Nezdaniteľná časť dane na manželku
Zdravím vás riešil niekto príspevok na manželku? Rada by som využila túto možnosti len neviem ako na to. Podáva sa s daňovým priznaním manžela? Celý rok 2021 som bola zamestnaná a od 1.1.2022 som už na metrskej dovolenke,potomrodicovskej ale bez pracovného pomeru (bol na dobu určitú do 31.12.2021). Kto to už vybavoval, prosím ozvite sa mi, mam zopár otázok. Vopred ďakujem
nie, celý rok, ale od nezdaniteľnej časti sa odpočíta tvoj príjem z materskej, ak si mala vysokú materskú tak nebude čo odpočítať
Nezdanitelna-cast-zakladu-dane na manželku sa uplatňuje len po skončení zdaňovacieho obdobia, cize až v r.2023, keď si Tvoj manžel bude podávať daňové priznanie. Dakedy bola výška jednotná, ale pozerám práve, ze už veľmi záleží aj od výšky príjmu manžela, nielen Tvojho. Samozrejme, ak si mala 6 mesiacov materskú a bola dokopy vyššia ako cca 4100 4500 eur, tak Ti nemajú čo odpočítať.
@ajsha123 4100 alebo 4500.
https://jaspis.sk/aktuality/nezdanitelna-cast-z...
Krása, takže to prekračujem o 200 evri, tak skúsim až o rok, keď už budem poberať celý rok oba rodicak, ďakujem za odpovede a rady

muž si podáva DP sám? alebo mu robia v práci ročné zúčtovanie? môže si na teba uplatniť odpočet, ale materská sa počíta ako tvoj príjem