkladať bločky za celý jeden mesiac od výplaty do výplaty a uvidíte kam dávate najviac peňazí , ale divne minút 800€ na stravu drogériu a...
Možno by ťa osovil blog Som minimalistka
https://minimalistka.sk/vitajte/
Tento blog som začala ako osobný zápis mojej cesty k minimalizmu a ako to mne a mojej rodine zmenilo život. Ešte stále sa učím a nie som na konci, ale výsledky je už vidno. Je to niečo ako diéta od nakupovania, míňania peňazí, vlastnenia príliš veľa vecí a upratanie si v hlave aj mentálne.
Minimalizmus je cielený únik od prebytku, ktorý nás všade obklopuje – konzum, neporiadok,príliš veľa na práci, príliš veľa dlhov, príliš veľa rozptyľovania, príliš veľa hluku…. Chcieť menej je vraj nová definícia úspechu. Úprimne tomu verím. Tak snáď sa inšpirujete aj vy.
Skús si hneď na začiatku mesiaca preplatok na sporiaci aspoň 100e, popozerať letáky a ísť na týždenný nákup (ja si vždy vyberám či Tesco či kauf) niekedy napr káva v kaufe 5e a v Tesco 10e ta istá,čiže už iba to je rozdiel a idem tam kde sa mi to viac oplatí
Ohľadom psíka -ta chápem,tiež máme drahé granule a ide má rozhodiť keď čítam niektoré príspevky o granuliach, ale akzdy máme svoj názor
Sprav si zoznam na celý týždeň čo budeš variť,čo kúpiť, napr Tesco má aj online nákup ale vieš si tam nahádzať položky do košíka a pozrieš sa koľko tá bude nákup štát a porovnať napr a kauflandom či lidlom-neviem,kde chodia nakupovať. Polievočku sa dajú aj lacné variť a výživné. Nepíšeš aké máš staré deti, ja mám 6.5r a takmer 4r a niekedy sú ako kyseliny hlavne 6.5rocny, menší zas jogurtofil, tiež sa snažím kupovať kvalitné potraviny a minieme podobne 🤷🏻♀️ a áno išlo to veľmi hore. Týždenný nákup 150e+šunka+pečivo len taký fukot a to varím doma, teraz boli deti choré to lekáreň bola veľa e (lebo taký sirup,hentaky 🤦🏼♀️)
Skús na začiatok hneď poslať 100e alebo aspoň 50e bokom, spraviť si rozpis na týždeň, variť aj zo zvyškov (mne napr ostali min halušky troška tak sebe s vajíčkom a slaninou) a ostatným som iné spravila 😉
Držím prsty aby sa ti podarilo aspoň troška ušetriť 👊
Zadaj si trvalý príkaz a každý mesiac nech Ti stiahne 200e na iný účet. Potom nákup krmivo pre psy. (známa dosť ušetrí tým, že nakupuje značkové online a väčšie balenia) a zo zvyšku budeš nakupovať potraviny. Určite si sumu na týždeň. Oblečenie kúpiš len ak je potrebné, nie lebo akcia, chceš a pod. Ak na účte už peniaze nebudú, budeš variť z toho čo prosto máš doma.
Oblečenie kúpiš aj tu na MK. Aj značkové aj šetríš prírodu.
Je úplne zbytočné mať veľa vecí. U nás sa nové kupujú topánky, spodné prádlo, ponožky😉Deti dedia tričká nohavice, sukne, svetre po súrodencoch a rodine. Čo speci potrebujú ako tanečné dresy a pod. tiež cez koňa alebo nové. Už som kúpila aj dres s vysackami cez koňa za polovicu.
Ak trváš na nových veciach tak si pozri tzv. kapsulový satník
tych 800 by som nejak rozdelila. aspon 200 by som dala niekam bokom a skusila by som sa popasovat s beznymi nakupmi. nakup je fajn si napisat, co je ozaj treba a kupit len fakt to co je potrebne a mozno cez akciove dni. oblecenie a prkotinky nepotrebne, by som neriesila, pokial by fakt nieco nechybalo
Ja som na Tom podobne ;) takže som si to vymyslela tak že si vždy hneď ako prídu peniaze 100€ pošlem na rezervu (na lisiaka ale kľudne to môže byť aj iný účet. Hl nech to nevidíš) a potom pracujem len s tým čo mám na účte 🙂 je to pre mňa ľahšie ako prepočítavať kde koľko miniem

Usetrit musite tak ze hned na začiatku odlozte..zvykne sa 10perc aspon,ideal je 20 lerc..kokos keby mam tolko eur tak skacem.ako.blcha,krasny prijem,prajem mudrost do financií