icon

Od akého veku mali vaši tínedžeri platobné karty?

Včera o 09:11

Dobrý deň. Syn má 14 rokov a začal sa pýtať na vlastnú platobnú kartu.
Zatiaľ fungujeme hlavne na hotovosti, ale pri autobuse, bufete alebo menších nákupoch by mu karta bola asi praktickejšia. Ja z toho mám ešte trochu rešpekt, hlavne kvôli míňaniu a tomu, či si to vie ustrážiť.
Od akého veku mali vaše deti kartu? Fungovalo vám to lepšie ako hotovosť? Ďakujem.

stvura
Včera o 11:08

@anonym_autor od 13r najmladsi a zvysni tiez tak - maju kartu v mobile

anonym_f71dcf
Včera o 11:13

od 8 rokov, ale s nastaveným denným budgetom.

majka99999
Včera o 11:39

13 starsi a mensiemu davam moju kartu, ked idu niekam, bol uz v Madarsku aj Polsku, tak nebudem mu menit eura na zvycajne 1 den. Ked bude mat 13, dam mu kartu k jeho uctu, starsi ma prepojeny ucet na moj, tak vidim vsetko aj sa mi lahko prevadza.

krasneleto
Včera o 11:52

@anonym_autor moja ma od 10 , ale tu sme jej neaktivovali... teraz v 11 ma uz aktivnu, nakolko jej prisla nova...

natalka13
Včera o 11:57

od 8r

anonym_1f1cff
Včera o 12:22

Mne rozum sa zastaví, že deckám dávate kartu.

klara546
Včera o 12:25

Nemali nikdy. Hotovosť dávam na ruku.

alison11
Včera o 12:37
@klara546

@anonym_1f1cff
@klara546 Ani moji nemajú tu majú asi deti,tých čo nemajú min. mzdu ale zarobia viac.Moji budú mať až keď pôjdú na strednú a ak budú nablízku tak možno ani tma nie načo by im bolo na zš a doma. vreckové si odkladajú a sním naložia ako sa im páči a nemôžem povedať,žeby vyhadzovali peniaze,kupujú si stroje Parkside a aj sním opravujú,kosia,vratajú atď.

schnuffik
Včera o 12:41

Moje deti dostali keď mala dcéra 14 rokov a syn 11,dostavaju na účet vreckové každý mesiac, všetko čo platia vidím v appke, učia sa tým finančnej gramotnosti, ak chcú si niečo drahšie kupit vždy sa opýtaju či môžu, za mňa úžasná vec

nlk
Včera o 12:52

V 15 si sám založil účet, potom aj druhý, lebo banky im veselo posielajú pri založení peniaze 🙄

ktobytobolpovedal
Včera o 13:00

Od 12

anonym_e9d07b
Včera o 13:21
@nlk

V 15 si sám založil účet, potom aj druhý, lebo banky im veselo posielajú pri založení peniaze 🙄

@nlk to spravil aj moj taku hovadinu, si zalozil v tatra banke aby dostal 40e, aj ked uz mal ucet v slsp ktory som mu zalozila ja. Vraj kamarat si tiez tak zalozil a po nejakom case ho bez problemov zrusil.. nepochopim celkom toto zmyslanie 😀
Najhorsie na tom je, ze oni si neuvedomuju nasledky, aj pozabudaju kde si pootvarali ucty kym dostuduju a potom im tam zacnu nabiehat poplatky a narobia si dlhy ani nebudu vediet ako…

klara546
Včera o 13:30
@alison11

@anonym_1f1cff
@klara546 Ani moji nemajú tu majú asi deti,tých čo nemajú min. mzdu ale zarobia viac.Moji budú mať až keď pôjdú na strednú a ak budú nablízku tak možno ani tma nie načo by im bolo na zš a doma. vreckové si odkladajú a sním naložia ako sa im páči a nemôžem povedať,žeby vyhadzovali peniaze,kupujú si stroje Parkside a aj sním opravujú,kosia,vratajú atď.

@alison11 moje sú uz dospelé a ked chodili na strednú nikdy nemali účet. My celkovo vždy a všade iba hotovosť používame. Aj teraz ked im chcem niečo dať tak do ruky 🙂

anonym_dc7dac
Včera o 13:50
@anonym_1f1cff

@anonym_1f1cff a co je na tom divne?

magdalienka11
Včera o 13:50

@anonym_autor od 15

anonym_dc7dac
Včera o 13:52
@anonym_e9d07b

@nlk to spravil aj moj taku hovadinu, si zalozil v tatra banke aby dostal 40e, aj ked uz mal ucet v slsp ktory som mu zalozila ja. Vraj kamarat si tiez tak zalozil a po nejakom case ho bez problemov zrusil.. nepochopim celkom toto zmyslanie 😀
Najhorsie na tom je, ze oni si neuvedomuju nasledky, aj pozabudaju kde si pootvarali ucty kym dostuduju a potom im tam zacnu nabiehat poplatky a narobia si dlhy ani nebudu vediet ako…

@anonym_e9d07b co nechapes, ze tvoje dieta rozmysla podnikavo? poplatky nabiehaju az dospelosti, resp. po 26, teraz ma kazda banka apku, tak hadam nema ako zabudnut, ze ma niekde ucet, a banky sa trhaju o klientov, takze kludne mu mozu dat aj dalsie roky zadarmo

anonym_dc7dac
Včera o 14:10
@majka99999

13 starsi a mensiemu davam moju kartu, ked idu niekam, bol uz v Madarsku aj Polsku, tak nebudem mu menit eura na zvycajne 1 den. Ked bude mat 13, dam mu kartu k jeho uctu, starsi ma prepojeny ucet na moj, tak vidim vsetko aj sa mi lahko prevadza.

@majka99999 vies o tom, ze karta je neprenosna, a pouzivat ju moze len ten, na koho meno a priezvisko je vydana, takze porusujes obchodne podmienky banky, a ked mu ju napr. ukradnu, alebo dojde ku strate, banka ti nic nevrati

anonym_e9d07b
Včera o 14:11
@anonym_dc7dac

@anonym_e9d07b co nechapes, ze tvoje dieta rozmysla podnikavo? poplatky nabiehaju az dospelosti, resp. po 26, teraz ma kazda banka apku, tak hadam nema ako zabudnut, ze ma niekde ucet, a banky sa trhaju o klientov, takze kludne mu mozu dat aj dalsie roky zadarmo

@anonym_dc7dac nie moje dieta vobec nerozmysla podnikavo, ten ucet vobec nevyuziva ani nema v mobile apku, vyuziva iny ucet. Moje je dospele uz a chodi na VŠ, ale kolki si takto v 15 pozakladaju ucty kadetade kvoli par desiatkam eur, potom na VŠ nejdu, alebo nedostuduju, na sto percent pozabudaju. A som si ista ze je mnoho deti ktore o tom ani rodicom nepovedia, co je na tomto prosim ta podnikave rozmyslanie?

anonym_e9d07b
Včera o 14:14
@anonym_dc7dac

@anonym_dc7dac ak je to podnikave rozmyslanie ze si zalozim ucty v niekolkych bankach aby som dostal odmenu za zalozenie uctu a potom nechal rodicov aby to mali na rozume, kde vsade ja mam ucet tak potom kazdy podnikatelsky rozmyslajuci clovek je podla mna obycajny odrbavac.

esmey
Včera o 14:52
@klara546

@klara546 tak to ich ľutujem

krasneleto
Včera o 14:57
@anonym_1f1cff

@anonym_1f1cff a co je na tom na zastavenie rozumu? ma svoj detsky ucet pod mojim uctom, kartu dostala automaticky, ma na nej svoje peniaze, co dostala k sviatkom a o ich minani rozhodujem ja... co je na tom?

natalka13
Včera o 14:57
@klara546

@alison11 moje sú uz dospelé a ked chodili na strednú nikdy nemali účet. My celkovo vždy a všade iba hotovosť používame. Aj teraz ked im chcem niečo dať tak do ruky 🙂

@klara546 🙄
Dufam ze mas 70+ rokov.

simca06022011
Včera o 14:58

@anonym_autor moje dieta ma kartu odkedy sa dala vydat.. este na prvom stupni niekedy to bolo...
Detsky ucet ma odjakziva, ma viac menej dva, k jednej ma kartu, tam jej chodi vreckove, ak si nieco potrebuje kupit, alebo nieco treba = zavola, poslem jej, zaplati si... nikam bez teba syn nechodil doteraz, ci nic nekupuje? vylety/tabory.. dostava par eur v hotovosti, zvysok ma na karte atd atd...

natalka13
Včera o 15:00
@alison11

@anonym_1f1cff

@alison11 v tom kolko kto zaraba je aky rozdiel?
Vreckove ponozke 👍mlady clovek.

anonym_20887d
Včera o 15:02
@anonym_e9d07b

@anonym_e9d07b zase neprehanaj, ako zabudnu kde maju ucty? :DDD nezabudnu, neboj sa. Zase trosku sudnosti, a dovery voci mladym ludom. Mozno senilni dochodcovia, nevedia kde maju ucty.. bezny clovek dnes velmi dobre vie. Este aj do emailu mu KAZDY mesiac cinke vypis.

anonym_b8f58f
Včera o 15:17

@anonym_autor pokym si nezacal zarabat vlastne peniaze na vlastny ucet platobnu kartu jednoducho do ruk nedostal, iba tak si zacal skutocne vazit peniaze, ono z cudzich je hojno za-platit, ale ked sa ti vlastne cisielka minaju, to si uz das potom sakra pozor, samozrejme precerpanie/ist do debetu ma zakazane, proste sa dostane na nulu a skončil, mobilom ani inymi hlupostami neplati, eliminoval sa tak 100% dosah podvodov.

majka99999
Včera o 15:49
@anonym_dc7dac

@majka99999 vies o tom, ze karta je neprenosna, a pouzivat ju moze len ten, na koho meno a priezvisko je vydana, takze porusujes obchodne podmienky banky, a ked mu ju napr. ukradnu, alebo dojde ku strate, banka ti nic nevrati

@anonym_dc7dac mam tam tak 30 eur, kedze sa viaze na moj druhy ucet, je mi to fuk, lebo mi z nej nikto nemoze nic ukradnut. Vyslovene nou platim cez Paypal a vzdy prevediem len sumu, co potrebujem.

kp7333
Včera o 16:02

Obe deti maju zriadeny detsky ucet v Tatrabanke ako poducet k mojmu uctu, maju svoju kartu aj detsku appku, kde si mozu pozerat zostatok, pohyby a ucit sa setrit. Zaroven mi chodia spravy o pohyboch, takze mam prehlad o tom, kde minaju. Detsky ucet je bez poplatkov.

sense
Včera o 16:15

Ma 13 rokov, kartu nemá. Ale má twint (aplikáciu na platenie, tu kde zijeme).

anonym_3b8f66
Včera o 17:15

Môj má 16 a kartu nemá a ani mu ju netreba. Peniaze má normálne v peňaženke, tak ako ja. Peňazí má stále dosť. Ja sama platím kartou čo najmenej. Inak nechápem, načo je dieťaťu karta, keď ma tam 10 €, to môže mať rovno pri sebe. S finančnou gramotnosťou to nič nemá a stratiť môže oboje. Dnes sa aj karta dá zneužiť, keďže menšie sumy prechádzajú v pohode.