Odpis daní na manželku od januára 2013
Ahojte, zajtra mi konci RD a povodne som mala v plane dat sa na predlzenu RD (dobrovolnu do 6rokov dietata/......jednak preto ze nemam pracu a druha vec je ze cakame v maji prirastok a aj tak by ma nikto nezamestnal. Ibaze manzel je zivnostnik a podla zmien na rok 2013 si moze odpisat dane na manzelku ktora je nezamestana, alebo sa stara o dieta do 6rokov koli jeho nepriaznivemu zdravotnemu stavu a pobera opatrovatelsky prispevok.....ale nikde som nenasla co ked chcem zostat s malym na predlzenej RD dobrovolne. Podla mna je byt nezamestnana alebo na predlzenej (neplatenej/ RD to iste bo stat na mna aj tak nic neplati, v oboch pripadoch len zdravotne. Kedze na urade mi k tomu nic nepovedali....tak sa snazim zistit co sa da. No a zajtra sa chystam na urad opat....myslim sice ze opat z toho ziadne vyuzlenie nebude, ale na ten urad prace sa mi teda moc hlasit nechce. A este mi napadlo ci sa to vobec bude na nas vztahovat kedze sa to vsetko udeje este v roku 2012...ale co potom s danovym zuctovanim za rok 2013? Tak keby ste o tom nieco vedeli, prosim napiste. Vdaka 🙂
@bassenkask ja som volala priamo do muzovej roboty cloveku, ktory to ma na starosti a potrebny je papier z UPSVR, ze som v urcitych mesiacoch poberala, ci nepoberala nejake davky ( v mojom pripade to bol rodicovsky prispevok) a z uradu prace, od kedy som tam vedena ( podporu vsak ziadnu nepoberam ) len teraz neviem, ci je to potrebne dolozit do buduceho pondelka, alebo staci do konca marca
@zalka dakujem!takze neodovzda nic....
@bassenkask ??????????
@bassenkask áno presne tak.
Ahojte, viete mi niekto poradiť? V minulom roku som bola od januára PN na rizikovom a platila som si DNP, no čerpala som PN len zo zamestnania. Od apríla som bola na materskej, ktorú som už čerpala aj s DNP a od novembra som na rodičovskej. V práci mi učtovníčka povedala, nech si vyžiadam doklady a manžel si môže na mňa niečo odpočítať. Mne sa to nejak nezdá. Dá sa to ?
zalka, majusqa77 tak asi neboli nižšie, lebo PN som mala okolo 350 € a MD okolo 670 €, aj som si myslela, že mi asi zle poradila tá účtovníčka, ju pomýlilo to, že rok predtým mi vrátili dane kvôli tomu, že som si platila DNP
zalka takže mám pre istotu obehať úrady nech mám doklady a uvidím to čierne na bielom?
Ďakujem dievčatá, ja som si to aj tak myslela, len ma pomýlila naša účtovníčka.
Ahojte,chcem sa spytat. Minuly rok som poberala prijem do aprila . Potom do konca roka som ostala doma na RD zo zdravotnych dovodov co je do 6 rokov. Ale stale zamestnana. Prijem za rok mam 1660,45eur. Manzel si bude na mna uplatnovat nezdanitelnu ciastku./3735,94-moj prijem/. Mozem aj ja si podat danove priznanie a uplatnit si nezdanitelnu ciastku za cely rok? Teda tych 3735,94eur?
dobry den, chcela by som sa opytat. Ak som od januara do novembra poberala rodicovsky prispevok, pricom som mala do tohto datumu otvorenu aj zivnost a z nej prijem cca 2600 eur (preddavky neplatim) a od 6.12 som evidovana na urade prace, kolko si moze na mna uplatnit manzel nezdanitelnu cast?Myslim, ci je to len za ten jeden mesiac co som na UP 🙂 dufam, ze som to napisala zrozumitelne Dakujem pekne 🙂
ahoj chcela by som sa spytat ked som na predlzenej materskej a nepoberam nic ci ma moj manzel narok na vyrovnavku dani dakujem

@bassenkask žiaden, nemá nárok na tvoju NCZD kedže si dobrovolne nezamestnaná