icon

Oprava auta za 1 500 € , oplatí sa?

Dnes o 16:30

Mechanik mi oznámil, že najbližšia oprava bude stáť približne 1 500 €. Auto má pritom podľa inzerátov hodnotu možno okolo 4 000 €.

Na jednej strane si hovorím, že je to vysoká cena za staré auto. Na druhej strane ho poznám, viem, čo bolo menené, a bojím sa, že za podobné peniaze by som kúpila len ďalšie auto s neznámou históriou.

Asi to znie zvláštne, ale mám k nemu aj trochu vzťah. Nikdy ma nikde nenechalo stáť, vždy som sa naň mohla spoľahnúť a za tie roky už presne viem, čo od neho čakať.

Investovali by ste do opravy? Alebo už je to cez?

autor
Dnes o 16:33

Upresním, jedná sa o Volkswagen Passat B6. Ďakujem.

anonym_3851ca
Dnes o 16:36

mas na to aby si si kupila lepsie a kvalitnejsie? ak nie tak ano opravila by som to co mam ...

anonym_22bb57
Dnes o 16:36
@anonym_autor

Upresním, jedná sa o Volkswagen Passat B6. Ďakujem.

@anonym_autor a neopravene ma aku hodnotu?

autor
Dnes o 16:37
@anonym_3851ca

mas na to aby si si kupila lepsie a kvalitnejsie? ak nie tak ano opravila by som to co mam ...

@anonym_3851ca Momentálne nie.

anonym_3851ca
Dnes o 16:38
@anonym_autor

@anonym_3851ca Momentálne nie.

@anonym_autor no tak nemas nad cim premyslat - ak auto potrebujes hold oprav stare ..

autor
Dnes o 16:38
@anonym_22bb57

@anonym_autor a neopravene ma aku hodnotu?

@anonym_22bb57 To neviem odhadnúť. Práve preto ma zaujímajú skúsenosti ostatných. Mám pocit, že ak ho neopravím, predám ho výrazne lacnejšie, ale ak ho opravím, nikto mi tých 1 500 € pri predaji aj tak nezaplatí späť.

catherin4
Dnes o 16:43

Ja som si kupila nove auto na lizing, budem ho splacat 5 rokov. Ale za ten cas mam klud od oprav a tak. Samozrejme raz do roka musim do servisu na kontrolu. Nechces tiez radsej nove na lizing? Ja som stare predala za dve stovky, uz vacsiu hodnotu nemalo, bolo cele zhrdzavene. Malo 16 rokov.

anonym_22bb57
Dnes o 16:49
@anonym_autor

@anonym_22bb57 To neviem odhadnúť. Práve preto ma zaujímajú skúsenosti ostatných. Mám pocit, že ak ho neopravím, predám ho výrazne lacnejšie, ale ak ho opravím, nikto mi tých 1 500 € pri predaji aj tak nezaplatí späť.

@anonym_autor a ked ho opravis bude mat hodnotu tych 4000? Nemas vela moznosti, bud skusit predat neopravene nejakemu automechanikovi a kupit nove, alebo nechat opravit. Ak nepredas neopravene za cca 2500 tak sa ti velmi neoplati kupovat podobne za 4000.
Ak nechces do auta investovat viac a kupit si lepsie, a auto potrebujes, tak by som dala opravit. Este by som zvazila o aku opravu ide, ci sa meni stary kus za uplne novy alebo je to len nejake garazove opravovanie kde sa zozenie na bazosi nejaka suciastka z druhej ruky a vymeni sa nefunkcna.

anonym_28f3ef
Dnes o 16:51
@anonym_autor

@anonym_autor iné ti napíše niekto, kto strieda každých 4-5 rokov a kupuje vždy nove auto a iné niekto kto má hlboko do peňaženky a iba ťažko nahrané na nové (jazdené).
Moje auto som kupovala pred 8r.mslo 13r a stálo 3,3k. Do takej starej šunky je zbytočna investícia 1,5k. Ale keby som mala auto za 4k tak asi áno, možno by som hľadala lacnejši servis.
Treba si však uvedomiť že za auto nikdy nedostaneš toľko koľko si za neho/do neho /zaplatila už v momente keď si ho kúpiš a odídeš z predajne stráca hodnotu

anonym_113c0d
Dnes o 16:54

1. Mas na dalsie?
2. Ak neopravis, uz tym padom ledva predas/nepredas, alebo za smiesnu ciastku. Ak nemas na nove auto (proste ojazdene, ale v OK stave), tak asi nemas na vyber...

Hodnota auta klesa, to je jasne, ja by som napr nikdy nove nekupovala, ani na leasing ani nijako. Vyjdem s nim z predajne a uz stratilo vela na hodnote. A je to len auto 🙂

Vies aj povedat o aku opravu sa jedna? Si si ista nazorom tohto jedneho mechanika? Riesis to Ty ako sama-zena, ci mas manzela frajera brata, ktory je ochotny pomoct a minimalne to so servisom odkomunikovat?

anonym_b1e179
Dnes o 16:54

Moje ma hodnotu okolo 7000€, minulý rok mi tiež mechanik povedal, že oprava 1000€, tak som mu rovno povedala, aby ho pustil dolu Vahom. K materiálnym veciam nemám žiaden vzťah. Ale v podstate ty sa rozhodni.

anonym_172b1f
Dnes o 17:01

@anonym_autor investovala, furt je menej 1500 do niecoho znameho ako 4000 do neznameho

anonym_0e5fdc
Dnes o 17:28

Ak opravu treba a auto potrebujes tak ano. Ak auto nepotrebujes tak nie.

biba_18
Dnes o 17:45

niektoré autá sa oplatí tiskať peniazmi, niektoré nie.
čo odišlo tentoraz?

aalt
Dnes o 17:58

Ale ved to je jednoducha matematika: Kupis za 4000 + 1500€ lepsie?

madeincssr
Dnes o 17:59

@anonym_autor ak Passat nekoroduje a je u teba udrziavany, poznas ho, vies aky je, opravoval by som. Ak budes kupovat jazdenku, tak za nizku cenu je rozumne kupit skor nieco mensie, skromnejsie, mozno aj starsie s velmi nizkym najazdom (u malych aut sa take obcas daju najst). Strednu triedu vo vybornom stave za velmi nizku cenu asi nenajdes.
Otazne je aj, ci cena 1500 za danu opravu je adekvatna.