Nezdaniteľná časť na manželku a vrátenie dane
Ahojte, mám pár otázok ohľadom daňového priznania a bola by som strašne rada, keby mi niekto pomohol. Vlani som bola od januára do septembra na RD, od októbra pracujem. Teda manžel si uplatnil NČ na manželku, kde sa odpočítal môj príjem za minulý rok? Aká je vlastne výška tej nezdaniteľnej časti na manželku? A odrátava sa od toho môj hrubý príjem alebo čistý vyplatený na účet? ĎAKUJEM za odpovede.
ahojte chcela by som sa opytat ak by mi vedel niekto poradit tohto roku teraz v novembri som sa zamestnala tych 10 mesiacov som bola 3 mesiace na rodicovskej a 7 mesiacov na UP. Ako postupovat pri vrateni dane v buducom roku? Ma si na mna uplatnit manzel ci ja musim sama v svojej praci? Vyslo by mi cosi mam minimalnu mzdu tie 2 mesiace. Dakujem za radu.
Hej vratili by ti vsetko co si zaplatila tento rok aj, dane aj, zdravotku a manzel si moze uplatnit nezdanitelnu na teba a danovy bonus ak nemate v praci tak si moze jeden z vas dat vyplatit. Na 32 strane som to tiez riesila kukni sa tam.
ahojte ak som min.rok bola na UP a zároveň aj na Pn do 5.8 potom som bola na RP? ake papiere mi treba vybavit aby si manžel uplatnil bonus?zo sociálnej poist.mam aj z up ze som na RP staci to?
@barborka93 Bonus? DB je na dieta-treba kopiu RL.
@evittam no myslela som na nezdaniteľnú čiastku na manzelku prepac
@barborka93 No potrebujes aj vysku PN-ta sa odpocitava od NCZD.
@evittam ano to mam zo SP a treba mi aj potvrdenie ze som bola nezamestnaná?
@barborka93 áno je to potrebné, mať aj potvrdenie z UP o evidencii , lebo ináč nárok na NCZD n evzniká, vznikne len za nezamestnaných alebo invalidov alebo žien starajúcich sa o deti na MD, RD
@zalka som na rod.dovolenke od augusta 2017 predtym nezamestnaná na PN
@barborka93 ved potvrdenie z UP o evidencii a o tom že poberáš RP .. treba
@zalka dakujem 🙂
@evittam
@zalka Zdravim vas dievcata .Znova obdobie danoveho priznanie a zas mam medzery doteraz ste mi stale dobre poradili,tak ak by som mohla este raz poprosit o radu by som bola rada keby ste mi poradili.
Minuly rok som bola od januara do juna na urade prace vedena ako nezamestnana,v juni 2017 som nastila do prace na TPP. Uhrn vyplatenych zdenitelnych prijmov v mojho zamestavatela bola suma 3359,44e. Moja otazka znie ,, Moze si manzel vo svojom danovom priznani upatnit namna nezdanitelnu ciastku ak som bola pol roka na UP? A zaroven ja som poziadala zamestnavatela o RZD?dajuejm Vam
@marika1230 za obdobie, kým si bola evidovaná, môže si uplatniť Tvoj manžel alikvótnu čiastku na Teba /bude potrebovať potvrdenie z ÚP/ a Ty si uplatníš za obdobie, keď si pracovala.
@marika1230 Moze si uplatnit len za pol roka mínus tvoj príjem. Cize nic.

Ahojte baby prosím vás ked som na neplatenej materskej tak si manžel môže na mňa uplatniť úľavu na daniach ďakujem