Oplatí sa dnes kúpiť panelákový byt?
Niektoré sú ešte postavené v roku 1960.
Sú novostavby o toľko lepšie? Cena je tam o dosť vyššia ako v staršom byte.
@mironka ono tie spojené kuchyne s obývačkou sa v nových bytoch a domoch robia hlavne kvôli m2. Lebo máš napriklad dvojizbový byt nový a výmera ako garsónka. No a kde metre uberú? V spálni potrebuješ mať priestor na manželskú posteľ. Wc, sprchovací kút, priestor na práčku treba tiež. Tak proste urobia len obývačku, do rohu hodia minikuchyňu, presvetlia to najlepšie veľkým oknom nech to pôsobí väčšie a sú ušetrené m2.
@jana_eyre_2 no ono záleží od životného štýlu. My máme tiež spojenú kuchyňu s obývačkou a inak si to ani neviem predstaviť. Lenže u nás nemáme telku, takže to bude možno tým. My vlastne ani obývačku nepotrebujeme, všetko sa deje pri nasom úžasnom dubovom stole, tam beží spoločenský život a je fajn, že je prepojený s kuchyňou. Na gauči väčšinou ležia zvery 😂😂😂 A tiež WC v kúpeľni je pre mňa nutnosť. Ale je samozrejme dobre mať k tomu aj samostatné wc. No proste vstupuje do toho príliš veľa faktorov, každému vyhovuje niečo iné.
@akvi no len ja mám vďaka tomu spojenému priestoru pocit že nemôžem nikam ujsť.. sme spolu defacto stále, keď sme doma.. deti sú veľmi často dole a stále všetko riešia v obývačkokuchyni, do izieb deti idú len keď sa moc hádajú a ja ich tam pošlem.. keď sme raz boli ubytovaní v takom dome ktorý mal zvlášť kuchyňu, bolo to premna super.. a hlavne zavrela som za bordelom dvere 😅 takto neporiadok v kuchyni ovplyvňuje celý priestor aj keď je ostatok upratany..

@jaroslav81 my sme prerábali dom a odstránili sme dvere medzi obývačkou a kuchyňou, lebo to bude vzdusnejsie a trochu prepojené. Kým som len piekla, bolo to ok, akonáhle som išla vyprážať, masaker. Ani digestor, ani otvorené okno nezabránili šíreniu smradu...tak som vtedy túžila zavrieť dvere, len chýbajú.... zvažujeme ich dať späť, minimálne zaťahovacie...kuchyňa s obývačkou spojená nikdy viac....alebo nevariť...a ešte aby návšteva sledovala, ako prekladám hrnce a pracovný neporiadok...nie, ďakujem...