Nová daň z platieb a výberov: Realita alebo fáma?
Počuli ste o tom? Neviem na koľko je toto relevantná informácia, keďže médium, kde som to čítala vie občas dosť prestreliť aby mali views. Momentálne riešim sťahovanie zo zahraničia na Slovensko, ale mám pocit že každý mesiac prídu s niečím, čo ma núti prehodnocovať. Ja na jednu stranu rozumiem, že sa štátna kasa musí nejak naplniť a že nedá sa donekonečna len príspevky a dávky každému rozdávať. Ale ako si zvýšili platy, ficorenta, rozhadzovanie za nezmyselne eventy a celkovo ako šafária s našimi peniazmi…. V tomto kontexte je to na smiech, keď vidime, že aj tak tie peniaze zase skončia v záchode.
nevracaj sa.
Nechoď tu. Žiaľ, je to tak, že tento štát podporuje to, aby časom postupne odišli aj tí, čo tu ostali a sú ešte schopní sa zamestnať aj v inom štáte.
Autorka, zostaň tam kde si. Tiež som rozmýšľala, že by som sa sem niekedy ešte vrátila, ale čoraz viac sa utvrdzujem v tom, že by to bola veľká chyba.
Niekde to musia vybrat. Statna kasa je orazdna. Kazdy vyuziva co sa da, lebo vsak odvody platia. Ale tie odvody nejdu len na socialne davky. Lenze tu je nizka financna gramotnost a mnoho ludi nechape, ze nie vsetko, co zaplatia statu si musia vybrat na davkach. A potom to tu tak funguje....
Ale aby sme nesklzli len na nadavanie na Fica, aj PS chceli prist s roznymi opatreniami ako zdaniť dedicstvo, trestať tých, ktori vlastnia viac ako jednu nehnutelnost (to je im jedno, že tu nehnutelnost plánovali pre svoje deti) a pod. My v Bratislave sme už svedkami, ako nám extrémne za PSkarov stúpli dane z nehnutelnosti (už 2x), zaviedla sa parkovacia politika, zdraželo cestovne, zrusili sa 15 minútové listky na MHD, vzrástli náklady na skolky, ŠKD (pritom štát samosprávam nahradil výpadky príjmov).. domácnostiam stúpli ročne životné náklady v stovkách eur a oni si organizuju vianocne večierky v desiatkach tisíc, platia si koučingy zamestnancom v stovkách tisíc eur, majú prezamestnanosť, odpúšťajú Kmotríkovcom dane zo športovísk atd. Všetci sú proste rovnaki a my si to zaplatíme
Jednohlasne že nevracaj sa 😂 ako rozum to dá, žiadny logicky argument na to aby som sa vrátila neexistuje. Ale žijem v zahraničí dosť dlho a od začiatku cítim samotu. Aj keď tu mám muža. Rodina je rodina. My by sme asi nejak dožili, vieme sa o sebe postarať. Najviac ma odrádza od príchodu to, že raz budem mať dieťa a ja neviem či mu to chcem urobiť v podstate kvôli mojim sebeckym pohnútkam
@tramtada31 ale toto nie je len o bratislave a PS. Vacsinu z toho co si pisala zaviedli aj ine mesta (ano aj tie, kde su ludia z terajsej vlady). Bohuzial ...
@tramtada31 ako píšem v úvodnom príspevku…. Tie peniaze sa z niekadial zobrať musia, s tým ja absolútne nemám problém. Ale keď sa už berú, mali by sa investovať rozumne a nie rozjebať pol milióna na nejaké zbytočne slávnosti a podobne úžasne investície
Pozri, my sme sa vrátili, máme 3 malé deti a tie spomienky s rodinou sa nedaju zaplatiť. Deti ale budeme podporovať v cudzich jazykoch a vôbec nevylučujem, že pôjdu študovať do zahraničia, a potom sa za nimi prestahujeme. Dvere do zahraničia si teda nechávame pootvorené.
Jedna vec je zobrat peniaze a druha ich potom zas a zas tunelovat...
Nevracaj sa. Ľudia skôr rozmýšľajú, ako odtiaľto vypadnúť....
@tramtada31 to aj nám za smerákov. Na daň z nehnuteľnosti a smeti ide takmer 1 moja výplata. Vo väčšine miest to tak bolo a je, bez ohľadu či Smer ,PS, ...
Toto je duplicitná téma. Už sa to rieši tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/zdanovanie-prevodov-platby-len-v-hotovosti/
Za mňa sa určite nevracaj. My sme dali dcéru do biligvalnej škôlky, v 5 rokoch už hovorí plynule anglicky presne kvôli tomu aby odtiaľ o chvíľu mohla ísť čo najďalej.
včera sa to riešilo už aspoň 5 krát... ale jasné, každého to dožerie takéto správanie...
autorka ak môžeš - ostaň tam kde si... tu je to o ho*ne...
Vraj to popierajú, pretože banky by to dali do poplatkov , zamestnavatelia stiahli z platov a zaplatili to ľudia a znížila by sa kúpyschopnosť, klesli platy atď. Ale dá sa našej vláde veriť? Hlavne, že máme bohatý sociálny balíček, ktorý pomáha väčšinou tým čo netreba a ani naň nemáme..
Iste, niekde musia vybrat. A preco nevyberaju od dlznikov na daniach, odvodoch, zakonnom poisteni, vyvoze domoveho odpadu, za najom hrobovych miest pod? Staci kliknut na hociktoru organizaciu a budete zhrozene. Ludia neplatia dan za psov, zahrady nevynali z ornej pody a preto platia nizsiu dan a pod. Tam viazu miliony pre stat.
Nič neprehodnocuj, ostan v zahraničí. Tu to bude ešte tuším veselé, čo pre nás vlada nachysta. To skôr my začneme prehodnocovať, kam sa vystahujeme 👍
A odškodné za covid z našich daní, len grázlom z basy teda kamošom, pričom tisíce poctivých ľudí zažívali problémy spôsobené mizerným rozkradnutým zdravotníctvom a tiež by si zaslúžili odškodné.
Ja kebyže môžem a mám gule tak odídem preč a už sa sem nikdy nevrátim. Slovensko ide do skazy. Vládnu nám kriminálnici a robia si čo chcú a z nás je len dojna krava. Takže ostan kde si a keď sa chces sťahovať tak nie na Slovensko ale do iného štátu.
Tak určiteeeee... 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
https://www.ta3.com/clanok/949515/vlada-udajne-...
"Ministerstvo financií sa ostro ohradzuje voči šíreniu ničím nepodložených, zavádzajúcich a nepravdivých informácií zo strany niektorých opozičných politických strán, ktoré majú vo verejnosti vzbudiť strach a neistotu. Niektorí politici totiž účelovo narábajú s neoverenými faktami a svoje domnienky prezentujú na tlačových konferenciách ako fakty,"
@tramtada31 presne. Toto nie je len PS, ale aj iné mestá... Náš primátor je "nezávislý", aj keď teda neviem neviem, a odkedy prebral úrad, tak len špekuluje, v našom malom mestečku úraduje už 17(!!!!) OZtiek a ani srnky netušia čo tie vlastne robia okrem toho, že berú rôzne príspevky a eurofondy a to nehovorím o tom, čo robia s poplatkami. Len smeti zdvihli niekoľkonásobne
5-členná rodina pred rokom 150 eur za odvoz smetí, 5-členná rodina tento rok - 370 eur, ak chceme platiť menej, tak nám smeti budú odnášať RAZ mesačne. A samozrejme, odnesú len to, čo je v popolnici. Poprípade pán primátor odkázal, že si máme na úrade kúpiť po 5 eur očipované vrecia a do tých môžme dávať smeti a potom ich smetiari vezmú. K zvyšku sa radšej nevyjadrujem, toto je len špička ľadovca. Keby nemám 13 mesačnú dcérku a hypotéku na krku, tak sa zbalím a už tu nie som.
@milos81 toto je inak strašná haluz, čítať vyjadrenie koaličných strán, že niekto nemá operovať s nepodloženými faktami 😂😂😂 týpci, čo voľby vyhrali na demagógiach typu progresivci zavedú legálne drogy, masturbácie do školských osnov, potrat do každej rodiny a hlavne 72 pohlaví 😂 týpci, čo ako prvé po atentáte hádzali vinu na opozíciu.
@tramtada31 toto je realita napríklad aj v Prešove a Košiciach - všetky poplatky čo spomínaš stúpli, taktiež parkovacia politika a podobne. Lenže niekedy je to aj problém prisťahovalcov - napríklad v našom bloku je len 12 bytov. A trvalý pobyt v meste máme 5ti. - čiže odpad, psíky a podobne si obyvatelia 7 bytov platia úplne inde. V PO je odpad 60€. V dedine vedľa 25. V PO je škôlka 30-50€ jedlo v skolke 50+ . Dediny dookola polovičné náklady 🤷
@hatsepset vždy keď som bola v podnájme tak som platila za smeti aj keď som tam nemala TP. Neviem ako to funguje inde, bola som v troch rôznych podnájmoch na Slovensku a musela som platiť. Ale v mieste TP som neplatila keď som tam nežila. Poslala som na úrad v mieste TO pracovnú zmluvu, alebo pred tým potvrdenie o štúdiu
@tramtada31 ty si demagog ako vsetci smeraci. Pises: My v Bratislave sme už svedkami, ako nám extrémne za PSkarov stúpli dane z nehnutelnosti (už 2x), zaviedla sa parkovacia politika, zdraželo cestovne, zrusili sa 15 minútové listky na MHD, vzrástli náklady na skolky, ŠKD.....
Ty si ocakavala, ze uz nikdy nic nezdrazie???? Fakt?? Mne osobne dane narastli najviac teraz za Smeru.
Zdrazovanie listkov na Mhd je ocakavatelne a logicke, kedze vypadky financii este za cias Covidu, zdrazovanie benzinu, zvysovanie miezd, vymena vozoveho parku....sa odzrkadlilo v rozpocte. Nemozes ocakavat, ze nestupne cena listka. Ano, 15 min listok nasral aj mna.
Skolky, skoly detto-je tu nasackovana polovicavychodniarov, vacsina tu neplati dane, smeti....nie su kvoli tomu miesta v skolkach....
Parkovacia politika detto-treba to regulovat. Nikto nenasiel lepsi model. Domaci nemaju kde parkovat zase hlavne kvoli pristahovalcom. Ako by si to riesila ty???
Prepac, neviem kolko mas rokov, ale mas argumenty ako stara Blaskova, co sa hovno vyzna, ale mudruje. Ty chces v praci tiez obcas zvysit plat, nie? Klasicky AČOHENTIZMUS. Ked niekto slomenie zderstvo, zlodejstvo mafianskeho Smeru, ty hned poukazes, ale ved aj ti druhi take robia. NIE, nerobia. Je rozdiel rabovat a rozdavat svojim ludom a je rozdiel, ked na celom svete idu hore energie, benzin ( ktory slubil smer zlacniet😂) a treba po narocnych rokoch ozivit ekonomiku.
A nestazuj sa-Uz mame od Fica lacnejsie, energie, plyn, elektriku, vodne, potraviny, benzin, dane......
Je nam tu sveta zit..
Autorka-nevracaj sa sem. Ja cakam, kedy mi z tejto krajiny plnej primitivnych a jednoduchych ludi voliacich soc-dem vypadnw dieta do normalnej civilizacie.
Vďaka Ficovi nám stopnú financie z EU, takže bude zdierať občanov. Bola by som rada keby sa ozval nejaký Ficovolič a objasnil čo je na tom také super, aby trochu ustúpilo zúfalstvo 😀

počula ☹ Dúfam, že sa to nestane. Ak áno, budem si žiadať výplatu na ruku. Nevracaj sa na Slovensko, pokiaľ nemusíš. Ide to tu dolu kopcom