icon

Opatrovateľský príspevok pre dieťa s epilepsiou

6. mar 2025

Dobrý deň prajem.
Mám dieťa (6r) . Diagnóza epilepsia. Lekárka mi odporučila podať žiadosť o opatrovateľský príspevok. Je možné že na dieťa s touto diagnózou schvália opatrovateľský príspevok? Čo všetko sa zisťuje pri žiadosti? Ďakujem krásne za pomoc

cukroska
•
6. mar 2025

Podľa mňa áno. Treba len dúfať, že ešte je aspoň aká taká spravodlivosť v tomto štáte .Držím palce

andrejka1974
•
6. mar 2025

V prvom rade musíte mať lekársku správu nie staršiu ako 6 mesiacov najlepšie ak tam napíše , že dieťa vyžaduje neustály dozor dospelej osoby a že odporúča schválenie opatrovateľského príspevku a kompenzácii , papier od pediatra zároveň musíte doložiť príjem vašej rodiny za minulý rok a určite choďte na úrad tam vám dajú všetky papiere čo budete potrebovať a pripravte sa na dlhy proces pokiaľ Vám to schvália majú na to 90 dni aké často nestíhajú tak to trvá aj oveľa dlhšie držím päste

simona20201309
•
6. mar 2025

Daj sa do skupiny na fb - Občianske združenie Meli Beli

simona20201309
•
6. mar 2025

Určite ti zodpovie všetky otázky, poradí so všetkým. Docitas sa tam veľa zaujímavých informácií. Mamička tam pridáva aj príspevky napríklad o strave - co zhoršuje záchvaty a pod.

xsuzannex
•
6. mar 2025

@andrejka1974 ale ak to schvalia tak ho vyplatia spatne od datumu podania ziadosti

andrejka1974
•
6. mar 2025

@xsuzannex vyplatia ak schvália ja som čakala na schválenie 6 mesiacov

xsuzannex
•
6. mar 2025

@andrejka1974 ved to samozrejme. Ja som podavala ziadost v oktobri, schvalili vo februari..

smajluska
•
31. júl 2025

Ahojte, kedy je najlepšie podať žiadosť o opatrovateľský? V čase dovŕšenia 6 rokov dieťaťa alebo aj 2 - 3 mesiace predtým? Doplatia to spätne tie mesiace od dovŕšenia 6 rokov dieťaťa ak si požiadam a budem čakať na rozhodnutie dlhšie? Ďakujem.

daaaaaska
•
4. aug 2025
@smajluska

Ahojte, kedy je najlepšie podať žiadosť o opatrovateľský? V čase dovŕšenia 6 rokov dieťaťa alebo aj 2 - 3 mesiace predtým? Doplatia to spätne tie mesiace od dovŕšenia 6 rokov dieťaťa ak si požiadam a budem čakať na rozhodnutie dlhšie? Ďakujem.

@smajluska musia počkať na dovŕšenie veku 6. rokov skôr to nezoberú podávala som pred mesiacom a čakala kvôli tomuto tiež som chcela o 2 mesiace skôr podať a nevezmú to

smajluska
•
10. aug 2025
@daaaaaska

@smajluska musia počkať na dovŕšenie veku 6. rokov skôr to nezoberú podávala som pred mesiacom a čakala kvôli tomuto tiež som chcela o 2 mesiace skôr podať a nevezmú to

@daaaaaska Ďakujem pekne za odpoveď