icon

Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?

20. sep 2024

Ahojte,

som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.

Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔

autor
21. sep 2024

@matkahelka dakujem velmi pekne prejednam to s nim, teraz zacal tu autoskolu, zo skoly chodi o cca 15:00 bezne ked ju nema

rikarika
21. sep 2024

@matkahelka takže ty pošleš svoje nezmaturovane dieťa, ktoré sedí každý deň v škole 6 hodín, po škole rovno na stavbu? Ja neverím že ficovolicky môžu byť až tak agresívne voči svojim vlastným stredoškolakom

mircalla
21. sep 2024

@carolynka Cesi vzdy boli 100 rokov pred nami a vzdy budu...Su uplne inak mentalne nastaveni ako my. Mozu si len gratulovat, ze sa nas zbavili

rikarika
21. sep 2024

@mircalla presne tak...

gribka1
21. sep 2024

Tak dievčatá, chápem brigádu ako super vec, ale cez prázdniny. Ešte sa tie deti narobia dosť do cca 70?

gribka1
21. sep 2024

@mircalla Neexistuje, veď rozdelenie bolo o tom, že nás vyciciavali🤣

carolynka
21. sep 2024

Akoze ja nechapem dokedy budu Slovaci.toto tolerovat a sa donekonecna uskromnovat?

mircalla
21. sep 2024

@gribka1 Vsak ano, my sme vzdy ti ublizeni chudacikovia. Inak tisicky sikovnych slovakov su uz davno v Cesku.

matkahelka
21. sep 2024

@rikarika 1. ficovolicka nie som. 2. mam 2 dcery a ta starsia, takmer 16 rocna uplne bezne otcovi pomaha, aj minuly tyzden umyvala podlahy po malovke, manualna praca este nikomu neublizila. 3. autorke som chcela pomoct.

gribka1
21. sep 2024

@carolynka Možno prichádza ten čas, aspoň nádej si nechám.

petrusa87
21. sep 2024

No neviem, ci je perspektivne ak je spokojna s robotou aj pre svoj zdravotny stav niekde inde. Ja mam zas pocit, ze bude akurat ekonomicka kriza (nie len u nas ale uz taliansko, nemecko je na tom tiez horsie) a ked sa zacne prepustat vo fabrikach a samozrejme aj mensie firmy budu padat (som zivnostnicka a tiez pri malych prijmoch a narastajucich vydajoch ako dlho budem existovat) aby postupne autorka nebola na holickach, a v statnej sprave to ma ako zena najistejsiu poziciu. Urcite este dostavate nejake vyzivne k tomu a neviem aky byt mate, tak pripadne ist do mensieho lacnejsieho, ak ste neni uz v jednoizbaku samozrejme. Skor nejaky zarobok navyse, a ked chce chlapec posilku tak jasne musi si na nu zarobit, toto by som dietatu neplatila pri tejto situacii. Tiez som pochadzala od skromnych pomerov od rozvedenych rodicov a proste som vedela, ze mama proste nema nazvys a vela veci sice som nebrigadovala ale som si kupovala z penazi, ktore som dostavala ci na narodky alebo z malickeho vreckoveho na desiatu (ktoru som si radsej doma den vopred pripravila a tak som si ju usetrila) Verim, ze samotnej matke sa zije tazsie.

rikarika
21. sep 2024

@matkahelka ja sa nepytam či raz alebo 2x umyla tvoja dcéra podlahu po malovke, lebo to nie je žiadny pravidelný príjem. Takže autorovi si nijako nepomohla.

gribka1
21. sep 2024

@petrusa87 Áno ľahšie to už nebude, prichádza ťažká doba, istotu nemá ani tam. Vlastne nikto nikde. Aj ona sa musí prispôsobiť aby prežili. Neviem, kde je otec syna, ale ak sú dvaja, tak klobúk dole že s týmto príjmom to zvládli doteraz. Vždy musíme nájsť cestu.

bosorkabb
21. sep 2024

A čo tak žiadať výživné od otca dieťaťa? Možno som prehliadla.
Ja som rodená Košičanka a od svojich 16 rokov som brigádovala keďže otec zdrhol od nás. Vždy som prispievala tak ako môj brat.
Neublížilo nám to.
Na vodicak som išla až som začala zarábať a nasetrila som si.

matkahelka
21. sep 2024

@rikarika upokoj sa. pravidelny prijem syn mat moze, docasne, kym si autorka najde lepsiu pracu.

tianna
21. sep 2024

@ekira1 ty si si nevšimla ako závratne vzrástli ceny? Napríklad my sme platili pred bonusom zálohové platby za byt bez elektriny a plynu okolo 160€, aktuálne platíme 320€.. a môžem takto pokračovať donekonečna..

libusak
21. sep 2024

Radsej by som v tescu robila a viac zarobila ako verejna sprava

gribka1
21. sep 2024

@libusak No len ona má zdravotný problém, takže niet veľa možností.

andrejka1974
21. sep 2024

@mircalla ma si zarobiť pre seba peniaze nevravim že živiť rodinu moje deti zvládali brigádu aj školu nechápem prečo by mali byt živené rodičmi keď si sám môže zarobiť a keď doštuduje nájsť si prácu podnájom proste sa osamostatniť

mircalla
21. sep 2024

@andrejka1974 A mozem sa opytat do akej skoly chodili?

milanemila
21. sep 2024

Nerozumiem, naco tam za takych podmienok pracujes 🙈 a nie v 40ke s dospelym dietatom naozaj nie je tazke kvoli veku si najst pracu. Kebyze mas 30 a 2 male deti na kt si sama, tak ti verim, ze je problem aj pracpvna doba aj chorobnost aj vsetko, ale takto naozaj nie. Plus 18 rocne dieta by tiez uz mohlo prispiet, ak ste na tom tak zle.

mircalla
21. sep 2024

@andrejka1974 Neni skola ako skola, myslim, ze je rozdiel trebars stredna odborna skola atd. a narocne gymnazium s dobrym ratingom.

doriiis
21. sep 2024

Úplne zbytočne sa tu vadite.Podla komentárov autorky to vyzerá,že nič meniť nemieni.Radsej bude ,,niečo vymýšľať".Len sa potrebovala posťažovať a trošku polutovať asi
Aj to je riešenie 🤷🏻‍♀️

milanemila
21. sep 2024

@doriiis ja mam rovnaky dojem z autorky, ved ked 10 rokov sedi v rovnakej praci s mizernym ahodnotenim a ani si nezvysila kvalifikaciu ani nesla inam a syn teda nema cas v 18ke brigadovat, lebo si robi autoskolu a chodi do posilky 🤷🏼‍♀️ tazko nieco radit…

autor
21. sep 2024

@rikarika cez tyzden urcite nebude moct chodit, jedine vikend pripada v uvahu, nechcem aby sa mu nieco stalo a musi sa po skole ucit, uci sa v IT sfere, doma casto sa este musi matematiku doucovat po skole

gribka1
21. sep 2024

No a čo otec syna? A vlastne odkiaľ má na autoškolu? To je celkom dosť.

autor
21. sep 2024

no tu autoskolu si aj urobi, bola zvyhodnena cena pre studentov a autoskola je v dnesnej dobe uz zaklad, tak ako aj cudzi jazyk, to su take rady ako ked poviete nejakemu cloveku, nech zrusi internet a usetri 20 e mesacne

autor
21. sep 2024

Dakujem za prispevky, uzatvaram tuto temu 🌷

mircalla
21. sep 2024

@autor Nic si z toho nerob, ty chapes aspon priority pre dieta - cudzi jazyk, autoskola, vzdelanie (spravne, po skole v tyzdni sa ma ucit a nie riesit brigady). Niekomu staci monotonna praca vo vyrobe v automobilke a Smer vo vlade.

autor
21. sep 2024

@mircalla dakujem, syn sam vidi, ze na SR sa zije tazko, ked skonci skolu, ma vi vyhlade severnu krajinu v zahranici, takze chcem, aby sa mal dobre a neurobil tu chybu ako ja, ze som tu ostala zit