icon

Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?

20. sep 2024

Ahojte,

som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.

Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔

mircalla
2. nov 2024

@kikappp A kde pise, ze to hovori klientom? Opisuje stav. Inak ma uplnu pravdu s tym, co napisala....sme niekde na chvoste Europy ako krajina ludsky, moralne, ekonomicky.....
Vsak sa pozri na tu agresivitu ludi, zacalo to covidom a je to len horsie. Tvoj premier vystupi v ruskej statnej televizii, dalsi ti tvrdi, ze pandemia nebola a chce nazerat to tvojim zaznamov, nebudem pokracovat. Dostavame sa do stale vacsej izolacie.

lienka.7
2. nov 2024

@zuzinabila ubohe? Vsak jasne nemám problém, tak si ho vyrobím, ze?
A najlepšie je sa vyhovárať na psychické problémy, vsak to nikto nezistí, ze si v podstate vymýšľam, ze?A taka top psychologička ako ty to ešte posväti 👌 ako píšem, viac klientov, viac peniažkov, vsak?

kikappp
2. nov 2024

@zuzinabila jasne ved aj kazdy blaznon si o sebe mysli,ze nieje blazon tak ty si odbornik. Ved sama si sa ukazala.

kikappp
2. nov 2024

@mircalla už len to ,že tu chrlí negativizmus svedčí o mnohom .A co zas svojim príspevkom vyvoláva?Treba sa konečne začať správať tak ,ze nemenit okolie ale začať od seba .Nepáči sa mi školstvo hľadám alternatívu, nesúhlasím s niečím, nebudem to podporovať, tu moc všetkému aj politikom davame každý jeden znas .Tvoríme si to co žijeme. Čiže treba sa snažiť co najlepšie žiť. Nie len ochkat ,jajkat ,bedakat ,jasne keď toto doma počúvajú deti tak jasne aj deti už majú problemi .

zuzinabila
2. nov 2024

@kikappp zly stav v krajine je holy fakt,na to clovek nemusi byt negativisticky,staci byt realny.a presne tak,zacala som od seba a aktivne podnikla nejake kroky uz roky dozadu...keby nie aktivit v oblasti,kde s kolegynami lobujeme,doteraz mozno nemas davku tehotenske ani zvyseny rodicak,pridavok na dieta a pod.😀 a vies kolko sme 2 tyzdne dozadu ponukli napadov na zlepsenie ,aby si sa ty a tvoja rodina mala este lepsie ako sa mas?len ,teraz vo vlade nie je vôľa... a teraz sa ty pochval.ci ty len na svojom piesocku?

kikappp
2. nov 2024

Na zlvom stave v krajnie sa podiela kazdy z nas uz som to pisala..Prosim uz radsej nic nepis,lebo stale len viac dokazujes,ze si mimo.Tvoje reakcie su fakto trapne a urcite niesi psycholog a ak tak ako som pisala je to tragedia.

zuzinabila
2. nov 2024

@kikappp aha,rozumiem.nespravila si nic...ty budes z tych co urazaju ale skutek utek.

mircalla
2. nov 2024

@kikappp Ty nechapes....ona ti dala konkretne priklady, ty len dristas. Nie, pod zly stav krajiny sa nepodpisuje kazdy z nas ani nahodou, len ti, ktorym vyhovuje, co je teraz vo vlade. Cize zrejme ty. My ostatni sme len frustrovani a kazdy den pride nove dno a nestacime sa divit....jedna absurdita za druhou

mira0611
2. nov 2024

@kikappp zly stav krajiny, je len dokazom toho, ze nasa vlada ma zle ekonomicke rozhodnutia.
Okrem toho ty mozes driet ako kvon a tu kazdy v krajine, ked vlada kradne, velke zakazky dohadzuju kamaratom, rodine a znamym, ked namiesto 40 mil.softwaru sa rozhodnu pre 110milionovy...

kikappp
2. nov 2024

mira ,mircalla tak mozno dristas ty, nie?Kam vedie to tvoje dristanie ?aha ,nikam ,tak isto ako nevedie nikam dristsnie akoze psychlogicky .
Opakujem musí každý začať u seba ale nie tak že, bude okolo plut .Tak ako túto aj predošlé vlády kto volil ?Takže treba voliť inac ,nepáči sa mi ako sa ľudia spravaju tak im ukážem ako sa majú. NO a niekto ako ty to nepochopi ,lebo keď ti niekto nepritaka tak hneď vieš všetko aj nájsť vinníka.

kikappp
2. nov 2024

@zuzinabila mne je zle z ľudí ako ty ,to je cele .

mircalla
2. nov 2024

@kikappp A ty si prosim ta kto? Ty si vazne psychologicka? Dufam, ze nie.
Hadam tu nechces mudrovat o tom ako sa maju ludia spravat, kedze sama to davas na totalneho hulvata...To je smiesne.
Vela reci, skutek utek. Znies ako Danko ci Huliak

mira0611
2. nov 2024

@kikappp dobre povedzme, ze mas pravdu, po covide som si nasla pracu. Zarabam 2x viac teraz ako pred covidom, ale nemam sa comu tesit, lebo pred covidom som nakupila za 40 euro plny kôš potravin, teraz za ten isty nakup dam 80 euro.
Cena pohonnych hmot sa zvysila.
Moje odvody su viac ako 700 euro mesacne, co dostanem za tie odvody? V lekarni uz 1 spray do nosa stoji cez 7 eura a myslim ze je to len 25ml.
Ked idem k zubarovi, tak tam necham min.100 euro. Ked mam zdravotny problem, dostanem termin v stat.nemocnici o 3 mesiace kym na sukromnej klinike do par dni, to si vsak musim uhradit z vlastneho vrecka. Keby sme si zrusili soc.a zdravotne odvody, sama by som si musela setrit na dochodok a mat sukromne zdrav.poistenie som si ista, ze z mesacne 250 euro by som si vedela dat take portfolio dochodkoveho sporenia, ze by som sa na dochodku mala rovnako dobre ako nasi rakusky susedia, za dalsich 250 euro mesacne by som si vedela uzavriet lepsie zdrav.poistenie ake mam teraz, a ktore mi aj pomoze, ked to potrebujem. Ja som terajsiu vladu nevolila moja, ale darmo ja zacnem od seba, ked stat ma okrada.

mircalla
2. nov 2024

@mira0611 Darmo sa hadas so Smerackou. Bude ti tvrdit, ze chyba je v tebe a zle to vidis, priadne to poprie, ze to nie je pravda

kikappp
2. nov 2024

@mira0611 to co pises do bodky s tebou súhlasím. Je to tak a ano človeka to hnevá a oprávnené. To nik nepopiera.

kikappp
2. nov 2024

@mircalla nie ja som len nastavila zrkadlo.
A ani som nezacala politikarcit .
Ale ak už budú akože psychológovia podnecovať k strachu a megativizmu tak naozaj neviem kam to chceme dopracovať.
To bola cela moja myslienka .
Véd kazdy z nás tvorí túto krajinu ci nie ?
Je nás viac ako politikov, lenže keď sa už hádame mi ženy na MK tak poriesene .
A nie žeby si bola ty ta ktorú mam informovať koho som volila ale len pre teba ,smer to nebol .

mateson2004
2. nov 2024

Nechce sa mi to tu celé čítať tak zareagujem iba na prvý príspevok. Pretože takých ,že má zmeniť prácu je tu určite dosť. Samozrejme , že ako nebude mať na chlieb, nič iné jej nezostane. Ale keď odídu z verejnej všetci , čo robia za také mzdy, budete si chodiť pre deti do škôlky na obed? Nebude im totiž mať kto variť, upratovať. Aj tieto ženy robia za také mzdy. Aj tie ,čo každý mesiac posielajú tie všemožné sociálne dávky . A že teda mamičky s deťmi sú najväčší klienti na tomto oddelení. Populárne rodičáky, najlepšie až kým nepôjde do školy. Na tom klientskom možno sedí baba, čo má 3 ročne dieťa v škôlke a počúva x matiek denne ako ich dieťa nemôže nastúpiť do škôlky, lebo xxx dôvodov. Ona aspoň robí, za pre niekoho smiešnych 800 €. A roboty je tam plna prd.l

mircalla
2. nov 2024

@mateson2004 Suhlasim s tebou. A toto je presne, co mi na tejto krajine vadi - vsade hladat sposoby som nerobit, ako vybabrat so statom, ako cerpak davky, i ked nemusim...

mira0611
2. nov 2024

@kikappp tak preco pises, ze musi kazdy zacat od seba? Ked ta stat okrada, tak sa aj na hlavu mozes postavit.
Pre provnanie pred 11 rokmi som zarabala min.mzdu, moj manžel pracoval v AT uz sa nepamatam vtedy zarabal asi 1200 max.1400 euro, ja 380 euro, min.mzdu. A mali sme rovnako vysoke odvody!
V rakusku sa pozri ake maju materske a ake pridavky na dieta, o zdravotnictve a skolstve ani nehovorim, dochodky spominat je tiez zbytocne, vsak maju vyssie dochodky. Ako je mozne, ze toto vsetko par km od nas vie stat zabezpecit z ovela nizsich odvodov?!

mateson2004
2. nov 2024

A áno, kľudne napíšem, že som.od tejto vlády čakala niečo iné . Po tom ,čo predvádzajú, si kľudne sama sebe poviem, že som zhnusená. Ale aj tak presvedčená, že nebolo koho. Nevolila som Smer, pretože voliť nemôžem, ale tichý podporovateľ som. Teda bola som. Tady dobre nebude nikdy, jednoducho nebude. Ale deti,vnučka sú tu doma a chcú tu byť. Ak by nebolo ich, už som za Moravou. Nie je to nejaká mega výhra , ale trošku lepšie to funguje.

mircalla
2. nov 2024

@mateson2004 Cize ano, ona robi, hoci za malo, ale robi....je x takych, co by boli doma cely zivot a rodicaky natahovali ako sa da. Toto je proste mentalita mnohych ludi @kikappp, ktoru nezmenis. Tak ako nezmenis uplne zle nastaveny socialny system, do vzduchu sa vyhadzuju miliardy, ako nezmenis korupciu a zlodejinu....Zbytocne sa rozculujes, to ozaj nikdy nebude dobre. Ci ideme sa hrat na optimistov? V krajine ako tu, kde ludia najviac veria bludom a konpiraciam? Ja uz optimista nie som, a nie, nie je to moja vina, ze to tu vyzera, ako vyzera, ja stat ani system neodrbavam a ani som to nikdy nerobila

marca12
2. nov 2024

@doriiis To by si kazdy uradnik musel najst novu pracu a kto tam potom bude robit? Preco statnym zamestnancom nedvihaju platy? To maju zivorit a tahat dve,tri roboty a zomierat v 50tke? Ved to sa fyzicky neda zvladat mat tolko robot. Clovek si potrebuje aj oddychnut.

mircalla
2. nov 2024

@mateson2004 Jedine, co je garantovane je kazdy den nejaka nova absurdita ci nova medzinarodna hanba. Uz ma nic neprekvapi

mateson2004
2. nov 2024

Cez deň sedia v kancli a vyplácajú dávky a večer upratujú . Bežné .

autor
2. nov 2024

@marca12 zialpresne tak to citim, ked mam zdravotne problemy a pridem odrovnana domov, tazko budem po veceroch upratovat byty, ked aj bez toho som minule skoncila na urgente s kolapsom, uz ma nebai pocuvat o 2-3 pracach a premahani sa, mam pracu, ktora je urobena kvalitne, vybavim mnozstvo obcanov denne aj 50, plus rozna dalsia administrativa, zastupy, jedine co chcem je byt adekvatne ohodnotena, to je cele co potrebujem

mircalla
2. nov 2024

@autor Ja ti rozumiem.

autor
2. nov 2024

@mircalla dakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. nov 2024

a potom ma velmi boli, ked mi znama napise, ze tu nemali uz ani na rozky a v Anglicku zbiera tacky v mekači za 2000, je mi do placu, odist momentalne nemozem, aspon dva roky, kym je syn na strednej ho tu urcite nenecham

matkahelka
2. nov 2024

Pracovat v statnej sprave je uplne v poriadku pre niekoho, kto si to moze dovolit, t.j. plat prevysia ine benefinity tejto prace. Matka dospeleho dietata v druhom najvacsom meste na SR uz mala niekolko rokov moznost pracovat v niektorom korporate za podstatne vyssiu mzdu a nepistat, ze pracuje na urade za ani nie 800€. Za tie roky uz mohla pracovne aj vyssie postupit a mohla zarabat dvojnasobok. Tiez som kosicanka, pracovala som aj na urade, aj v korporate a platy viem porovnat. Benefity samozrejme tiez. Slovensko je na spicke v pocte uradnikov vramci EU, poslednych 20 rokov pocet obyvatelov Slovenska klesa, pocet uradnikov paradoxne prudko rastie. Fico uz v druhej svojej vlade hovoril o hromadnom prepustani uradnikov, Matovic to zopakoval a doteraz sa nic nedeje. kazdy kto je pri moci sa toho boji, lebo by prisiel o volicov.