Oplatí sa investovať peniaze prostredníctvom burzy?
Ahojte, chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti s investovaním peňazí prostredníctvom burzy, alebo investičných fondov, alebo čohokoľvek ďalšieho.
Je niečo, čo naozaj dáva zmysel a oplatí sa? V poslednej dobe mi telefonujú z firmy Škola Obchodovania
a Partners Group, máte s nimi niekto skúsenosti?
Viem, že ešte existuje Brokeria - je to rozumné zveriť takto cudzej firme svoje peniaze?
Ktorú z týchto inštitúcií by ste si vybrali a prečo?
Vopred ďakujem za každú jednu odpoved a všetky Vaše postrehy a komentáre 😊😌
Na akej sume treba začať investovať? Ako sporíte pre svoje deti?
@leushka1574 môžete si nastaviť koľko chcete a ako chcete investovať. Ak máte záujem, môžeme sa kontaktovať. Pekný večer prajem.
@zic pekný deň prajem. Včera som sa vrátila zo školenia univerzity. Dostali sme nové aktuálne info platné od 13.10.2024 do vypredania alebo 31.12.2024. nepozrela som odkiaľ ste, môžeme sa porozprávať cez telefón, kde vám poviem info a ak vás bude zaujímať, môžeme si dohodnúť stretnutie. Je to len na vás. Ak niekto bude mať záujem... neváhajte ma kontaktovať. Krásny deň prajem
0904 861 785 🙋🏼♀️
Já mám zažité s pánom Pekarovičem podobné. Já som obchodoval na platforme kde to dobre fungovalo a povedal mi že môžem prejsť na roboforex a o všetko som prišiel, ešte si vypýtal 900€. To že som blbec dôveryhodný mi hovoriť nemusíte. Ale je to nejaký známy podvodník? Máte s ním niekto iný príbeh?
Ďakujem pekne
@leushka1574 ahoj ja som investovala do burzy pred 1mesiacom 300€ dva krat denne kliknem a peniaze sa pomaly zväčšujú. Po mesiaci tam mam 500€ . Vsetko by som vysvetlila su k tomu aj postupy a ma to zmluvu na 2 roky ešte. Odpíšte na tento koment dam blizsie info
Ja som dala spravit babam investicne cez poradcu cez brokeriu on nam ale riesi viac veci.aj poistky zivotne aj auta aj domacnost toho chalana poznam roky vybavoval nam poistne plnenia po urazoch operaciach.urcite by som to nedala.riesit nejakemu pankovi co mi zavola cez.telofonny prieskum. bol tam vstupny poplatok logicky kedze to islo cez sprostredkovatela ale aspon som sa s tym nemusela zaoberat sama.nastavil to tak ako sme si asi predstavovali.sporenie bude dlhodobe a v mensich ciastkach mozno neskor navysime ale momentalne sa nam viac neda.takze ten vstupny poplatok sa postupne po par mesiacoch strati a bude tam len plus.. na vodicaky a svadbu im to snad bude stacit... dufam...
Aj ja som investoval a teraz beriem mesačne 2000 eur 🙂
@leushka1574 ahoj ja som investovala do burzy pred 1mesiacom 300€ dva krat denne kliknem a peniaze sa pomaly zväčšujú. Po mesiaci tam mam 500€ . Vsetko by som vysvetlila su k tomu aj postupy a ma to zmluvu na 2 roky ešte. Odpíšte na tento koment dam blizsie info
@viktooriass LWEX už skončil s vyplácaním, tie "investované" peniaze nevyberieš a o 2 roky už nebude existovať ani web stránka
@viktooriass dobrý deň, môžete mi napísať viacej informácií do správy? A ste v NBS registrovaný finančný poradca?
@saxana000 takze brokeria je seriozna firma, nemusim sa bat ist do investicii cez nich? lebo vyratali mi vsupny poplatok okolo 500€
@mirinda23 ro je asi aj celkom dost.ja som davala obom dievcatam a vstupny bol nieco okolo stovky a dali sme ho zrazat postupne takze v priebehu prveho roka bude splateny zarivno popri investicii..ale nevieme kolko mas nastavene ake fondy tazko radit.
@leushka1574 Ahoj podľa mňa určite má zmysel investovať cez burzu, len si treba dať pozor, cez koho to robíš. Tie firmy vyššie spomenuté sú len sprostredkovatelia – čiže oni tvoje peniaze len „posúvajú“ ďalej a pritom si berú správcovské, manažérske aj výkonnostné poplatky. V praxi to znamená, že časom ti to zožerie pekný kus výnosu.
Ak chceš niečo jednoduché a lacné, pozri sa na EIC – majú fakt najlepšie poplatky na trhu. Ale ak sa trochu vyznáš a chceš mať všetko pod kontrolou, dá sa investovať aj na vlastnú päsť cez XTB, kde si vieš kúpiť napríklad ETF fondy bez poplatkov. Ja to tak robím a úplne v pohode. Banky by som do toho vôbec neťahal – tam si na poplatkoch necháš viac, než zarobíš 😅.

@zic nech sa páči. Určite odporúčam. Prípadne môžete si mnou navštíviť aj seminára univerzity, ktorých sa zúčastňujem. Sami si utobite obraz a budete vedieť správne nastaviť svoje financie. . Akurát idem zo školenia a úroky, ktoré aktuálne máme sa oplatí nezmeškať. Krásny večer prajem . 🙋🏼♀️