icon

Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?

20. sep 2024

Ahojte,

som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.

Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔

Strana
z19
mateson2004
2. nov 2024

Ak som pochopila správne , si na syna sama . Aj ja robím vo verejnej, takže ti rozumiem. Ale nie som na to sama. Veľa kolegýň, čo sú samé a majú deti, majú podporu v rodičoch.

autor
2. nov 2024

@matkahelka pracovala som aj v korporatoch ako Telekom, Orange, ale bolo to za par korun a tlak na vykon priserny, asi bud nemam stastie, alebo z nejakeho divneho dovodu stale skoncim niekde kde nechcu ludi normalne zaplatit

mateson2004
2. nov 2024

@matkahelka záleží akých úradníkov a kde.

autor
2. nov 2024

@mateson2004 v hrubom mam 650 eur, podla tabuliek, ktore nejaky debil nedal stale na poriadok aspon na minimalnu mzdu, dorovnava sa mi to osobnym ohodnotenim, aby plat nebol pod zakon, mam rada pracu s ludmi, maju ma radi, je tam uz okruh ludi, ktorí dokonca pridu len tak ma pozdravit, lebo idu okoo, ale to neohodnotenie ma nici

kikappp
2. nov 2024

@mircalla a co podla teba mozme robit? nic ,len bedakat na nete alebo doma v obyvacke? Tak ved sme to uz uz raz poculi ,ze v jednote je sila ,lenze ak sa nevieme spojit? Ja nemam patent na zachranu nasej krajiny .Zila som viac ako 10 rokov v Svajciarsku ich politika sa mi pacila.A bolo to nastavne podla mna aj vsetko spravodlivo.Mozno sa staci len insporovat lenze tu kazdy hrabe len pre seba.

lienka.7
2. nov 2024

@autorka zial, treba dotazovat p.ministra prečo sú platove tabuľky stale ako sú.

mircalla
2. nov 2024

@kikappp Ja sa nemam zle, viem si zarobit slusne.Samozrejme mimo SR by som sa mala lepsie. Ja nehovorim o platoch, ale vseobecne. Smerovanie tejto krajiny a mentalitu ludi ale zial ovplyvnit neviem....Oni chcu to, co si volia....Ja sa s tym nestotoznujem.

matkahelka
2. nov 2024

Presne tak, v korporatoch je tlak na vykon a na dochadzku. co v statnej sprave nie je ani jedno ani druhe. pracovala som na UPSVaR a teda pretrhnut sme sa tam nesli, ziadne povinne nadcasy, OCR a PN do nekonecna. aktualne pri skolkarke by som taku pracu chcela, ale to je mission impossible, lebo kazdy sa na uradoch drzi zubami-nechtami. tak ocividne prave tie mimoplatove benefity prevysia tu vysku platu. Zopakujem este raz, ty nemas 3 rocne dieta, pri kt. rano a poobede potrebujes stihat skolku, pri ktorom potrebujes riesit sople a vykryvat prazdniny. Ty mas dospele dieta. Prestan pistat a lutovat sa a posli si CV do T-systems, FTP, atd.

kikappp
2. nov 2024

@mircalla tak vidis mozno v podstate myslime rovnako len kazda to povie inac .Ked su hulvati vsade okolo clovek sa stava hulvat ,lenze potom stretne aj super ludi a povie si ,ze to nieje take marne. Mozno to vime ovplivnit po troske a mozno aj nie .

autor
2. nov 2024

@matkahelka neviem plynulen po aj, tam to bude asi problem, ja som rozmyslala prave smerom, ze tym, ze tu verejnu spravu mam v malicku, skor magistrat, okresny urad, tam by som mala o 200-300 e viac

matkahelka
2. nov 2024

A co ti brani sa tu anglictinu naucit? co ti branilo sa tu anglictinu ucit posledne roky odkedy mas dieta samostatne? ty vlastne nie si schopna a ochotna nic urobit preto, aby si sa mala lepsie. sorry, ale na vybavovanie agendy na UPSVaR nie su nutne ziadne zrucnosti, odkedy som tam pracovala, tvrdim, ze toto, co sa robi tam by zvladla aj sikovna cvicena opica.

autor
2. nov 2024

@matkahelka ja nepracujem na upsvar

matkahelka
2. nov 2024

To je uplne jedno, pisala si, ze vybavujes stranky, nevykonavas ziadnu vysokoodbornu cinnost, na ktoru su potrebne extra zrucnosti ci vedomosti.

mateson2004
2. nov 2024

@matkahelka ty by si mohla sebavedomie rozdávať.

mateson2004
2. nov 2024

@matkahelka takový "brouk pytlik". Realita býva poväčšinou iná.

mira0611
2. nov 2024

@mateson2004 ako myslis, ze si od tejto vlady cakala viac? Ja nechapem, ze vladol tu smer a Robert Fico 1 desatrocie, nepchali si vrecia, nesplnili svoje sluby a co ste si mysleli? Ze ich teraz zacne plnit?
Preberte sa prosim, vsak on povie 1 vec a presny opak toho spravi.
Napr. Slub: Nezvysujeme svoje mzdy, cin: zvysi si svoje mzdy,
Slub: nezvysujeme dane, Cin: zvysi si dan a to nie z 20% na 21, ale uz 23%.
Ja uz len na to cakam, kedy zacne verbovat muzov do Ukrajinskej vojny!
Za vlady Roberta Fica za 1 desatrocie sa pridavky na dieta zvysili zo 17 euro postupne na 24 euro, Matovic zvysil aspon pridavky a dal danovy bonus.
Viem aj ja som cakala od Matovica viac, ze bude riadit stat normalne, ale velakrat spravil zo seba pajaca.
Ja viem, ze je tazke volit 1 urputny klamar a kriminalnik a druhy je ako nevyzretí pubertak, ale tak prosim Vas aspon chodte volit mensie zlo, lebo ked ani to nie, tak takto to vyzera ako teraz.

matkahelka
2. nov 2024

@mateson2004 pravda sa zvacsa pocuva tazko

Strana
z19