Nová daň z platieb a výberov: Realita alebo fáma?
Počuli ste o tom? Neviem na koľko je toto relevantná informácia, keďže médium, kde som to čítala vie občas dosť prestreliť aby mali views. Momentálne riešim sťahovanie zo zahraničia na Slovensko, ale mám pocit že každý mesiac prídu s niečím, čo ma núti prehodnocovať. Ja na jednu stranu rozumiem, že sa štátna kasa musí nejak naplniť a že nedá sa donekonečna len príspevky a dávky každému rozdávať. Ale ako si zvýšili platy, ficorenta, rozhadzovanie za nezmyselne eventy a celkovo ako šafária s našimi peniazmi…. V tomto kontexte je to na smiech, keď vidime, že aj tak tie peniaze zase skončia v záchode.
Tak k tomuto druhu demagógie fakt nemám čo povedať.
Ten, čo riadi rezort ti povie, že to je lož a nič z toho nebude, no tebe to povedal niekto zrejme pod vplyvom, tak to je akože pravda, hej ? Mimochodom, to čo píšeš je všeobecne známe o súčasnej opozícii, viď napr. https://m.mojevideo.sk/55xf
No tu s tým ludia vydrbavaju. Takisto psy si prihlasujú k babkam dedkom rodičom na dediny. A napríklad mne ani v jednom podnájme nechceli dať prechodný pobyt 🤷 ešte keď som bývala takto.
Môj bývalý šéf, veľký pán podnikateľ, dom postavený v luxusnej štvrti v meste, ale trvalý pobyt u mamičky na dedine pomaly na hraniciach s PL. Auto tiež tam prihlásené....

@stanulienkat nikdy som nevolila smer, hlas, SNS, Kotlebu a im strany podobne 😀 a ako ti vzrástli dane za súčasnej vlády? Vallo sa chváli, že vymena vozového parku bola mozna vdaka eurofondom. Skolky v Ba fungujú tak, že miesto v 99% nedostanes, keď nemá aspoň jeden z rodicov TP v Ba, takze realne je tu nahlásených oveľa viac ludi ako tu zije (to dalo podnikateľskú prilezitost takým špekulantom ako mojesidlo, kde má vyse 2000 ludi fiktívny TP v Ba, aj keď zije napriklad v takom Grobe, ale logisticky je rodičom lepsie si zaplatit 7 eur mesačne za fiktívny pobyt a čerpať vyhody Bratislavcanov a mat umiestnene dieťa v statnej škôlke tu), toto nikto neriesi, lebo Vallovcom vyhovuje, že majú vacsie percento vybratých dani. Ako píšem, samosprávam bol vypadok príjmov kompenzovaný, nie je dôvod, aby boli stále tak vysoke poplatky za štátne skolky, tu si treba nastudovat, ako zase Vallo chcel mat nadvládu nad financiami a nebyť takého Hrčku, mestské časti budú magistratom len vypalovane a cakat na to, či im nejaké odrobinky padnú na chod materských skol. Čo taká prezamestnanost na magistrate a vytvorenie umelých teplých miest pre prívržencov PS, či teraz nedávny rozkaz pre mestske casti, kde sú dosadení vallovski starostovia (napriklad viem konkretne o Novom meste), že majú upratať ludi z prezidentského paláca, aby neskončili na dlažbe? A parkovacia politika? To je riesenie redukovať parkovacie miesta, kde sa len dá? Rozčleniť mestske casti na 100 zon a nijak nezvýhodňovat Bratislavcanov? A najvacsim vtipom je, keď taká znepokojená matka zo Šamorína (mimochodom zamestnankyňa MIB, platena z našich dani) chce zo Sancovej porad pešiu zonu, lebo si tam nedavno kupila byt a vadia jej, že tam jazdia auta. A nie sú to reci JPP, poznam veľa súčasných a byvalych komunalnych politikov, takze mám informacie priamo od zdroja.