icon

Odkladajte 1 euro denne pre lepšiu budúcnosť

stanka333333
18. dec 2023

Pekný deň želám,
keďže som v kontakte s možstvom rodičov a počúvam, že pre deti od 1€ je možnosť odkladat do budúcna velmi má to zaujíma. Preto sa pýtam či už niekto nad niečim takým rozmýšľal?
Ďakujem za odpovede🙂

sticker
zmrzlinka2021
18. dec 2023

@stanka333333
Urcite nie. Peniaze rapidne stracaju na hodnote. Najlepsia investicia je cas s dietatom, venovanie sa mu, kvalitne vzdelavanie.

jarka_black
18. dec 2023

@stanka333333 Kam odkladať?
Ak investovať 30 € mesačne, tak hej.

uhnakova
18. dec 2023

Keď odložíš 1€ mesačne, bude to ročne 12€, za 18 rokov to bude 12x18= 216€. Odkladať jedno euro nemá žiadny zmysel.

aliziana
18. dec 2023

@uhnakova píše v nadpise 1€ na deň

gumkac19
18. dec 2023

@stanka333333 peniaze čo dostane investujeme do etf fondov
Neodkladne každý mesiac

uhnakova
18. dec 2023

@aliziana nuž, ani keď to prenásobím ešte 30, tak mi to ako nejaká výhra nepríde. Za 6480 eur si za 18 rokov tipujem ktoviečo nekúpime. Bude to mať cenu dnešných 3-4 tisíc eur, čiže možno dovolenku alebo nejaké ojazdenejšie auto.

jarka_black
18. dec 2023

@uhnakova Súhlas. Ak to dajú ako investíciu, bude to podstatne lepší krok.

kika193
18. dec 2023

30€ mesacne do etf fondov pri priemernom uroku 8% na povedzme 25 rokov urcite neda 6000€ 🙂 zlozenym urocenim to bude nasobne viac, z hlavy odhadom mozno dakych 30k.
Investovat na dlhu dobu sa oplatia aj mensie sumy mesacne, dolezita je pravidelnost a neoodliehat emociam pri poklese. Ani v maratone nie je dolezite, kto je na cele po prvom kilometri.
Ak sa chcete vyhnut inflacii, tak pravidelne navyste sumu o inflaciu, napr teraz inflacia 10%, tak dvihnem z 30€ na 33€.

kika193
18. dec 2023

inak vacsina si predstavuje investovanie ako rollecoaster emocii, vzrusenie, adrenalin...
Nemoze to byt dalej od pravdy, je to vlastne strasne ale fakt ze strsne nudna zalezitost. Hovori sa, ze najlepsie zarobia ti, co na svoje fondy zabudnu 🙂

michal711
19. dec 2023

@zmrzlinka2021 väčšiu hlúposť som nečítal

hellwant
19. dec 2023

@kika193 presne, inak po po par rokoch na sebe zistujem, ze nuda je horsia ako väčšie prepady, voci tomu som imunny, viem, ze nakupujem zas v poklese a tie vklady sa mi viac neskôr zhodnotia. Ale ta nuda. casto to dlho stoji plus minus napr. 1000 eur(vynimka novy mesacny vklad) ziadny velky pad na extra vklad mimo pravidelneho a ze inflacia je a ty akoby nezarabas...stale rozmyslam neda sa inde viac a tuto risknut dalsiu nehnutelnost na prenajom s 50 % hypo, ci krypto akebo penny stock.... vzdy to zavrhnem- nastastie- ale ta chvilkova predstava ako sa mi to mozno zhodnoti ma na chvilku vzdy poblazni.

kika193
19. dec 2023

@hellwant ano, prepady uz tiez vobec nevnimam tragicky, aj ked mozgu chviku trvalo si ich zracionalizovat.
FOMO je iny challenge. Ale na moje nastastie, na ich skodu, ja som jedina v bubline, co sa aspon priemerne vyznam do tvorenia financneho majetku, takze som uchranena pred konstatnym prilevom 'skvelych prilezitosti' 🙂
No na investovani si clovek uvedomi, aky je zivot kratky... za 30 rokov budem mat 60 :D dom na reunione uz asi nebude moja priorita.

basska_b
19. dec 2023

@michal711 Hej? Musim sa zmrzlinky2021 zastat... Chudatka tvoje deti. Nevenujes im cas ani pozornost, dolezite nie je ani vzdelanie, hlavne ze sa budu topit v peniazkoch.

hellwant
19. dec 2023

@kika193 To ano dom na Reunione iste nie, ale v 60 stale môžeš cestovať, este nie je clovek tak slaby ako po 70- ak sa dozije i ked asi nie jul august Turecko, ci Grecko- horucavy v 60, to je dobre na truhlu.

nivea777
19. dec 2023

Dedo posiela peniaze do Amundi a my máme EIC,ale neviem aké fondy ( ak to je to isté tak pardón 😀)

hellwant
19. dec 2023

@basska_b nepochopila si. Narazal u Zmrzlinky nato, ze investovanie ma zmysel. Detom sa kludne môzete venovat a budu mat aj maly start. To je spravne. Nastavis trvaly prikaz na ETF a mas to, aky cas to zoberie detom? Tebe trvale prikazy na platby beru cas s detmi?

zuzubb007
19. dec 2023

Takuto kravinu som este nepocula, ze odkladat euro, po prve nasetris velke nic a o 15 rokov nebudu mat tie peniaze, ze ziadnu hodnotu

kika193
19. dec 2023

@basska_b vies, to vzdelanie zadarmo sa za par rokov moze zmenit na platene skolne. Mozno by sme si ho konecne vazili a neprepadali sa v rebrickoch na same dno. Ved studovat na Slovensku aktualne zostava len ten, kto nema peniaze, talent alebo odvahu vyjst za hranice.
Vobec si si z toho komentara nevzala podstatu veci, a tak sa skvelo ukazuje, aka je medzi nami financna gramotnost. Miziva. No offence.

kika193
19. dec 2023

@hellwant haha, tak do teplych krajin sa v lete nechodi! zrejme by bolo strategickejsie volit miesta od 60tej rovnobezky, ktovie, co nam klimaticka kriza za par desatroci prinesie

hellwant
19. dec 2023

@kika193 tak ale mas istotu pocasia, ja si Grecko, ci Turecko davam na prelome jun- jul. Siel by som v prvej polke juna, ci v septembri, ale zena ako ucitelka ma problem s dovolenkou mimo jula a augusta. Kazdopadne na prelomoch jul a august byvaju posledne roky same poziare, takze ten cas volime v CR, Svk, ci PL.

michal711
19. dec 2023

@basska_b haha dovoľ sa mi zasmiať. Taky názor majú iba ľudia čo to proste finančne nezvládnu tak napíšu že ja investujem do deti.