Okrádajú nás na výmennom kurze eura v Poľsku?
Nakupoval som vo viacerých obchodov v Poľsku. Prepočítal som aký je kurz eura keď platíte kartou. Pri zadávaní na terminály dávam platbu v zlotých. Všade kde som platil kartou mi vyšiel kurz za 1€ 4,25 zloty. Ale v Bedionke mi už niekoľko krát pri prepočítaní vyšiel kurz
za 1€ 3,60 zloty. To znamená že všetko je predražené o okolo 15%. Okrádajú nás na výmennom kurze.
To sú tie ficove lacné potraviny za ktoré vykrikoval na tlačovkách, keď ešte prdel do opozičných lavíc.
Iba otázku. Keď dávaš platbu v PLZ, na € robí prepočet tvoja banka. Myslíš si, že banka rozlíšuje, či platíš v Biedronke alebo niekde inde? Skús si overiť prepočet
To sú tie ficove lacné potraviny za ktoré vykrikoval na tlačovkách, keď ešte prdel do opozičných lavíc.
@sevrin my sme zacali do Polska chodit pocas Matovicovej vlady,vtedy sme si povedali,ze budeme nakupovat inde.A nase eura zarobene na sk,radsej minieme takto inde.Celkovo v Polsku nechame okolo 700-800eur.Jedna podpriemerna vyplata.
Vymenny kurz stanovuje banka, takze nie, v Biedronke ta naozaj neokradaju 🤷♀️
Toto je ukazkovy priklad ako vznikaju hoaxy. Banka urcuje vymenny kurz nie obchod takze obchod s tym naozaj nic nema, najprv si over informacie a potom zakladaj diskusie.
@sklamanyzakaznik čo to tu píšeš za hlúposti, prosím ťa? My nakupujeme v Poľsku a v Biedronke prevažne už roky a absolútne žiaden problém, ušetríme vždy výborne.
Ak platíš kartou, banka si účtuje poplatok za menovú konverziu, mne vždy pridu dve správy. Jedna , kolko som platila a druha je poplatok za MK.
Preto si chodím meniť do zmenárne, kurz je taky istý a je to bez poplatku. Niekedy ma poplatky vyšli aj 10 eur a keďže tam chodím na nákupy často, riešim to takto. "Okrada"ta banka.
@sevrin ja síce Fica neznášam, ale som nevedela, že on ovplyvňuje aj ceny potravín v poľsku 😂😂😂
@sklamanyzakaznik po 1.nieco si urcite zle preratal,nespokojny zakaznik😆 a po 2.ked platim kartou,vzdy sa ma terminal"spyta"ci zloty alebo Eura.ked platim v ich mene,je to o dost vyhodnejsie
@sklamanyzakaznik kartou akej banky si platil? najhoršie najdrahšie karty sú 365bank, VÚB a SLSP
použi kartu Revolut cez týždeň je kurz 1€ = 4,32 PLN a cez víkend 1€ = 4,28 PLN (môžeš si radšej pred víkendom zameniť na účte)
Zase negramotnost cloveka. Revolut vcera platba ( v miestnej mene ) 4.32 zloty za 1€. A neverim ze by vam dala biedronka kurz 1€ 3.5zloteho. prosim priloze sem vypis s kurzom a ktora banka.
No aj napriek tomu,ze ano mas tam poplatky,to ti isto musela prist aj sms od banky,aj napriek tomu sa to stale oplati ist nakupit,my teda chodime kazdy mesiac do Biedronky.Mam ich kartu v tel tak mame aj zlavy,sice nie na tolke mnozstva ako my kupujeme ale nam to nevadi.Urobime tam nakup 2 plne vozy,400-500eur.Ked sa clovek pozrie na vozik na sk,par veci a 100eur je fuc.
@anonym_9f1b10 pre Boha, co tam kupujes za tolko penazi? Jedine, ze ste velikanska rodina. Zase nie vsetko sa oplati.
@anonym_9f1b10 pre Boha, co tam kupujes za tolko penazi? Jedine, ze ste velikanska rodina. Zase nie vsetko sa oplati.
@anonym_034aed presne tak,sme velka rodina,velka dodavka.
Ak platíš kartou, banka si účtuje poplatok za menovú konverziu, mne vždy pridu dve správy. Jedna , kolko som platila a druha je poplatok za MK.
Preto si chodím meniť do zmenárne, kurz je taky istý a je to bez poplatku. Niekedy ma poplatky vyšli aj 10 eur a keďže tam chodím na nákupy často, riešim to takto. "Okrada"ta banka.
@tabacek a to aku banku mate ?

No aj napriek tomu,ze ano mas tam poplatky,to ti isto musela prist aj sms od banky,aj napriek tomu sa to stale oplati ist nakupit,my teda chodime kazdy mesiac do Biedronky.Mam ich kartu v tel tak mame aj zlavy,sice nie na tolke mnozstva ako my kupujeme ale nam to nevadi.Urobime tam nakup 2 plne vozy,400-500eur.Ked sa clovek pozrie na vozik na sk,par veci a 100eur je fuc.