icon

Odradí vás mužova hypotéka od vzťahu?

17. nov 2024

Aktuálne som vo fáze kedy si hľadám partnera. Chcela by som už konečne mať rodinu a dieťa/deti. Mám jedného fajn nápadníka s ktorým by som si vedela predstaviť ísť do vzťahu ale odrádza ma jedna vec. Kúpil si pred 6 rokmi dom a aktuálne dĺži banke 100 tisíc €. Na jednej strane by som mohla byť rada, že nie je mamičkár čo býva u rodičov ale na druhej strane sa toho aj trochu bojím, že by som ten dlh z časti znášala aj ja. Vás by to odradilo ísť do vzťahu s chlapom ktorý má 100 tisícovú hypotéku na dom?

darina77
17. nov 2024

Tak zas úprimne, vždy ten čo príde bývať k niekomu s hypotékou ťahá za kratší koniec z dlhodobého hľadiska. V prípade vážneho vzťahu si kúp autorka aj ty niečo na hypotéku, aby to bolo ako-tak vyrovnané. Samozrejme ešte pred svadbou

alantroj
17. nov 2024

Nehnutelnost pred svadbou obstarana je len jeho. Ak ma hypoteku tiez je dlznik iba on. Ak by ale hypoteku refinancoval a uz by sme boli manzelia ty by si bola spoludlznicka s nulovym spoluvlastnictvom nehnutelnosti. V pripade rozvodu by si mala pol dlhu ale nic z domu. Toto je ta logicka cast. Vztahovo to moze byt inak. Moja svokra vlastnila dom a pred svadbou mi polku prepisala ako priatelke jej syna. Podielove spoluvlastnictvo mame. Uz sme manzelia a mame 2 deti ale pre mna to bol z jej strany prejav velkej dovery. A jasne ze jej priatelia do nej hucali oko jej syna oberem o polku domu.

martinadomianova
17. nov 2024

Ja som mala takého čo mal hypotéku na byt. A nad tým som úprimne vôbec nepremýšľala, či mi to raz bude vadiť alebo nie.

earlgrey
17. nov 2024

Nemá bývanie - zlé je, má bývanie (hoci aj hypo) - zlé je 🤷‍♀️

milos81
17. nov 2024

Tak s týmto problémom zápasím od rozvodu, čo je už 9 rokov, žiadna žena nechce takého, čo má hypo a k tomu nedokončený dom, no a samozrejme dieťa v striedavke, každá hovorí o tom, že chce byt, ideálne v Bratislave, niekde v centre a to aj vtedy, keď sama žije v podnájme, čo zdieľa s ďalšími nájomníčkami. Občas mi to príde akoby ženám ani nešlo o toho človeka, o lásku...

sisska96
17. nov 2024

@milos81 No sorry ale ani sa nečudujem.... ani ja by som nechcela mať ďalšie starosti na krku

earlgrey
17. nov 2024

@milos81 Pokiaľ máš dieťa v striedavke, dávaj si veľký pozor na to, akú ženu si pustíš do života...lebo ako čítam na MK, väčšina žien neakceptuje deti partnera, ale ak je matka slobodná, očakava akceptáciu od muža 🤣 divný svet

tato_
17. nov 2024

@sisska96 trosku surova reakcia od teba. Keby ma niekto zaujme ako clovek a do buducna ako mozny partner do zivota, tak neberiem do uvahy, ci ma dokonceny dom alebo dieta. Od partnera cakas materialne zabezpecenie alebo niekoho do zivota, kto ti bude oporou a na koho sa mozes spolahnut v tazsich chvilach zivota? Dom a dieta sa v dvojici, v ktorej to funguje, da zvladnut lavou zadnou.

lienka.7
17. nov 2024

@earlgrey ono je to asi aj tým, že dieťa pokial je tvoje, vychovávas si ho viac menej sama, pokial je to dieta partnera môžeš vo väčšine prípadov tak suchat nohami a byt ticho. A o naschvaloch ex sú tu popísané romány. Lebo nie si jeho matka a pod.
@tato_ nenapisala ti
@sisska96 absolurne nič zlé. Trosku si to fungovanie idealizujes, ale ok.

sisska96
17. nov 2024

@lienka.7 No u nás našťastie funguje všetko ako má, žiadne také nezmysli

lienka.7
17. nov 2024

@sisska96 ono výnimky sa nájdu všade. Ale je ich ako šafranu.

vevebono
17. nov 2024

Ja rozmýšľam, či ide autorke o človeka ako osobu, alebo ako strojček na peniaze..
Nie, neodradilo by ma ani 7 detí, keby sa mi paci, rozumieme si a fungovalo by to medzi nami

mira0611
17. nov 2024

Hypoteku si bral bez teba, cize s nou nic nemas a ani po svadbe nebudes mat.
100.000 hypoteka v dnesnom svete je nic. Bud rada, ze ma len 100.000 hypo a nie viac.

earlgrey
17. nov 2024

@lienka.7 No napr. ja by som nedovolila žiadnému mužovi, aby mi kafral do výchovy môjho dieťaťa a to isté by som robila aj ja, nemiešala by som sa do výchovy partnerovi, ak by mal vlastné dieťa...všetko je o dohode a kompromisoch...

milos81
17. nov 2024

@earlgrey máš pravdu, akonáhle to nejakej poviem, je väčšinou koniec, bárs aj je syn už takmer dospelý...

3princezne
17. nov 2024

Ja ked som sa do mojho muza zalubila, ani mi nenapadlo, ze jeho hypoteky su nejakou prekazkou nasho vztahu. Ked musis o tom takto pragmaticky premyslat, asi vela citu v tom nebude.

milos81
17. nov 2024

@sisska96 lenže ja nehľadám slúžku, ale partnerku, neviem aké starosti navyše by jej z toho mohli vyplývať

3princezne
Autor odpoveď zmazal
mira0611
17. nov 2024

@milos81 to, co pises, ze zeny neakceptuju partnerovo dieta, ale chcu aby ich dieta bolo akceptovane, to aj ja vidim u mojich kolegyn a kamaratkach. Ich vlastne dieta je dokonale, to partnerovo je problemove....absolutne sa nesnazia precitit-pochopit partnerovo dieta, castokrat len mlcia a stazuju sa na kave, namiesto toho, aby aspon skusili komunikaciu s tym druhym dietatom. ...domyslaju si veci, a nevedia absolutne co to dieta citi, preziva alebo mysli.
Velakrat im vysvetlujem, ze oni to vidia zle a to dieta to tak nemysli...ale je to asi preto lebo aj ja som dieta rozvedenych rodicov a aj ja som mala macochu, ktora si domyslala, namiesto komunikacie.

petra5333
18. nov 2024

Chudak chlapy v dnesnej dobe ako vazne.. a co ta poziadal o ruku?ved to je jeho vec momentalne..nieze by si bola rada a pozerala by si sa na to z ineho pohladu.ked ma tak vysoku hypo znamena ze asi aj dobre zarobi ked banka mu dala samemu tolko..ma dom znamena ze je sikovny a vie aj okolo domu porobit.. a to ze ju vobec ma znamena ze aj ma dlhodobo pracu a nieje nejaku flakac.. keby ju neplatil dom uz nema.. ja neviem lepsie by bolo keby zil s rodicmi?ved mas hotoveho a zodpovedneho chlapa..co zeny vlastne chcete ?ako sa ma chlap dopracovat k niecomu v dnesnej dobe bez hypo..a je to jeho dom ved nieste svoji tebe to moze byt tak akurat jedno alebo s nim hod rec ze ked to bude vazne medzi vami a bla bla ako si to predstavuje. Ja som toto nikdy neriesila..

el_mishel
18. nov 2024

@martinkatinka presne.. taký čo zdedí tak si nevazi ako taký čo si to musí odriet aby tu hypo vôbec dostal..(vlastná skúsenosť) a svedčí to aj o jeho finančnej gramotnosti a tento ju zrejme má;) to je len plus

zuzubb007
18. nov 2024

Ty si z kade padla z Marsu? Však v dnesnej dobe sa bez hypotéky nedá žiť, pokým niesi dieťa milionárov, neodradilo by ma to absolutne, práveže ešte by som bola mega šťastná, že taky múdry chlap a šikovný, že si kúpil dom a chce si sám žiť svoj život, a hypotéka 100 000 je smiešna, za to ani byť nekúpis v dnešnej dobe, takže tak, navyše si ju platí on tak teba do toho nič, či sa chces hneď prisťahovat? Bože dúfam, že aj chlapi majú rozum 😁

fairyy
18. nov 2024

neodradilo....znamena ze ma plat a dokaze sa uzivit...inak by mu banka prachy nedala

tiezjedna
18. nov 2024

To čo je za úvahu??
On snáď nespláca alebo ako si sa dopracovala k záveru, ktorý ťa "odrádza"? Mňa by na mieste toho chlapa odrádzala žena, ktorá nemá ani elementárne znalosti o tom, ako funguje hypotékarny svet...

som_realistka
18. nov 2024

Možno sa autorka pýta vzhľadom na x tém co tu už boli, že chlap chce po žene, ktorá sa k nemu nastahuje nie len polovicu úhrady za energie a nejaký rozumný príspevok ale rovno polovicu splátky, "lebo nájom by platila inde aj tak". A to ani nehovorím o tom ze väčšina chlapov očakáva ze servis okolo domácnosti vybaví žena.

keman7
18. nov 2024

V zaujme toho chlapa dufam, ze spolu neskoncite. Ziaden chlap nechce mat taku to materialisticky zalozenu patrnerku. To co ine inteligentne zeny vnimaju ako benefit, je pre nevyrovnane a nerozhodne zeny problem.

luccija
18. nov 2024

@som_realistka ale je tu aj x tem kde si ženy myslia, že sa k niekomu nasťahujú zaplatia energie chcú bábätko, auto, bazén, dovolenky a ešte po pár rokoch začnú tlačiť, aby prepísal časť domu na ne.

milos81
18. nov 2024

@luccija toto je zaujímavý scenár, pamätám sa, keď dotyčná chcela, aby som predal svoj dom, ale to je našťastie už za mnou...

kikappp
19. nov 2024

@alantroj zabúda sa tu na možnosť,že z lásky k takej úžasnej žene ako je autorka prepise na ňu polovicu domu ale samozrejme až keď splati ten chudak hypo 🙂

som_realistka
19. nov 2024

@luccija áno aj také témy sú, ale ruku na srdce, ten čo ide bývať k niekomu s hypo ozaj ťahá za kratsi koniec, lebo aj keď sa ľúbia a sú spolu, vezmú sa, tak hypo sa už spláca zo spoločných, a možno na druhú nehnuteľnosť mat nebudú. Nie každá rodina si to môže dovoliť. Takže plne chápem ženy co sa nad tým zamýšľajú, lebo tu na MK je dvojitý meter, pred svadbou sa nestaraj do partnerovych financií- x tém- a po svadbe, "to ste mali mat vydiskutovane" - ďalších x tém. V ideálnom svete - každý má svoju nehnuteľnosť pred sobášom a hotovo 😆😆😆😆