icon

Oplatí sa refinancovanie hypotéky vo VÚB po fixácii?

17. máj 2026

Dobrý deň, končí mi fixácia hypotéky vo VÚB banke po 5 rokoch s úrokom 1,2 percenta a teraz mi ponúkli 4,6 percenta, zostatok úveru je 95 tisíc eur a splatnosť ešte 23 rokov, Tatra banka mi vie dať 3,9 percenta ale sú tam poplatky za kataster a znalecký posudok, oplatí sa to riešiť hneď alebo radšej počkať, ďakujem za skúsenosti

kocuris
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_79c794
•
17. máj 2026

Skúste sa opýtať v 365 a v mBanku. Aké poskytujú úrokové sadzby. Samozrejme treba čerstvý znalecký, ak máte starší sko nejakeho pol roka. Ale pokiaľ, by mali lepšie úrokové sadzby, prešla by som do inej banky.

cyberk
•
17. máj 2026

Hypotekarneho poradcu si najdi, 4,6 je extrem… my mame 3,2 v csob a dali nam aj 1500e ako bonus za refinancovanie k nim…

kocuris
•
Autor odpoveď zmazal
•
katkaseiner
•
17. máj 2026

to mi pride vela, v sept. sme znizovali vo vub (nie refinanc) a na 3.19 nam znizili na 3 roky

anonym_72963f
•
17. máj 2026

@anonym_autor mne konci v juni a dali mi 3,19% vo VUB.Skus sa ist popytat urcite s tym vedia pracovat.Ja som ani nebola, automaticky mi prislo 3,19.

gomlenka
•
18. máj 2026

Viac bánk už od 4/2026 zdvihlo úroky na HU. Momentálne najlepšie podmienky má Prima banka a Mbank. Každá má svoje podmienky + a - . Niektoré akceptujú aj staršie znalecké. Ak niečo bližšie stačí napísať .

katuskatka
•
Odpoveď bola odstránená
•