Nevieme ušetriť z výplaty
Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?
Každý píše, ako sa uskromniť, šetriť atd..nie som si ale celkom istá, či je to dlhodobo správna cesta sa stále vo všetkom limitovať a obracať každé euro, pretože 800€ za potraviny, drogériu a výdavky navyše je aspoň u nás LTT, týždenne dávame za nákup 120€ a viac, a to je jeden z tých menších nákupov a to nekupujem žiadne kaviáre ani pravé šampanské😁🤔My si napríklad doprajeme aj reštaurácie, aj dobášku občas, aj na výlety ideme s deťmi, aj na rodinné súkromné plávanie každý týždeň, aj kávičky vonku si doprajem- to je ale samozrejme všetko už mimo tých 800€, ale ja by som sa naozaj tohto nevedela ani nechcela vzdať..Syn má veľmi rad Zoo, chodíme za zvieratami, vždy si výlet sprijemníme nejakým občerstvením, proste sa snažíme žiť a nie len prežívať a to isté chceme dopriať našim deťom. Ale samozrejme si vieme aj ušetriť dosť, ono je to všetko o príjme, vyšší príjem=väčšia sloboda, viac zážitkov, človek vie voľne dýchať a nie sa stresovať, čo bude zajtra atd..Ale väčší príjem znamená aj viac námahy, prace, energie, zodpovednosti, peniaze nám z neba nikomu len tak nedpadnú všakže..Nebudem písať ani o tom, koľko búnd mám v šatníku ja- lebo ma tu ukameňujú, ale tak- rada sa obliekam, starám sa o seba, rada do seba investujem, a to niečo stojí- ale zase- stojí to za to🤭😁 A teda, vždy som rozmýšľala v style, ako viac zarobiť a nie, ako menej minúť..Preto nesedím na zadku ( teda sedím, lebo robim z domu🤣), ale robila som vždy všetko preto, aby som si tie peniaze vedela zarobiť, preto aj popri dvoch malých deťoch na MD si slušne zarábam a tento príjem slúži na moju/našu finančnú rezervu a zvyšok ide na naše výdavky, keďže svojho životného štandardu sa nechceme vzdať. A manžel presne preto aj podniká, aby sme mohli voľne dýchať a mať, nie len prežívať..Takže toľko môj úplne iný pohľad na túto "problematiku", možno skús porozmýšlať nad bočným príjmom a hneď bude ušetrené..A to, že tvoje dieťa má 7 búnd, no a? nech má, síce to by sa dalo trochu zmierniť, ale tak, ja tiež neuvažujem stále v style, že kupujem iba to, čo naozaj potrebujem- mňa by toto veľmi limitovalo a neznášam pocit, že musím obracať každé euro..Za mňa proste bočný príjem a vybavené!!!
Keď chcete z tých 800€ ušetriť, zober hneď na začiatku 200€ a daj do obálky. Za vyskúšanie nič nedáš. Možno to zoskrtas na strave - var z toho čo je doma hlavne.
zalozte si zosit kde si budete pisat vsetky vydavky a hned uvidite. a dalsia vec, z kazdej vyplaty by ste mali odlozit 10% bokom, takze hned ako pride vyplata (co je predpokladam pekna suma) odlozit 10%, potom poplatit co treba a mate na ruke to co mozete minut. Ako soory ale mat 800eur na zivobytie a nevediet vyzit, to smutne. ked niekto nema ani taku vyplatu.
@lulula1990 presne minat treba len to co ostane, ja velakrat teraz aj ked idem do obchodu, ze ma to taha niekam ako do jysku a tak, tak si hned dam otazku ze ozaj je to vec, ktoru potrebujeme? Bez ktorej nebudeme vediet zit?
My to tiež riešime. Na psovi by som nešetrila 😃 môj bol síce zadarmo ale na krmive aj tak nešetrím. Snažila som sa zaviesť nejaký zošit kde sa budú písať výdavky. Zatial to nevydalo lebo muž to nejak nechce/nevie riešiť, ale tiež sa mi nepáči takýto spôsob fungovania. Naozaj človek často ani nevie kde tie peniaze minul a to musím povedať, že my nejak nehýrime žeby sme furt niečo kupovali nejaké sprostosti. To je skôr tak, že oblečko pre malého sem, hračka tam, treba kúpiť toto alebo hento, auto do servisu, alebo má niekto z rodiny narodeniny a už to ide. Tak robíme tak, že nejaká suma sa mesačne skrátka odloží a hotovo
❤️❤️❤️🙏 zo srdca dakujem!!!
@tomi97 tak si prečitaj čo je kostna mučka alebo popolček🤷🏼♀️

Hneď daj bokom 200 eur.. Z očí.. Napríklad pokladnicu ktorá sa nedá otvodit😁a odlož do skrine... A skus vyžiť zo zvyšku.. Keď to nepôjde tak bohužiaľ pokladnicu zneškodnis a zachránis vaše životy.. Potom sa zamyslis a skúsiš inokedy..