Od čoho závisí výška daňového bonusu na dieťa?
Dobrý deň...od čoho sa ráta výška daňového bonusu na dieťa?
Totižto keď v správach povedali, že na 2 deti do 15 rokov je výška DB okolo 3000€ , svokra hneď že to vám bude hej...
Ale nikdy e toľko nedostali ani v minulosti. Ja jej to neviem vysvetliť od coho to závisí. Muz si to uplatňuje a teda toľké peniaze nikdy nemal na DB.
Ďakujem za odpoveď...
Ale vieš aj ty aj svokra, že je to myslene za celý rok, nie za mesiac, áno? 😅
V telke mohli mať kľudne príklad na RZ kde na dve deti 140x2x12=3360€ presne toľko dostanem na 2deti
Ja mam 3 deti do 15r a dostanem cistu 0.kvoli ich "mudrej" tabulke 😡
@luliu pozri údajne v správach povedali že na dve deti dostanú rodičia cez 3000€ ja som iba napísala že toľko dostanem. Toľko dostane aj sused a ďalší ktorí si dajú žiadosť o rz a uplatňujú db 1x ročne. Vieš čo najlepšia kamarátka dostala vlani 6720 a tento rok tiež dostane toľko.
Hmm, len uz svokra nehovorila, ze aj vas prijem musi byt taky akurat. Nie moc vysoky a nie moc nizky. My s muzom.dostaneme tento rok na styri deti velky prd. Muz zaraba vela a ja malo (budem na MD s babom)
Ďakujem za odpovede, nebolo mojím úmyslom aby ste sa tu hádali. Stači mi vedieť že je to od výšky zárobku napríklad a tak môžem svokre vysvetliť prečo toľko nedostávame. 🤷
Ak manžel, alebo ten čo poberá daňový bonus, zarobí viac ako cca 1800€ v čistom, bude vám krátený. Maximálna výška je 100€ na dieťa do 15 rokov. A tento rok prvý krát sa bude vyplatený I vracať, ak sa vyplatí viac ako má. Svokra zrejme pozerala vyplácanie daňového v ročnom zúčtovaní, kde zas tí, čo platili viac daní ho dostali v plnej výške 140€.
@basska_b vám by sa oplatilo poberať ročne. Manžel si priráta tvoj príjem a mohlo by vám niečo vyjsť
Ano, zavisi od vysky prijmu a je to za rok.
Tento rok sa to krati aj s vyskou prijmu, aj s DB, ktory nam do 15r zo 140 klesol na 100e.

Ak máš 2 deti do 15 rokov,tak za rok 2025 vieš na ne dostať DB max 2400€.Jednoducha matika,ktorú v telke asi neovladaju