Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?
Ahojte.
Vie niekto niečo o tomto príspevku? Aký je to vlastne príspevok? Ďakujem

Pracujem vo verejnej sprave, v skolskej jedalni za mizerny tabulkovy plat. Na vsetko som sama. Vivat Slovensko
@subartic vieš, ale čo robia úrady, kontrolóri, keď potom po takej firme nejdú?Je to okate, ale všetko je na hlavu to ako, keď na súde pri rozvode sa z muža stane skoro chudák za najnižši plat.Stale platí čo môžeš oklamať oklames, čo môžeš ukradnúť z práce ukradnes to sú asi pozostatky myslenia zo socializmu.
@luccija bohužiaĺ je to všetko v súlade s právom. Tam je legislatívna diera, tie tri mesiace by som zrušila a vymeriavací základ by sa počítal z priemeru za rok a bodka. Zle nastavené a najviac využívané práve nízkopríjmovými skupinami alebo akoženízkopríjmovými skupina. Odrbávačky na daňových bonusoch kedy si nepriznajú výdavky , zvyšujú si daňový základ a v konečnom dôsledku ich daňový bonus je vyšší ako samotná daň. No a po skončení rodičovskej , hups skúmam max .podporu ako sa k nej dostať, lebo si po rodičovskej potrebujem doma oddýchnuť a ešte s max .podporou .
@terina25 Skus sa na to pozriet inak. V tomto state sa ma najhorsie streda trieda, makaju jak blazni, stat im neda nic, len im zvysuje dana a pridava nove. Z tych dani, co vybiera vacsinu rozkradne, nic nevybuduje a zvysok rozda - ano, aj takym, co su povalaci. Nehovorim, ze vsetci, ale dost ludom sa tu makat nechce. Vsak staci toto forum - x spekulacii ako dostavat peniaze za nic. Ludi uz nebavi byt dojne kravy. K dochodom, ti dostali popridavana najviac v EU. Je to volicska zakadna Fica, takze bude do nich liat peniaze dalej, i ked na to stat nema a zadlzuje sa viac a viac
@mircalla prepac, nezovseobecnuj. Nie vsetci dochodci su ficovolici a tu, na MK je dost mladych, jeho voliciek. Okrem toho, nezaskodilo by si skontrolovat vlastnych rodicov, koho volia. A mas mi co zavidiet, ja s mm stredoskolaci s odrobenymi 37 a 42 rokmi vo svojom odbore ani po viac ako 10tich rokoch na dochodku nemame spolu 1000€ . Budem ti vdacna, ak mi neodpovies.
@mircalla prepac, nezovseobecnuj. Nie vsetci dochodci su ficovolici a tu, na MK je dost mladych, jeho voliciek. Okrem toho, nezaskodilo by si skontrolovat vlastnych rodicov, koho volia. A mas mi co zavidiet, ja s mm stredoskolaci s odrobenymi 37 a 42 rokmi vo svojom odbore ani po viac ako 10tich rokoch na dochodku nemame spolu 1000€ . Budem ti vdacna, ak mi neodpovies.
@oli18 Rodicia su 5 rokov mrtvi, Fica nevolili. Nikde som nenapisala, ze vsetci dochodcovia volia Fica, napisala som, ze ma v nich silnu volicsku zakladnu. To je fakt. Tak fajn, ze to nie si. Viem, ze ho voli aj dost mladych
Pozrela som si clanok ale nepride mi solidny, na stranke ministerstva som nic take nenasla, zaujem som mala kvoli mame s luxusnym dochodkom 490e
@anonym_autor 📍
Pošlete mi niekto odkaz na tento príspevok? Vdaka
@oli18 Rodicia su 5 rokov mrtvi, Fica nevolili. Nikde som nenapisala, ze vsetci dochodcovia volia Fica, napisala som, ze ma v nich silnu volicsku zakladnu. To je fakt. Tak fajn, ze to nie si. Viem, ze ho voli aj dost mladych
@mircalla bolo by nacase neskatulkovat dochodcov ako ficovoicov, ani ako vysokoprijmovu skupinu obyvatelstva. Dochodky su od buka do buka a mladi si myslite, ze kazdy ma priemerny dochodok. Starodochodcovia sme sa vacsina prepadli na dno chudoby a pritom sme v produktivnomm veku boli stredna trieda. Tento prispevok bude voci dochodcom spravidlivy, lebo nebude celoplosny. Spravodlive by bolo aj zbysovamie dochodkov o istu sumu, nie o %. Takto sa nam dochodcovia s vyssimi dochodkami viac a viac vzdialuju a s nizsimi viac a viac chudobneju.
@mircalla bolo by nacase neskatulkovat dochodcov ako ficovoicov, ani ako vysokoprijmovu skupinu obyvatelstva. Dochodky su od buka do buka a mladi si myslite, ze kazdy ma priemerny dochodok. Starodochodcovia sme sa vacsina prepadli na dno chudoby a pritom sme v produktivnomm veku boli stredna trieda. Tento prispevok bude voci dochodcom spravidlivy, lebo nebude celoplosny. Spravodlive by bolo aj zbysovamie dochodkov o istu sumu, nie o %. Takto sa nam dochodcovia s vyssimi dochodkami viac a viac vzdialuju a s nizsimi viac a viac chudobneju.
@oli18 Rozumiem, logiku to ma. No mlada nie som, mam 53. Obavam sa, ze s tymto stylom vladnutia na moj dochodok uz nebude co
Príspevky pre dôchodcov a zťp vám vadia,naopak dávky v osadách a zamestnavátelia u ktorích sa robí tzv.načierno alebo s minimom na páske a zvyškom na ruku,tam prečo nejdete bliakať???
Pošlete mi niekto odkaz na tento príspevok? Vdaka
@terina25 dopriala by som jej vyzit z tých peňazí aspoň na rok
@anonym_b9b526 doprial by s všetkým ktorím je príspevok malo aby si skúsili vychovávať deti v krajinách kde žiadne príspevky niesu kde do prace sa chodí 6 mesiacov po narodení.
Kde neexistuje žiaden štátny dôchodok a človek sa na neho musí pripravovať celý život. Kde si ľudia platia vysoké školy a nemajú ich bezplatné.
Všetci vyplakavate jak sa nedá vyžiť ale naša krajina rozhadzuje peniaze jak keby mame neobmedzený rozpočet.
Na dieťa a rovnako na dôchodok sa ma človek sám pripravavovat a nespoliehať furt na štát.
@anonym_b9b526 doprial by s všetkým ktorím je príspevok malo aby si skúsili vychovávať deti v krajinách kde žiadne príspevky niesu kde do prace sa chodí 6 mesiacov po narodení.
Kde neexistuje žiaden štátny dôchodok a človek sa na neho musí pripravovať celý život. Kde si ľudia platia vysoké školy a nemajú ich bezplatné.
Všetci vyplakavate jak sa nedá vyžiť ale naša krajina rozhadzuje peniaze jak keby mame neobmedzený rozpočet.
Na dieťa a rovnako na dôchodok sa ma človek sám pripravavovat a nespoliehať furt na štát.
@misanthropicdann na dieta ano a na dochodok len v tom pripade, ak stat nebude na dochodok zo mzdy stahovat.
To ti uslo.
V tomto štáte sa fakt neoplatí robiť. Neschopným sa to stále niečo dopláca, dorovnáva, aby mali skoro toľko ako tí, ktorí sa snažia. Prečo? Veď nech sú sociálne rozdiely a ukážu, kto sa ako snaží. Socializmus skončil. Tí, ktorí sa snažia, vzdelávajú, pracujú, starajú však o seba a svoje rodiny, takí nikdy nedostanú nič. Pritom mnohí tu robia celý život účelovo za minimálnu mzdu kvôli dlhom, exekúciám, neplatenie výživného. A dôchodok je následne vyrátaný podľa výšky mzdy a odvodov, čiže kto ho má nízky? Ten, čo robil za minimálnu mzdu, zvyčajne účelovo. Ak je niekto na úrade práce viac než pol roka, tak preto, lebo nemá čo ponúknuť alebo sa mu pracovať nechce, zvyčajne oboje. A zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém. O tých by sa mala starať predovšetkým rodina, nie cudzí ľudia. Je absurdné, že na takýchto pre spoločnosť úplne zbytočných ľudí idú toľké peniaze. Platí sa im od narodenia až po smrť. A ešte sa platia aj ďalší ľudia z rodiny, aby ich opatrovali, Opatrovateľské, invalidné dôchodky, autá, kadejaké dávky pomaly na všetko, stačí jeden postih a rodina má celý život zaručený príjem. A koľkí to majú vybavené po známosti. Vivat Slovensko!
@anonym_7c6322 o socializme mas chabe vedomosti, moja. Ale skolenie ti robit nebudem. Nastuduj si, kym nieco napises. Vies co ? Teraz je tu socializmus
@misanthropicdann zabudol si napisat kolko v tych krajinach maju aj plat.
@misanthropicdann apropo len pre tvoju info. Ty mas pocit,ze u nas su VS bezplatne? Akoze zadarmo 🤭🤭
@misanthropicdann apropo len pre tvoju info. Ty mas pocit,ze u nas su VS bezplatne? Akoze zadarmo 🤭🤭
@terina25 na dennom štúdiu sa neplatí školné ak ide o štátnu školu . V mnohých krajinách sa platí .
@terina25 K teme - mam dojem, ze sa stale skladam na nejake neadresne socialne davky, pricom sa mam horsie kazdy rok, ta drahota je neskutocna, realna mzda stale klesa. Socialne davky sa v tomto state vo velkom zneuzivaju, uz ma to nebavi. Nebavi ma skladat sa na fejkovy predlzeny rodicak ani fiktivnu matersku ani ludom, co sa im nechce robit. Dochodcom ide na 13. dochodok miliarda, ktoru si tiez nemozeme dovolit. Cesta do pekla, populizmus, neudrzatelne a dopadneme tak, ze na nase dochodky nebude
@mircalla je mozne,ze ti tak lezia dochodci v zaludku ? Keby zili tvoji rodicia,mala by si rovnaky postoj? Ved je to prinajmensom trapne, ak nie priam drze, stale spominat dochodcov. Ved my sme si na dochodky nasporili predsa, to vie kazdy somar a v dochodku chceme slusne dozit, nie zivorit . Vies, ze cim starsi dochodca, tym nizsi dochodok? Lebo nam ho raz prepocitali a to je do konca zivota. Vzorce jeho vypoctu sa v minulosti casto menili, toto uz kompetentnych nezaujima, zvysuju %. Preto je tolko vela dochodcov v chudobe. Je rozdiel 1,5 % z300-400€ a z 900+€. Preto by malo byt zvysovanie solidarne. Lenze poplatky, doplatky za lieky, ani nakupy nemame podla tohoto kluca. Preto v mhd smrdime, nosime 20 rocne oblecenie a jeme potraviny po zaruke. Lebo nas stat k tomu dohnal. Zo strednej vrstvy sme sa prepadli do chudoby. Napisem otrepane, karma si vas najde.
@mircalla je mozne,ze ti tak lezia dochodci v zaludku ? Keby zili tvoji rodicia,mala by si rovnaky postoj? Ved je to prinajmensom trapne, ak nie priam drze, stale spominat dochodcov. Ved my sme si na dochodky nasporili predsa, to vie kazdy somar a v dochodku chceme slusne dozit, nie zivorit . Vies, ze cim starsi dochodca, tym nizsi dochodok? Lebo nam ho raz prepocitali a to je do konca zivota. Vzorce jeho vypoctu sa v minulosti casto menili, toto uz kompetentnych nezaujima, zvysuju %. Preto je tolko vela dochodcov v chudobe. Je rozdiel 1,5 % z300-400€ a z 900+€. Preto by malo byt zvysovanie solidarne. Lenze poplatky, doplatky za lieky, ani nakupy nemame podla tohoto kluca. Preto v mhd smrdime, nosime 20 rocne oblecenie a jeme potraviny po zaruke. Lebo nas stat k tomu dohnal. Zo strednej vrstvy sme sa prepadli do chudoby. Napisem otrepane, karma si vas najde.
@oli18 nič v zlom ale my ake odvody platíme, hm? Také, o akých sa vám ani nesnívalo!!! A paradoxom je, že hoci prispievame ako takí oslikovia otras sa, dostaneme veľké 💩 a nie dôchodok. Možno nejakú rentu 200€ a budeme sa môcť ísť pásť. To je podla teba Ok? Spravodlive???Lebo ty chceš teraz slusne žiť, tak ti ma teraz stat platit koľko? 1000€ mesacne? To fakt? Vsak toľko majú ani pracujúci ľudia!!! S úvermi a malymi deťmi k tomu a nie 1 osoba, ako stále tu vyplakavate!!! Už sa laskavo zobudte, vy dôchodcovia, co ste tu akoze všetko vybudovali a najmä, tie vaše odvody, co ste si platili už drvivá väčšina z vás si už dávno pradávno aj vybrala!!! Táto krajina žije na dlh chapes to, či nie? Takmer 1 miliarda ide na 13te dochodky, ma ktoré stat nema!!! NEMA!!! Ma aktuálne na 11 dôchodkov!!! Rozumiete tomu ci nie??? Asi nie.
@oli18 Takze co sa tyka prace, ludia v dnesnej dobe pracuju ovela viac ako vy, o tretej stvrtej Vam padla, o nadcasoch sa vam nesnivalo, pracu mal kazdy.90 percent z Vas roky volilo Meciara, nasledne Smerohlas, ste myslenim stale aseknuti v sociku aj budete, vacsina podporujete Rusko. Vdaka Vam x mladych ludi uslo z tejto krajiny, pochopili, ze ich tu s tymto myslenim nic necaka. Co sa tyka spravania, vacsinou ste agresivni, sebecki, toxicki, neprijemni, zatrpknuti. Vidim to v obchodoch, MHD..staci si pozriet par videi z namesti alebo komenty na Facebooku kolko zla x Vas ide. Takze ano, lezia mi v zaludku. Vo velkej miere ste prispeli s negativnemu vyvoju v tejto krajine. A my nebudeme mat ani take dochodky, ako vy. Uz vobec nebude z coho. Capiche? Ak nie ste taki vsetci, uplne staci, ze Vas je aj bude vacsina. Nikdy ste nechceli nic ine ako socik
veľmi ma hnevajú tie fiktívne max.materské , kde žena odvádza do štátu minimum a potom zháňa po známych kto by ju zamestnal na 3 mesiace na 2900 eur v hrubom aby mala max materskú. Táto legislatívna diera ma veľmi hnevá a zrušila by som aj tehotenské, kočíkovné len na prvé dieťa, rovnako tak príspevok na prváčikov . Každá ďalšia sociálna dávka mňa hnevá , hlavne keď nemá jasné pravidlá . No a príspevok na škôlku , OČR počas zatvorenej škôlky ani nekomentujem .
@subartic hnevať tá to môže ale už teraz je pôrodnosť nízka. Keď odídu tieto dávky ešte sa pôrodnosť zníži. Ženy nebudú ochotne mať ani tie 2 deti v priemere.
Ľudia ako ty si najprv povedia, jej krásne, štát ušetrí.. ale čo bude o 30 rokov? Tie deti budú proste chýbať. Budú chýbať pracujúci ľudia v rôznych odvetviach. Už teraz sa to začína diať a štat premýšľa o zjednodušení migračných podmienok, aby migranti nahradili tých, ktorí chýbajú. Ak niekto schvaľuje zníženie pôrodnosti, schvaľuje aj islamskú a hinduisticku migráciu na Slovensko (lebo väčšina migrantov pochádza z islamských krajín aktuálne) a tým zmenu kultúry. Si s tým naozaj stotožnená? Ak áno, nemám nič proti. Len sa nad tým treba zamyslieť kus viac.
@oli18 Do dochodku ste sli tiez ovela skor ako pojdeme my. Ale nie toto mi vadi. Vadi mi to Vase socikovske myslenie
@misanthropicdann si nejako zabudol povedať, že väčšina krajín, ktoré majú platby za školné a šetrenie si na dôchodky nemá sociálne a zdravotné odvody ako povinnú zložku mzdy. To je u nás okolo 50% mzdy spolu. Čiže áno, potom sa človek spolieha na štát neskôr. Pretože ten štát od neho berie a berie a berie. Či nemá dávať aj späť? V USA nikto od nikoho nežiada platenie sociálnych odvodov do dôchodku a tým pádom žiaden dôchodok od štátu nie je. Tu ale tie odvody platíme. A nie sú malé. Aj pri minimálnom prijme sú dosť vysoké. Tak nech ten štát dava ľuďom aj späť. Nie, nemalo by to ostávať do vrecka mafii a na tunely...
@oli18 Do dochodku ste sli tiez ovela skor ako pojdeme my. Ale nie toto mi vadi. Vadi mi to Vase socikovske myslenie
@mircalla oni také majú socikovske zmýšľanie ale v konečnom dôsledku ho máš aj ty. Aj teba, rovnako ako ich, bude hnevať, keď nedostaneš dôchodok, ak si za xy rokov na Slovensku platila nemalé odvody. Každý človek ktorý pracuje alebo pracoval sa po 30r 50% odvodov a daní, ak nakoniec dostane nejakú smiešnu sumu z ktorej neprežije, bude hnevať. Aj ty o 40 rokov na tom budeš rovnako, keď dôchodok bude 300€ lebo nebude na viac (a aj na ten bude pracujúca skupina nadávať, lebo to nebudú môcť utiahnuť keďže pracujúcich bude menej kvôli nízkej porodnosti). Začarovaný kruh..
@mircalla oni také majú socikovske zmýšľanie ale v konečnom dôsledku ho máš aj ty. Aj teba, rovnako ako ich, bude hnevať, keď nedostaneš dôchodok, ak si za xy rokov na Slovensku platila nemalé odvody. Každý človek ktorý pracuje alebo pracoval sa po 30r 50% odvodov a daní, ak nakoniec dostane nejakú smiešnu sumu z ktorej neprežije, bude hnevať. Aj ty o 40 rokov na tom budeš rovnako, keď dôchodok bude 300€ lebo nebude na viac (a aj na ten bude pracujúca skupina nadávať, lebo to nebudú môcť utiahnuť keďže pracujúcich bude menej kvôli nízkej porodnosti). Začarovaný kruh..
@lenkakravcova Na dochodok sa vobec nespolieham. Len jej odpovedam, co mi lezi v zaludku. Idu mi na nervy reci, ako vsetko vybudovali a ako sa narobili. Dnes sa ludia narobia 3 krat tolko v sukromnom sektore
@lenkakravcova pointa je v tom, ze oni platili oveľa menej ako žiadajú. My platíme oveľa viac, nez dostaneme ak vôbec niečo pri tomto systéme dostaneme. Ale to ich samozrejme nezaujíma. Tiez ich nezaujíma ze v prepočte na hlavu majú viac ako ma rodina s deťmi. Potrebujú nakupovat veci? A koľko? Načo? Chodia snad do prace, ze východia topánky? Jaj, zabudla som denno denne do lidla ci kauflandu👌 zarátané do odpracovaných rokov im bolo snáď aj sedenie na wc. Nehovoriac o tom ze drvivá väčšina z nich je majetna, tak nech laskavo predaju majetky a žijú z toho. A ked to ma dediť rodina, nech sa starajú oni. Prečo ma stat???
@lenkakravcova pointa je v tom, ze oni platili oveľa menej ako žiadajú. My platíme oveľa viac, nez dostaneme ak vôbec niečo pri tomto systéme dostaneme. Ale to ich samozrejme nezaujíma. Tiez ich nezaujíma ze v prepočte na hlavu majú viac ako ma rodina s deťmi. Potrebujú nakupovat veci? A koľko? Načo? Chodia snad do prace, ze východia topánky? Jaj, zabudla som denno denne do lidla ci kauflandu👌 zarátané do odpracovaných rokov im bolo snáď aj sedenie na wc. Nehovoriac o tom ze drvivá väčšina z nich je majetna, tak nech laskavo predaju majetky a žijú z toho. A ked to ma dediť rodina, nech sa starajú oni. Prečo ma stat???
@lienka.7 platili menej? Alebo ide len o infláciu ?
Ak boli odvody stále príklad 20% sociálne a 14% zdravotné, tak čo platili inak?
Menej lebo menej zarábali? Všetko stalo menej, čiže keď zaratas infláciu, tak tam nejaká veľká zmena nie je.
Ako ja ťa chápem ako to myslíš. Mám 4 deti, takže len na jedlo ide hromada peňazí, nehovoriac o inom. Skutočne taký dôchodca platí asi najviac lieky 😀 ale teda.. celé je to zle. Lebo počet dôchodcov stúpa, počet detí klesá a keď sa s tým nebude niečo robiť tak o 15-25r môžeme čakať to, že štát vyhlási bankrot a nebudú žiadne dôchodky, žiadne nič..

veľmi ma hnevajú tie fiktívne max.materské , kde žena odvádza do štátu minimum a potom zháňa po známych kto by ju zamestnal na 3 mesiace na 2900 eur v hrubom aby mala max materskú. Táto legislatívna diera ma veľmi hnevá a zrušila by som aj tehotenské, kočíkovné len na prvé dieťa, rovnako tak príspevok na prváčikov . Každá ďalšia sociálna dávka mňa hnevá , hlavne keď nemá jasné pravidlá . No a príspevok na škôlku , OČR počas zatvorenej škôlky ani nekomentujem .
@subartic vieš, ale čo robia úrady, kontrolóri, keď potom po takej firme nejdú?Je to okate, ale všetko je na hlavu to ako, keď na súde pri rozvode sa z muža stane skoro chudák za najnižši plat.Stale platí čo môžeš oklamať oklames, čo môžeš ukradnúť z práce ukradnes to sú asi pozostatky myslenia zo socializmu.