Nevrátená pôžička kolegom
Baby, nie je to zrovna tema o detoch, ale potrebujem poradit. Pozicala som pred mesiacom kolegovi 300 euro, povodne na tyzden, po tyzdni ma vsak poprosil, ci nepockam do vyplaty, tak som pristala. V den vyplaty mi slubil, ze mi na druhy den donesie cash. Moj sok nastal vtedy, ked mi na druhy den zahlasil, ze peniaze ma frajerka, ze mi mat dat za splatku uveru az 18.4 a ze on ma tendenciu vsetko po vyplate rozflakat na pokeri....Na to som ho samozrejme zvozila, ze co to ma znamenat, vsak sme sa jasne dohodli, ako moze byt taky nezodpovedny (neverim, ze nema nic). Ignoroval a nokomentoval. Ja som sla na Velku noc na predlzeny vikend na Tale, tak som mu vo svrtok pred ochodom z prace povedala, nech mi tie peniaze teda vlozi v sobotu na ucet (v BA su banky aj v sobotu v nakupnych centrach), ze mam splatku uveru s skolky, on je ze dohodnute a dala som mu cislo uctu. Samozrejme som mu to este pripomenula sms, ale nic nevlozil. Medzitym si stihol zavesit na Facebook fotky z 2 zuriek a pobytu vo wellness cez vikend. Skoro ma natiahlo. Urobila som chybu, ze som mu doverovala. ale zdalo sa mi priam nemozne, ze byt to nevratil nakolko sedi oproti mne v praci. Ale zjzvne ho to vobec netankuje. Viac ma vsak stve ten arogantny pristup, zivim dieta a mam teraz dost velke problemy, ale poradim si. Ako by ste to prosim riesili. Myslim, ze v niecom lieta a to, co ma, radsej minie sa seba. Podla stylu obliekania vsak biedu rozhodne netrie.
mňa napadlo len agresívne riešenie,poprosiť nejaké dobrého,silného a odvážneho kamaráta(manžela,priateľa),ktorý ho navštívi a pripomenie mu splátku.a potom sa s nim v práci v živote viac o súkromí nebaviť.
suhlasim poziadat priatela , otca , kamarata nech mu to "pripomenie".
Mozno ja neviem vziat ho k notarovi nech mas na papieri ze si mu pozicala ??
Dat mu tam niaku splatnost... neviem..
@mircalla no tak taký absolútne nemajú predstavu o peniazoch,bohužiaľ,tu fakt treba nájsť chlapa jak hora a trošku mladému zraziť hrebienok.dať posledné ultimátum a potom povedať,mladý,ak nevrátiť,pošlem si po ne ......................(manžela,priateľa,kamaráta) a tomu ich možno vrátiš,ked ti nie je trápne ma každý deň stretnúť v práci a vedieť,že mi dlhuješ peniaze,mne nebude trápne ho za tebou poslať a získať ich takto.................a krásne sa neho usmiať.prípadne sa vyhroziť aj vedúcim,ale to neviem,aké máte vzťahy v práci
Kamaratom,kolegom by som pozicala len v pripade,ak by mi ta pozicana ciastka nechybala.raz som pozicala tete peniaze a dodnes mi ich nevratila.ked ma stretne len si vymysla historky a povie,ze uz vrati.zatial mi tie peniaze az tak velmi nechybaju,no ide o princip.uz nikdy nikomu vzdialenemu nepoziciam.
Ak naozaj hrava niekde poker, resp. inak gambluje, tak sa obavam, ze splatenie bude narocne...
@sunshineka No bola som naivna, vtedy mi az tak nechybala, ale platila som aj zalohu za dovolenku medzitym, tak momentalne chyba dost. No ja si tiez drzim palce aby som to od neho dostala a nikdy viac
@mircalla som soknuta, ze si mu vobec pozicala! Matka dietata a pozicia sopliakovi! 300! Ved to je palka jak svina pri riziku, ze to nevrati. S tym obycajne treba totiz pocitat. Neviem ci to bude riesit nadriadeny, nemate nic podpisane, takze este z toho vyjdes Ty ako blb, ze co to taras. Mimo ine, su to vase mimopracovne aktivitky. Toto riesit sef nebude. Riesit moze jedine tvoje podozrenie, ze mlady asi v niecom fici. Na toto by som ho upozornila, ale opat, bude to len tvoja domnienka a tvoje tvrdenie. Ja by som asi mlademu povedala medzi styrmi ocami v kancli ci chce, aby jeho frajerke niekto napravil cifernicek. Kedze peniaze ma ona, nuz tak nech si vyberie....s takymito hajzlikmi sa asi parat netreba. I ked, ak fici na pokeri, ktovie s akou luzou sa styka....aj to je riziko...ale chladnou by ma to nenechalo. Kazdopadne, vymahat oficialne nemas co, nemas doklad. Si sa opajcla a mas pekne drahe poucenie. My sme mali takisto, co Ti poviem a nepomohli sme si ani trt. Stava sa, zial...ale malo by sa len raz. 😉
@mircalla sorry, nemyslela som to v zlom. Vsak ja som sa tiez obabrala ako sprosta, co by som do seba nikdy nepovedala a vidis, debilita mnou musela lomcovat... 😝 A to som maximalne nedoverciva a opatrna, som si proste na tu svoju jednorazovu sprostost spomenula... Viem, ze toho sefa si myslela najprv ako vyhrazku mlademu. To je jasne. Ale zial, realne tam nic neporiesis keby si chcela, toho si je ten somar asi aj vedomy.
@mircalla v prvom rade si spis papier o uznani dlhu nech ti ho podpise najlepsie pred nejakym dalsim kolegom ... ak odmietne tak
vytlac si papier s textom prosim kolegu xxx aby mi vratil 300 eur co som mu pozicala vtedy a vtedy do vtedy. a vycap to na firemnu nastenku alebo posli celemu oddeleniu ako mail ... mozno sa ti ozve niekto dalsi kto mu pozical a mozete to riesit spolu stavila by som sa ze taky existuje ... detto informuj jeho rodicov, daj mu to na nastenku na fcb ... a pod ...
proste on si s tebou kyve a hra sa vratit sa ti to nehodla evidentne ... a na frajerku sa asi vyhovara ... a ju by som informovala tiez... ale teda dost si mu pozicala na to ze si sama s dietatom ....
jednoznacne spisat dohodu o uznani dlhu, najlepsie pred notarom, alebo dat aspon podpis overit na matrike - tam je to lacnejsie. jedine na zaklade takejto dohody mas v rukach istotu, ze ho prinutis vratit peniaze sudnou cestou. inak to bude vzdy slovo proti slovu.
ktovie, kde vsade ma napoziciavane a nechce priznat a uz vobec vratit

@mircalla
asi by som bola dost nastvata... toboz, ked s tym clovekom pracujem. Neviem, mozno by som zareagovala emotivne, a povedala mu, ze pokial do toho datumu nevrati peniaze, idem za sefom a budem ho o tom informovat. Ano, sef s tym nic nema, ale minimalne bude vediet, preco si na neho nahnevana a co je to za paka 😠
A po tejto skusenosti s nim by som razne ukoncila akykolvek kamaratsky vztah s nim. cisto len pracovne veci, ziadne sukromie, ziadne chichi chacha... proste jasny odstup.