Odporúčte banku

arcticcode
31. máj 2019

Chcem sa čím skôr dostať preč zo SLSP, mám tam účet pre mladých, za 2€ mesačne no a dve hypotéky, tie tam ale budú musieť ostať aspoň do mája 2020 (kvôli príspevku pre mladých).
Hľadám banku, ktorá má celkom peknú sieť bankomatov, vedenie účtu najlepšie zadarmo a ktorá mi budúci rok dobre zrefinancuje hypotéku. Nejaké šetriace produkty sú len plus, ale zaobídem sa aj bez nich (pravdupovediac, nie je bars z čoho šetriť :P ). Banky s priblblými poplatkami (ako napr tatrabanka, kde platíš ešte aj za to, že sa tetke na prepažke pozdravíš) nechcem.
Celkom ma oslovila prima banka. Nejaké skúsenosti, názory?

sissy27
31. máj 2019

@arcticcode čo sa týka bankomatov, tak jednoznačne unicredit - výbery z ktoréhokoľvek bankomatu bez obmedzenia na min. sumu alebo počet výberov zdarma, celosvetovo.
Vedenie účtu je zdarma pod jedinou podmienkou - mesačne ti tam musí prísť 400€ (nemusia tam ležať, môžu prísť a hneď odísť).
Šetriace produkty majú v ponuke určite tiež, rovnako tak hypotéky, ale bližšie podmienky neviem (nevyužívam).

katrinia
31. máj 2019

Raiffeisen banka je vhodná pre málo náročných ľudí, myslím, že za ten jednoduchý účet sa poplatok neplatí ale vyberať sa dá len z bankomatov raiffeisen, čo si myslí, že ich moc nie je. Potom chápem, že Tatra banka nie je pre každého, ale ja za účet neplatím poplatok, keďže využívam tie ich inovácie, takže aj tam sa to dá bez poplatku. Ale počula som, že aj teraz čo je tá nová banka 365 je super a lacná, len vôbec neviem ako to tam chodí.

arcticcode
autor
31. máj 2019

365 mam ako zivnostensky ucet. Prachy tam pridu a hned zase odidu 😀

arcticcode
autor
31. máj 2019

V rajfajzen mi raz núkali spotrebný úver za neuveriteľných 15%. Napokon som zobral z tatrabanky za 13,5. Strašné sumy.

queen_mary
31. máj 2019

@arcticcode sranda, ja som v tatre a moje poplatky su dokopy 0€ 🙂

lucyluv
31. máj 2019

Ja som sa tak nasr*la na sporku, že som prešla do mBank. Lebo žena na materskej s malým príjmom zrazu nie je zaujímavý klient, hoci by som aj milióny mala. Ja im uz tie ich lenive ženy za prepážkou platiť nebudem :P inak neviem, či by ti mBank vyhovovala, ale chcela som si tiež trosku na sporku ponadavat :D

25kika
31. máj 2019

ja som v mbank je to sice polska banka ale žiadne poplatky za vedenie učtu, vyber z bankomatu spoplatnení len ked vyberiem menej ako 70eur, akurát že najbližšia pobočka je v Prešove to je premna trochu mínus, ale inak som spokojná, žiaden problem som zatial nemala.....

nika3136
31. máj 2019

@arcticcode
My sme mali dobrú hypo vo VÚB, teraz sme refinancovali do Tatry (ale zas to vedenie účtu nie je nič moc). Myslím si, že to, kde dobre refinancujú sa nedá predpokladať. Vždy to menia :/

hettinka
31. máj 2019

@arcticcode mBank. Účet vybavený aj cez net, alebo v kiosku, výbery nad 70€ z akéhokoľvek bankomatu zadarmo aj v zahraničí. Ja fungujem prakticky bez hotovosti. Poplatok je za kartu 1€, ale ak ňou platíš, je aj to zdarma. Mám od nich aj kreditku, aj sporiaci účet. Mali sme aj malú pôžičku. Prvá pôžička je bezúročná tusim do 1000€.
S hypo neviem ako, to nemáme.

andreasko
31. máj 2019

@katrinia ja tiez mam tb a kedze pouzivam aj mobilny internet a ich inovacie tak za ucet neplatim.ja som s tb spojojna roky ju.mam

arcticcode
autor
1. jún 2019

Prosim vas, vy co mate tatrabanku... Mate dajakym sposobom ucet zadarmo, takze asi splnate nrjake podmienky. Kde to najdem? A druha vec - v TB sa vraj plati za kazdu transakciu, je to pravda? Lebo ja transakcii mam aj 10 za den

majkeel
1. jún 2019

Fio a zaroven aj mbank. Oboje ucet zdarma.
Vyhody Fia: z Fio mozes posielat eur a czk do CR a naopak, plus sa da zalozit Fio broker, ak by sa chcel clovek zaoberat obcasnym investovanim do akcii a vynechat podielove fondy. Plus Fio ma fyzicke pobocky, ak treba obcas vybrat vacsiu hotovost.
Vyhody mbank: Zdarma, vyhodne uvery - hypo,... Nevyhoda, povinny mesacny obrat pri platobnej karte, peniaze sa daju vybrat iba v bankomate.

anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dopolbokaodrata
3. dec 2019

@anka32 zúfalstvo riadne co predvádzaš

veronikaszabova
3. dec 2019

@dopolbokaodrata ja jej vsetko nahlasujem. Zaspamovala kopu diskusii. A to jej uz vcera pomazali komenty

gzack07
Odpoveď bola odstránená
Zobraz