icon

Oprava auta skomplikovala Vianočné plány

11. nov 2024

Ahojte, len som sa prisla vykecať.. blížia sa Vianoce a mne sa pokazilo auto, oprava vyjde na cca 2000€ … som nasrata a smutna z toho, ach… mala som plany aké darceky kúpim rodine a deťom a takto to budú skromne Vianoce. :/ viem že to nie je o darčekoch ale predsa, vyťahovať peniaze zo sporiaceho uctu…

Strana
z2
bobaas
Autor odpoveď zmazal
hiro
11. nov 2024

Ja by som na auto kaslal a dal ho opravit na buduci rok. Posledne mesiace som prestal vyuzivat MHD a auto a zacal jazdit do prace a vsade na bicykli. Tak isto s detmi kadetade. Uz som 2 mesiace donho netankoval a je to celkom fajn sloboda ho nechat zaparkovane nech si tam stoji 🙂

niekto2hy
11. nov 2024

@hiro Momentalne je dobre pocasie,ale predstav si ist na bicykli ked stezi,mrzne a fuka vietor...

hiro
11. nov 2024

@niekto2hy Uz sa na to snezenie tesim, budem driftovat 🙂 Zatial len mrzne a fuka... a uzil som si aj dazd minuly mesiac 🙂
Je to len o zvyku:

zuzubb007
11. nov 2024

Rozvody a olej za 2000? Fúha dúfam, že nie v autorizovanom servise lebo tam je to raz toľko drahé, ale záleží aké auto ak máš BMW tak chápem, ak máš obycko auto je to strašné vela

zuzubb007
11. nov 2024

@hiro to je ozaj skvelé, mňa by šlahlo z takého chlapa čo chodí na bicykli a ešte s deťmi počas premávky vo fajnej zime

petracandle
11. nov 2024

Nie som automechanik, ale príde mi to veľa za rozvody a olej. Ja mam dokonca automat a aj tak som sa vošla do tisícky a to isté moji kamoši. Samozrejme, neviem ako je to s cenou pri nejakých ultra luxusných modeloch, ale také autorka asi nemá keď sú jej jedine úspory 2k

hiro
11. nov 2024

@zuzubb007 :D To je aj trosku o planovani trasy. Nepcham sa nasilu k autam a nemam problem sa previezt par stoviek metrov viac ci uz z tohto dovodu alebo aj len preto ze sa mi paci ta trasa viac. Teraz sme cez vikend s detmi presli zo 30km a na ceste sme boli len par km aj to na takej pomedzi polia kde auto ani nestretnes. Tak ci tak detom viac prospeje ked sa takto prevezu na vzduchu ako ked do ciela a naspat sa odvezu autom. Nejdem vychovavat cajocky co budu nariekat ked si maju trosku nohy posilnit ale zvladnu okolnosti a aj tu fajnu zimu. V zivote budu musiet prekonat vacsie probemy ako studene prsty.

quaxi
11. nov 2024

Ja ťa chápem, celý rok som sa tešila na dovolenku a týždeň pred dovolenkou sa nám pokazilo auto. Oprava za 2000€ a ešte aj bol problém s nejakými dielmi tak sme boli viac než mesiac bez auta. Na dovolenku sme šli úplne inde než sme chceli, len vlakom stanovať nech ušetríme, a nakoniec to bola úžasná dovolenka 👍 Vianoce sa dajú spraviť aj skromne, deti na cenu darčekov nepozerajú, prípadne popros rodinu či by ste sa nezložili spolu na nejakú vytúženú vec ak na ňu zrovna nebudeš mať.

bavlnka92
12. nov 2024

@petracandle my sme za rozvody + olej a opravu hlavy s tesneniami dali cca 2000e ale na manuálnej prevodovke na automate mi to veľa nepríde..

gas1201
12. nov 2024

veľmi málo informácii, mňa vážne zaujíma o aké auto a motorizáciu sa jedná. rozvody a olej v automate za 2000€ mi príde dosť, pokiaľ to nie je nejaký v6/v8 kedy kvôli rozvodom musí ísť motor von a samozrejme všetky diely originál.

autor
12. nov 2024

@gas1201 automat, Mercedes .. keby som nebola na rd tak to neriesim ale teraz je to pre mna vela 😟

simca06022011
12. nov 2024

tak nechaj auto odparkovane a vybavena vec, ked to nemas ako riesit inak. Servis MB je sam o sebe dost, diely ak sa nezozenu inde, nie vsetky na MB sa daju kupit mimo servis (tiez mam mb, diely dokonca predavame), na oleji nieco usetris ak si kupis ale zase nie tisice.. cize bude to drahsia oprava, proste je to take auto...

zase nejakemu "odbornikovi" by som si ho opravit nedala (a recenzie a odporucania su AJ TAK vzdy risk), aby si znovu neskoncila v servise za kratky cas (osobna skusenost, chlap mame MB.. a skusali sme takto "usetrit")

madeincssr
12. nov 2024

Na kvalifikovanu vymenu oleja (niekedy sa s olejom v automate meni aj filter vnutri) najdes firmy specializujuce sa len na automaticke prevodovky - cena bude cca polovicna ako v znackovom servise. A na rozvody (pokial nemusi ist motor von z auta) najdi na Mercedes fore nezavisly servis, ktory ma vyborne referencie a (hoci aj dalej) zavez auto tam. Alebo je auto stale v zaruke/predlzenej zaruke a chces/musis chodit do znackoveho? Znackove servisy predavaju napr. olej (zvacsa ho maju lacnejsi v sudoch) aj za 4-5 nasobok ceny, ako sa da rovnaky kupit na doveryhodnych olejovych webshopoch.

catherinah
12. nov 2024

Predať mercedes, kúpiť Fabiu 🙂

petracandle
12. nov 2024

@catherinah nemusí zrovna Fabiu, ale súhlasím s pointou. Keď chce mať človek luxusnejšiu značku musí počítať s vyššími výdavkami. Len to je tá slovenská finančná gramotnosť sa neprikrývať takou perinou na akú mám.

anouschka5
12. nov 2024

Rozvody za 2000 ? To čo ich máš zo zlata ?

margotka17
12. nov 2024

A na darčeky by ti nevadilo dať nasporené peniaze? Veď auto potrebuješ viac, ako kopec darčekov. Spoľahlivé auto je základ, že sa vozíte v aute bez chýb.

hrasocek12
12. nov 2024

Aj to že si mala nasporených 2000eur je krásne. Neboj nasporíš zas ♥️ ja mám problém popri dcére a výdavkoch na hypotéky a pri tom ako platíme stále lekárov odložiť aj 50 eur a to si ja fakt nič nekúpim na seba ako je rok dlhý 🥴 takže je to na prd. 🥴 Ale stále verím že raz bude lepšie ,len nech nám dopraje tento svet zdravie. Lebo s tým bojujeme od narodenia malej🥴 sú aj dôležitejšie veci ako peniaze. Ale ak si dokázala nasporiť 2000eur ,dokážeš zas. Nevzdávaj sa a nevešaj hlavu. Taký vysoký výdavok nepoteší nikoho.

stanno
12. nov 2024

@anouschka5 by ste sa čudovali, že aj na pomerne bežné autá sa môžu tieto veci vyšplhať na 2000Eur.. napr. v takom opel astra 1.6 cdti, kde ide bohužiaľ motor von 🙂

david1202
12. nov 2024

Keď máš auto tak musíš mať vyššiu finančnú rezervu ...ak máš nejakú zaľúbu ako ja (elektronika) tak musíš mať ešte peniaze navyše ..ono veľa krát sa stane že zhody sa stretnú a ide to ťažko ..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nelka93
13. nov 2024

@stanno hovor mi o tom dačo. Mam 1.7 astro a spojka so všetkým 2500 a nebol to autorizovany servis. Celý motor musel von

modry_kon
13. nov 2024

Ak auto potrebujete na fungovanie, bez opravy to asi nepôjde. Možno skúste zohnať darčeky z druhej ruky, pripadne skúste, či niekto nedaruje hračky alebo swap skupiny. Môžete aj predať niečo doma, čo vám už neslúži a získate trochu prostriedkov naviac. A pripadne vysvetliť dieťaťu, že Ježiško nemal dosť peniažkov na všetko, čo si prialo, tak mu priniesol tieto darčeky a kopu pusiniek od mamky. Pripadne ak by bolo viac malých darčekov, tak to bude vyzerať lepšie ako 1 väčší.

Strana
z2