icon

Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?

20. sep 2024

Ahojte,

som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.

Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔

andrea1809
22. sep 2024

@doriiis Nezijem na Slovensku, nikde nefnukam. Ale uz sa mi zle cita, ze osoba, co nepracuje tu poucuje a mudruje.
@maciatkolulu Co prosis? Vsak nepracujes cele roky ci desatrocia?...takze od teba je cela kritika. ze treba pohnut zadkom fakt komicka. No zacni od seba

maciatkolulu
22. sep 2024

@doriiis nemám slov. K ničomu,jedine k tomu,že proste nemo ziram. Zbierka zatrpknutej závisti....ale niečo urobiť,alebo sa snažiť,to nie,ukazovať a urážať a tvrdiť,že uráža iný a pritom absolútne nič nevedieť o situácii ,to ide na jednotkuuu🤣🤣👍závery robiť to tiež. Nuž,čo už.
Veď píšem,keď chcú,môžu robiť za minimálnu a nadávať,úplne v.pohode. Zaručene to pomôže. A dieťa,pardon,mladého muža,to naučí akurát tak fnukat a natrcat ruku.

maciatkolulu
22. sep 2024

@andrea1809 🤣🤣🤣🤣🤣toto snáď nie...vážne nie🤣🤣🤣🤣.

0silvia0
22. sep 2024

@ibatanecnica si si dorabala nejaku kvalifikaciu?

adaluc338
Autor odpoveď zmazal
terina25
22. sep 2024

@maciatkolulu po 1. Aj ty si Slovenka ci nie?
Po 2. Teba zivi muz,nie ty. Narozdiel od nas. My mozno makame za minimum ale makame. Kdezto ty sedis doma a zivi ta muz.tak neviem co je horsie . Gratulujem 🤣👏👏👏apropo, niekto tu spominal dochodok, odvody, 2,3 pilier. Tvoj dochodok a tvoje odvody su tiez zaujimave - teda pardoooon nulove.

doriiis
22. sep 2024

@maciatkolulu ...áno,každá takáto téma sa vždy zvrtne nato,že sa budú predbiehať,ktorá ma viac nahovno robotu a menší plat.A každá ktorá poradí k veci je zdrbana,že sa chváli.Ja sa ani nečudujem,že niektorí sú tam,kde sú.Ked s takýmto prístupom pristupujú aj k práci a životu.Holt,ale každý si strojcom vlastného šťastia.

terina25
22. sep 2024

@doriiis ano ,kazdy si je strojcom svojho stastia. To je pravda. Staci sa dobre vydat ako pani vyssie. 🤣

maciatkolulu
22. sep 2024

@terina25 odkiaľ vieš,kto ma živí a kto má peniaze? Muž zatiahne v pohode rodinu,ale celkovo kto má peniaze u nás doma ,neviem odkiaľ mas. 🤷A ani o mojom dôchodku veľa toho nevieš. A ani o systéme. A ani o tom,čo si kde platím. Ale plnú hubu prázdnych rečí,to ti ide skvelo. 🤣😉 Okrem toho to tu mierne spamujes. Všimla si si?

maciatkolulu
22. sep 2024

@terina25 vieš,niekedy sa aj muž vie dobre oženiť🤷, napríklad.
Ale inak,aby si sa dobre vydala,nuž preto tiež treba nieco urobiť 🤣.
Dievča zlaté,skôr ako vypúšťať síru okolo seba,skús porozmýšľať nad tým,čo chces napísať. Toto je tu iba trápne,maximálne.

maciatkolulu
22. sep 2024

@doriiis ja naozaj neverím....🙃 Všetko sa vie,len ako sa o seba postarať nie.

terina25
22. sep 2024

@maciatkolulu aspon konecne viem,preco mas take nazory v kazdej teme. Kooonecnee

terina25
22. sep 2024

@andrea1809 dakujem za info o pani ,,dokonalej,,

autor
22. sep 2024

@andrea1809 mala som taku kamosku, co ju zivil muz a po rokoch aj dozivil, nasiel si inu, cize ja ani nekomentujem niekoho kto radi a sam nerobi nic

doriiis
22. sep 2024

@maciatkolulu ...a pritom to je základ,že? Keby sa každý postaral sám o seba,bolo by postarané o všetkých.No však ale nič.Ty tam kušuj v tom Rakúsku,či kde😆 A ja už budem tiež,lebo na moje normálne otázky k veci odpoveď nedostanem a ľutovať sa a nadávať mi až tak nejde.Idem ja radšej pracovať.
Lebo to je jedno z mojich vystupeni z komfortnej zóny.Pracovat,kým iní spia a oddychujú🤷🏻‍♀️

tundra
22. sep 2024

@doriiis mas nocnu?

autor
22. sep 2024

@doriiis mam aj druhy aj treti pilier

doriiis
22. sep 2024

@tundra ...yop💪🏻.Nie,nie som zdravotnik

tundra
22. sep 2024

@doriiis aj ja mam dnes poslednu😉.Tak nech ti to rychlo ubehne😉

doriiis
22. sep 2024

Aspon vám v tom štátnom sektore prispieva zamestnávateľ nejakými % do 3.piliera?

lienka.7
22. sep 2024

@maciatkolulu no im tu proste kole oči ze TY nepracujes 🙈

maciatkolulu
22. sep 2024

Dievčatá? Vy ste naozaj čisté sliepky.... Úplne úprimne. To je des. A ani sa nečudujem,že sa nachádzate,kde sa nachádzate. 🙃. Je to ale desivé. Je zbytočne už čokoľvek písať. Zjavne viete všetko o Tom kto má u nás peniaze,nehnuteľnosti,proste všetko. Zaručene som zlatokopka,ktorá nič nemá a prišla s holou zadnicou.
Viete,ja ďakujem Bohu,že napríklad nie som doma,lebo mám choré dieťa,alebo som chorá ja. Apropo,roky som bola doma s prvou dcérou,lebo reálne mala hydrocphalus! Som vďačná za to,že je zdravá a nebrala som napriek opakovaným operáciám a vooperovanemu shuntu a iných "bonusov" ani cent od štátu.
Takže,kebyže máte aspoň štipku rozumu(čo je žiaľ asi nepravdepodobné),držala by som na vašom mieste hubu a krok. Snažila by som sa pracovať na sebe. A snažila sa zamerať na tému.
Ja,na rozdiel od vás som písala k téme a z vlastnej skúsenosti. 🤷
Takže pekný večer a hor sa teda zajtra poniektoré do práce na pánske. Pardon,musela som😈

autor
22. sep 2024

@handykate ja sama som mu to navrhla, pretoze je velky introvert, zo zaciatku sa bál, niekedy ideme aj spolu, ale teraz si da sluchatka teraz je rad, ze sa odhodlal, aj ked je mi jasne, ze s ludmi nejak asi pracovat nebude, ale uz aspon prekonal ist niekde, v skole mal panicke zachvaty, cize kazdy si pozna svoje dieta najlepsie co zvlada co nie

autor
22. sep 2024

@doriiis nieco malo ano..bolo na nas ci chceme, samozrejme som to vzala, nieco dam ja, nieco oni

lienka.7
22. sep 2024

@terina25 realne tu napis, co teda radis autorke. Som zvedava. Naozaj.

maciatkolulu
22. sep 2024

@lienka.7 🙃🤣,nuž,ale nefnukam,necucam systém, kebyže chcem,tak robím,to,že mám svoje dôvody....ale tak základ je,že moje decka robia, ako som písala,napriek všetkému,chce prostredná platiť bratovi kurz. Asi som ju zle vychovala....🤣.asi nepracuje na socky,čo odrbavaju system a nacahuju paprce,namiesto toho ,aby niečo proste urobili. Ja neviem,som asi nejakú chybu v systéme urobila. Pomoooooc

andrea1809
22. sep 2024

@maciatkolulu Tu nie je o ziadnu zatrpknutu zavist. Tu ide o princip, ze leniva panicka a primadona, co nepracuje kaze druhym o tom, ako makat. Hovorim, mozes konecne zacat. Mas nejake pracovne skusenosti? Nemas. Tak o com? Ty sama nevytvaras ziadne hodnoty.
Nesnaz sa tu pisat o sockach a odvadzat pozornost. Autorka je pracujuca zena, co neodrbava a plati dane. Ty si pracujuca zena? Nie si. Fakt si dost dovolujes

doriiis
22. sep 2024

Tak aspoň že tak,autorka.Aspon niečo.Su aj kaskadéri v tomto štáte,čo nemajú ani 2.a 3.pilier.
Čo študuje syn?

andrea1809
22. sep 2024

@maciatkolulu Nebol by ziadny problem, ze nerobis. Ale je to problem, ak sa navazas do inych, ze su lenovi, pohodlni a co ja viem co, a sama nic nerobis. To je sakra moc

maciatkolulu
22. sep 2024

@andrea1809 prosím ťa,prekopiruj mi,kde niečo také píšem,vazne