icon

Nevychádza mi to po finančnej stránke

lenkaniky
27. aug 2012

Ahojte zienky... Moj problem? Hm... Ako a kde zacat... Peniaze, peniaze a peniaze...
Vobec mi to nevychadza... Byt platim 340 eur, skolka okolo 30-35eur, jedlo, odev, drogeria...
A moj prijem: plat 40 eur, vyzivne 70 eur, urad prace na maleho 22 eur...
Neviem kde to mam brat...a uz nevladzem...nema mi kto poziciat a som
z toho taka unavena... Hladam dobru dusu ktora mi poradi co mam robit
pripadne kto by mi vedel pomoct financne. Momentalne mi chyba 100 eur
na byt... Ktory mal byt zaplateny uz 20.8.2012.... Som asi zla matka ked
sa neviem postarat financne o dieta... ☹

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
tak ked si sa prezentovala tak ako tu na webe,tak sa ani necudujem ...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@prasiatko30 Neplatim net a net mam aj v robote...

sydney07
27. aug 2012

@lenkaniky ked je to v TN také bieda čo sa týka roboty, prečo to teda neskúsiš inde ? možno aj bývanie by bolo lacnejšie, robota prístupnejšia, škôlka lacnejšia.... s rodinou asi nemáš moc dobré vzťahy podľa toho čo si písala, tak čo ťa tam drží ?

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@lucinka1104 Rozne oblecenie... Len nechcem este nikomu nic hovorit-ze kam presne...
Aby to vyslo... 🙂

bodka13
27. aug 2012

@lenkaniky takže teraz si v robote? ....ak by som mala v predajni brigádničku/pracovníčku na dohodu,ktorá si vypisuje na nete tak by naša spolupráca skončila 😉

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@sydney07 Je to tazke zacinat niekde v cudzom a este s dietatom... Neviem si ani
predstavit ako by som tam vybavovala skolku, papiere, ubytovanie...

zuzkag2
27. aug 2012

@lenkaniky ak davas dieta do skolky, skus si hladat pracu v novom meste. tam platia vyborne, a beru stale. je tam aj lacnejsi podnajom. ja by som sla touto cestou. v Tn naozaj nic nie je. je tam draho, a ziadna praca. drzim palce.

lucinka1104
27. aug 2012

no hadam nie si až taká oštara , že by si im vadila, ešťe aj za telefónom ...aj ked verím, že všetci si potrpia aj na výzor...no to máš tiež čiastočne aj vo svojich rukách

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@bodka13 Ano som v robote a veduca sem dala sama net, aby som si mohla pisat...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@zuzkag2 Dakujem... Mna to taha az do Prahy... Chcela by som tam byvat... Ale to by mi musela
pomoct sesternica z Prahy...

mawka
27. aug 2012

@lenkaniky ano a teraz sa zacnes utapat v tom, ze jedna kocka povedala, ze to tam je na figu. prd. kto hlada, pracu si najde a 120 eur je viac ako 40. a ked nedaju davky, tak treba sa na to vykaslat a neriesit dokola, ze nedaju davky, to ta nikam neposunie. a ked ides na pohovor ako zmoknute kura, sa necuduj, ze ta poslu nazad. mne srdce krvacalo od depresii, ked som haldala robotu, ale na pohovoroch som sa musela zahrat, ze som tazko v pohode. keby som tam sla v realnom stave, tiez by som dodnes ziadnu nemala. a vies kolkokrat som sla v handrach zo sekacu? staci sa zladit, vybrat lepsi kusok a ze som chodila v tom istom na 10 pohovorov mi bolo fuk, lebo to bolo 10 roznych miest, nikto nemohol tusit, ze mam len to jedine schopne oblecko. a stalo ma hodne sil sa pretvarovat, ale tak mala som pred ocami moje decka a slo to same od seba. ty sa zameriavas na seba, ja sa cudujem, ze ta dieta nezenie vpred. milujuca matka ogbrati aj svet naruby, len aby sa postarala o dieta. ved preto sme matky.

kvetinqa
27. aug 2012

baby, ja sa vam cudujem,ze tu vobec stracate cas. Autorka namiesto toho,aby ako kazda ina zodpovedna matka behala a zhanala pracu/lacnejsi podnajom atd,sedi na nete a udava dovody preco sa to neda. Neznasam sebalutost,najlahsie je sadnut si a hrat sa na ukrivdeneho.. A pytat sa,ci mi niekto pozicia 100 eur... Keby aspon tie prispevky neboli take protichodne...

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
to kde si zohnala taku pracu, ze mozes cely den byt zavesena na internete a este ta aj za to platia? 😀

lucinka1104
27. aug 2012

Treba si upraviť vlasky, priomalovať sa a hlavne byť v pohode a veriť si robí to zazraky ...ja sobne na dvoch čo som bola uplne sebavedomá a v pohode ma chceli a na jdnom čo som vyzarala ako ustrachané koktajúce kačatko ako ani nahodou to je jasné takže sa vzchopiť a veci riešiť s usmevom

bodka13
27. aug 2012

@lenkaniky tak tomuto neuveríííím ani keby si ako chcela 😉 ty máš okolo seba toľko ochotných a pomáhajúcich ľudí,že ti môžeme závidieť ....tak nech je vedúca -predpokladám majiteľka predajne,lebo vedúca predajne nemôže len tak dať zaviesť net do prevádzky 😉 taká veľkorysá a dá ti pracovnú zmluvu na TPP 😉

lucinka1104
27. aug 2012

@moon1979 dnes ma asi voľno 🙂
ja dnes mam, chvalabohu mne je tak zle že zajtra tam umrem asi 😀

sydney07
27. aug 2012

@lenkaniky vôbec to nie je také ťažké, pokiaľ máš dosť silnú motiváciu. Ja som pred dvoma rokmi odišla od ex-priateľa s 2,5 ročným synom, sama, v priebehu 2 týždnov všetko zorganizovala,prestahovala,vybavila a som tu. nepíšem to aby som sa chválila,ale preto,aby si videla,že sa stačí nakopnúť a chcieť,ale naozaj CHCIET niečo pre SEBA a svoje DIETA urobiť, chcieť sama zariadiť vaše štastie. ja som si nevedela predstaviť,žeby som bola taká nešťastná ešte dlhšie, možno celý život ale najviac ma ničila predsa,že môžem úplne zničiť život svojmu synovi. To stačilo na to,aby som mala silu aj za desiatich. Tak skús sa nad tým zamyslieť,možno nájdeš niečo, čo bude takýmto nábojom pre teba.

bodka13
27. aug 2012

@lenkaniky nikto ti nemusí pomáhať !!! ...popros mamu a sestru,nech ti na nejaký max.mesiac postrážia malého a ty choď niečo zháňať teda do Prahy ...ešte by si mohla ísť robiť opatrovateľku do Rakúska: 2 týždne robíš a 2 si doma 😉

moon1979
27. aug 2012

@bodka13
už to začína naberať rozmery science fiction 😀

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@bodka13 Do Rakuska to pojde tazko... Ked nemcina nie je pre mna dobra... Teda uz si s nej nic nepamatam...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@bodka13 Pani to chce uz zrusit-predajnu...

zuzkag2
27. aug 2012

@lenkaniky niekde by si mala zacat, mas babo, musis o neho postarat, Do prahy sa mi zda daleko, je by som skusila radsej nieco blizsie k rodine, keby nahodou. Zapamataj si, ze najistejsia pomoc je na konci tvojich ramien, teda tvoje ruky, nespoliehaj sa na inych ale na seba.

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Ona si nasla mna....

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
este pred par stranami, ak si dam tu namahu a pohladam to presne, aby som ti osviezila pamat si splietala, ze s nemcinou sa dohovoris ... ako opatrovatelke ti to uplne staci ... predpokladam, ze k tomuto nenajdes spravny argument, tak ti napoviem dalsiu odpoved, ze odkial zoberies na cestovne, aby si sa tam dostala ... pomozem ti - ved mas priatelov, ktori ti pomahaju kazdy mesiac financne, takze?

mawka
27. aug 2012

ale co, ved @lenkaniky fakt stoji za hovno, nikdy si nenajde pracu, nikto jej nepomaha, je strasne skareda a nikdy to nebude dobre.... sak toto chcela pocut, nie? a my ostatne, ktore bojujeme alebo sme bojovali si asi vymyslame. lebo my sme dokonale s dokonalym zivotom a nic nam nechyba 😉 😉

lenka, bolo to hnusne, ze? ale asi si chcela len toto pocut. lebo kocky ti tu davali rady, svojim sposobom ta podporovali a nic ti nebolo dobre.

hawk 😀

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@zuzkag2 Vsak to, ze sa na nikoho nemozem spolahnut... A ked mam problem tak az vtedy
zistujem kto je aky kamarat... ☹
Praha... Ta ma laka uz od 15-tich....

moon1979
27. aug 2012

@mawka
amen, astala vista 😀

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Nemcinu som sa ucila v skole...ale neviem ani ako sa napise ahoj...

mawka
27. aug 2012

@moon1979 ako opatrovatelke v austrii vybavi agentura vsetko - aj zivnost, aj prihlasi na prislusnych uradoch a cestovne jej hradi rodina. a nie malo. navyse ma platene odvody a po roku mkoze dostavat kralovske prasule na dieta - pridavky. a veru, ze to nie su nase 20 eurove 😉 sak preco sa tam zenu mlade baby--- pre toto, zarobok je slusny a toto je ako bonus tie pridavky. ale samozrejme, musi si tam odmakat rok. na prvy sup jej nikto nebude davat 400 eur na dieta, ze ano 🙂

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@mawka Super, ale co ta nemcina???

kvetinqa
27. aug 2012

@mawka krasna bodka! 😀