icon

Od akého veku mali vaši tínedžeri platobné karty?

14. júl 2026

Dobrý deň. Syn má 14 rokov a začal sa pýtať na vlastnú platobnú kartu.
Zatiaľ fungujeme hlavne na hotovosti, ale pri autobuse, bufete alebo menších nákupoch by mu karta bola asi praktickejšia. Ja z toho mám ešte trochu rešpekt, hlavne kvôli míňaniu a tomu, či si to vie ustrážiť.
Od akého veku mali vaše deti kartu? Fungovalo vám to lepšie ako hotovosť? Ďakujem.

Strana
z3
sisska96
14. júl 2026
@anonym_dc7dac

@anonym_1f1cff a co je na tom divne?

@anonym_dc7dac načo 10 ročným deckám karta? Však dostanú vreckové a hotovo, nezarábajú

natalka13
14. júl 2026
@sisska96

@anonym_dc7dac načo 10 ročným deckám karta? Však dostanú vreckové a hotovo, nezarábajú

@sisska96 vreckove maju na ucte a k uctu maju kartu . Jednoduche, aj ked pre mnohe tu ako citam nepochopitelne. Ako pre mna ze dospela zena sa boji pouzivat kartu.

michelle567
14. júl 2026

Ja som nedávno založila 10rocnemu v Tatra banke. Sama mám inú banku ale aplikáciu tatrabanky mam v mobile aj ja ako rodič a vidím všetky pohyby platby atď. Založila som detský účet, je zadarmo. Je tam aj sporiaci podúčet. Keď mu založiš tento detský účet a jemu dáš do jeho mobilu aplikáciu tabi, každý mesiac mu pošleš nejaké € na účet, dostane benefit spolu 75€ za pol roka - 15€ na sporiaci podúčet a 10€ mesačne na 6mesiacov. Mne sa to páči.

vevesh
14. júl 2026

Najstarsie od tusim 13, najmaldsie od 10. Potrebuju kvoli cestovaniu a nakupovaniu v bufete- to je u nas mozne iba kartou. Takisto v obchode je to jednoduchsie- kupia praclik ci croissant, prilozia kartu a ficia do skoly a nemusia vystavat na kasach s dedkovcami, ktori o 7.30 pred skolou robia tyzdnovy nakup🙄🙄🙄🙄
...a ano, maju limity, takisto ako my tam neskreckujeme celkove uspory. Je to jednoducho ucet na mesacne vreckove (a to dostavaju podla veku a potrieb...).

anonym_d35148
14. júl 2026

@anonym_autor Na zaciatku mu poziciaval.muz jednu z kariet, cca od 13 rokov. Ale vlastnu ma az teraz, ako 16rocny.

romanovic
14. júl 2026

@anonym_autor 15.

fairyy
15. júl 2026

od 8/9 neviem presne... dokonca v tom veku niekedy bol na rodicku rozhovor o tom isli niekam na vylet tak sa triedna opytala... cela trieda mali detske ucty a k nim karty

alison11
15. júl 2026
@natalka13

@alison11 v tom kolko kto zaraba je aky rozdiel?
Vreckove ponozke 👍mlady clovek.

@klara546 Tak je to najlepšie si myslím ,aj ja som tak bola vychovaná spolužiačka jedna mala tam jej chodilo štipendium a od otca ke´dže boli jej rodičia rozvedení čiže bolo už aj v tom čase študentský účet.Ani u nás nehrozí otváranie účtov pokiaľ budú len max na 30km od domu a denne budú dochádzať domov.
@natalka13 Závisí od toho či rodina má na plus vreckové ešte deťom alebo vyžijú zo mzdy z mesiaca na mesiac.

mimi109
15. júl 2026

@anonym_autor naša ( 15r ) dostane kartu od účtu teraz v septembri, keďže nastupuje na SŠ , ale na karte bude mať nastavený limit

krasneleto
15. júl 2026
@sisska96

@sisska96 to je taka ista otazka, ako naco je 10 rocnemu vreckove?

simca06022011
15. júl 2026
@alison11

@klara546 Tak je to najlepšie si myslím ,aj ja som tak bola vychovaná spolužiačka jedna mala tam jej chodilo štipendium a od otca ke´dže boli jej rodičia rozvedení čiže bolo už aj v tom čase študentský účet.Ani u nás nehrozí otváranie účtov pokiaľ budú len max na 30km od domu a denne budú dochádzať domov.
@natalka13 Závisí od toho či rodina má na plus vreckové ešte deťom alebo vyžijú zo mzdy z mesiaca na mesiac.

@alison11 cize zijete z mesiaca na mesiac, a deti nemaju vreckove, nedostavaju peniaze atd? a ked im nieco treba niekde, alebo nieco chcu tak proste nemaju, a idu si pytat domov hotovost? ci vlastne ani nic nepotrebuju a nic im netreba hocikedy do skoly a pod? Som nevedela ze dieta/tinedzer do 30km nepotrebuje nic mat, ucit sa s financiami robit, uctom atd.
Samozrejme je to na kazdej domacnosti ako si veci zariadia, ale janevidim nic prakticke v noseni hotovosti. Ono aj od samostatnosti dietata viditelne zalezi...

natalka13
15. júl 2026
@alison11

@alison11 dovod preco nemoze mat 14r ucet? V com je pre neho lepsia hotovost?

anonym_e5cdd3
15. júl 2026

@anonym_autor Moja dcéra mala od 15 rokov platobnú kartu ako začala zarábať. A keď má svoje peniaze dvakrát si rozmyslí čo si kúpi.

portret7
15. júl 2026

@anonym_autor syn 14 zatial nema, ale uz si pyta, pretoze maju kamarati…videla som pekny rozhovor so psychologom na tu temu, ktory doporucoval hotovost udrzat co najdlhsie… rada by som to este pozdrzala do 15tich… s finacnou gramatnostou ma pouzivanie karty pramalo spolocne😉uvidime, kolko sa nam podari😁

verus_16
15. júl 2026

Od 9r. Bez problemov. Mam prehlad

alison11
16. júl 2026
@natalka13

@alison11 dovod preco nemoze mat 14r ucet? V com je pre neho lepsia hotovost?

@natalka13 Pre deti z ADHD a z PAS je lepšie vidieť a tak si zadeliť.

diamand2326
16. júl 2026

@anonym_autor Prvé v 15, druhé v 12. Výhoda je aj v tom, že často ich posielam kadečo kúpiť, aj do potravín, drogérie a potom im tie peniaze prevediem. Ja totiž tiež často nemám hotovosť 😅

anonym_b80eb7
18. júl 2026

Od 9 rokov a viac ako kartu vyuzivaplatobny naramok.

natalka13
18. júl 2026
@alison11

@natalka13 Pre deti z ADHD a z PAS je lepšie vidieť a tak si zadeliť.

@alison11 kde sa bavime o PAS?

anonym_29cb6b
18. júl 2026

@anonym_autor syn od 15,keď mu začala chodiť "výplata"z praxe🙂odrazu som dala aj dcére mala vtedy 12,oba účty mám pod svojím účtom,vidím kde míňajú a nasleduje diskusia🤣.a je praktické napr dcéra bola na výlete ,len mi zavolala a len som preposlala koľko potrebovala.

Strana
z3