icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katkaba1
28. nov 2017

@nifido ide zajtra na sud vyžiadať si ten vypis exe a skočime este tento tyžden do toho CPP ak stihneme, sama nechce a neviem ako budem mať čas ja. Musi dať do kopy aj vsetko čo k tomu treba, to uz ja obehať neviem za nu.
Este posledna otazka ma napadla : veritela, ktoreho nezapise tak ten jej ostava? Čiže ak napr. ma 5 veritelov ale napise len 4 tak od toho 5.nebude oddlžena?

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 ano ti co su na sr su povinny sledovat vestnik mimo sr kontaktuje spravca aj fyzicke osoby kontaktuje spravca .... vypuste papiere a chodte do cpp pokecate a pidate to odkual ste ? mate daleko cpp? mbe este povedali ziadnakolonka nesmie ostat prazdba cize ak nemala msjetok atd preciarknut cele mne na tom natiahli cas ma tam kvoli tomu zavolali a kedze papiere neboli akoze cele vyplnene tak plynula 30 dnova lehota znova 😠 no co uz oni vtedy latali platali sami nevedeli co ako teraz uz to je lepsie

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 ak zabudne niekoho na sr banku nebankovku poistovnu ayd oni si sleduju a su povinny sledovat nesmie zabudnut fy.osobu lebo tej sa konkurz cize oddlzenie tykat nebude este ma napadlo ak aj je niekomu rucitelom-spoludlznikom tak nech napise popripade ak je ona niekomu tak nech napise aj tu fo

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 treba jej 1 exekuciu aj papiere od nej a nic ine potom len vypisat tie papiere co su na stranke cpp

katkaba1
28. nov 2017

@nifido aha, dobre, čize ak by aj zabudla niekoho zapisať tak oddlzena bude aj tak aj od neho. Lebo ani nema prevzate vsetky zasielky a upovedomenia vraj. Nejake ma od exe ale že staršie ako 30 dni tak to neviem odkial zoberie, lebo vraj nesmie byt starsie ako 30 dni. To ma poziadat exekutora aby jej poslal nove upovedomenie o zacati exekucie ci co?

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 nie zle to chapes 😁 nemusi mat ziadne papiere len tu jednu exe ...veritelov adresu najdes na internete co bude vypisovat

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 oni si vytiahnu aj zoznam exekucii v cpp podla r.c

kicilanka
28. nov 2017

@katkaba1
kočka, začnite najprv v tom CPP...potom si pekne prečítaj diskusiu a nájdeš odpovede...takto je to len v rovine teoretickej...

netreba sa dopredu báť, ak neviem čoho sa vlastne obávať mám...je šanca - treba využiť...nemá čo stratiť, len získať - tak šup na tie papiere a na to CPP....

potom v priebehu konania už budeš mať konkrétne nejasnosti, alebo otázky, takto je to všetko len v rovine úvah....

@nifido bola som na CPP minulý týždeň a tam práve tá slečna v prvej kancelárii vpravo niekomu vysvetľovala, že treba prísť osobne, že je to lepšie a rýchlejšie ako poštou a aspoň sa papiere predbežne podpíšu....k podpisu dohody aj tak musí prísť každý sám a že už sa našli "vychcanci" ktorá prídu na CPP v mene niekoho a dajú si za to normálne od toho chudáka zaplatiť (!!!!!!) - som skoro odpadla...

neviem keď si ty nastúpila do CPP, či v tom čase robili prednášky k tomu, lebo teraz robia už pravidelne - takže každý si môže prísť osobne vopred všetko vypočuť 🙂

kicilanka
28. nov 2017

@nifido jedna mi cez IP písala, že žiaľ jej exekúcie neboli v registri a tak musela veru osobne ísť k exekútorom vyžiadať Upovedomenie....

nifido
28. nov 2017

@kicilanka jasne ze robili prednasky a boli povinne zapisovali mena obj na termin bez prednasky ani nechceli zobrat papiere teraz uz vezmu papiete prednasky msju urcite dni a urcite dni beru papiete aspon v KE

nifido
28. nov 2017

@kicilanka stacilo ist na sud v mieste bydliska

kicilanka
28. nov 2017

@nifido však toto...ja som tiež v KE na CPP

tá kočka čo mi písala (nepatrí pod KE) a povedali jej na CPP že musí ísť k jednému z dvoch exekútorov osobne....takže čo CPP, to iné postupy....

nifido
28. nov 2017

@kicilanka no pokiaĺ nemala papiere tu jednu exekuciu tak jasne ze si musela ist po nu 😉 ja som pisala o inom

katkaba1
28. nov 2017

@nifido takže aj ta jedna exe čo zoberie moze byt vydana napr minuly rok v decembri? Lebo tam bola spomenuta nejaka lehota ze nie starsie ako 30 dni.

@kicilanka samozrejme, pojdeme do CPP len by som bola nerada keby nas otocili, zas nemam casu na rozdavanie 🙂 chcem aby mala uz ked tam pojdeme vsetko v poriadku aby mohla hned podat. Ďakujeme 🙂

nifido
28. nov 2017

@katkaba1 samozrejme moze byt starsia ....

katkaba1
28. nov 2017

@nifido ďakujem za vysvetlenie, už som z toho 'debil' 🙂 Pojdeme tam tento tyždeň teda určite. Ešte raz ďakujeme..snaď sa podari.

kicilanka
28. nov 2017

@katkaba1 všade sa píše, že nie staršia ako 30 dní, ale podstatné je predložiť 1 🙂
ja som tiež nemala nič "čerstvé" len staré 🙂

nifido
28. nov 2017

@kicilanka preto v cpp vytahuju ten register a ten sa priklada 😉

mimififo
28. nov 2017

Ja to mám tak na figu,začali mi dve exe,zamrzol účet,tak idem hneď posielať papiere do cpp,no a hups materská fuč,rýchlo som vybavila na detský účet,už čakám mesiac na odpoveď,zatiaľ nič,medzitým hups muzovu výplatu naschvál pošlú zase na ten účet,takže aj výplata fuč....Tak než sa tam rozhybu,exekúcie budú aj vyplatené.....Len je otázka,či zase niečo nezačne,nejaká exe iná,ale to je vo hviezdach,tak cekaaaam.😕

timinka1
28. nov 2017

Mozem sa opytat?. Dali sme s manzelom bankrot.dnes volala spravkyna, ze manzel zdedil 1/9 po starkej, ze to zatajil.v dome byva svagrina aj so svokrou.je mozne ze ide predavat tento podiel???? Ani sme nevedeli ze je to este na manzela svagrina si to davno prerobila a zije tam voac ako 20 rokov.

draik
28. nov 2017

@timinka1
Možné to je, ak nejde o jeho obydlie nižšej hodnoty.

timinka1
28. nov 2017

@draik nie nieje to naše, byva tam svagrina.je to cast domu a z domu su to 2 izby o ktore sa jedna a a on tam vlastni 1/9

kikatka1
29. nov 2017

@timinka1 mal to nahlasit, ak to zdedil...ja som tiez davnejsie zdedila 1/72 z nejakej ornej pody po dedovi, kde som ani v zivote nebola, ale nahlasila som to, a tiez sa to spravca snazi predat...inak by som konkurz mala uz ukonceny...

monikapetrzalka
29. nov 2017

@timinka 1 A to ste kedy zdedili? Ved vsade pisu, ze pocas bankrotu sa nemoze dedit, zase sme pri tom istom...ked ste neni uvedeni v katastri, iba svagrina, tak ste tu cast na nu prepisali za posledne 3 roky? Do tych papierov sa uvadzal majetok nie starsi ako 3 roky...alebo ste v katastri stale uvedeni Vy ako majitelia na tu cast 1/9?

kicilanka
29. nov 2017

@monikapetrzalka tak som pochopila, že síce neužívajú tú časť domu, ale je stále na LV napísaná na nich ☹

monikapetrzalka
29. nov 2017

@kicilanka asi tak to bude, lebo ktosi tu spominal, ze este den prd bankrotoc sa mozes dedicstva vzdat, ale neviem ako sa toto posudzuje, ked sa trebars v tom obdobi (3 roky)pred konkurzom vzdas dedicstva...uz ked to maju napisane na seba, tam uz to treba uviest v tych tlacivach..

kicilanka
29. nov 2017

@monikapetrzalka bavili sme sa tu predtým aj o vydedení - len na obdobie priebehu bankrotu - toto sa priamo týkalo mňa...Nemôžeš sa počas priebehu konkurzu vzdať dedičstva, inak by sa považovala za nepoctivý zámer....

uvádza sa tam majetok za 3 roky...ale tak uvažujme - pred marcom bol zákon taký, že sme nespĺňali podmienky na osobný bankrot, tak ako sme mohli mať nepoctivý zámer, ak sme niečo predali?
ak ideme do bankrotu, tak je jasné (bavíme sa o poctivom - nie úmyselnom bankrote) že nemáme financie na bežný život, tak ak sme niečo predali, tak asi preto, aby sme mali čo dať deťom do hu@y.....
Určite by som sa na súde vedela obhájiť, prečo som niečo predala a kde som z toho dala výnos....

ja sa domnievam - ak som sa spätne 3 roky vzdala dedičstva - kto?kde?ako? o tom bude vedieť?
ak som sa vzdala, nič na mňa v tamtom období neprešlo, takže nie som nikde zapísaná....len notár v rámci dedičského konania má záznam o tomto mojom rozhodnutí...

u nich sa mi vidí problém v tom, že neporiešili papierovo fakt, že časť domu prešla z nich na rodinu, ktoré to ich dedičstvo užíva...to si mnoho ľudí neuvedomuje, že len povedať nestačí a že treba na katastri nakoniec všetko dať na poriadok...tak si myslím, že správkyňa bude riešiť predaj aj tej časti, zmeniť to podľa mňa už nevedia....ale rodina si môže odkúpiť tú čiastku...ak na to má...

ak by zastavili prebiehajúci bankrot kvôli tejto časti v dome, tak potom môžu žiadať asi až o tých 10 rokov a BHV ako do vtedy tento zákon bude vyzerať už....

shushu
29. nov 2017

Dobrý deň. My sme podávali do cpp papiere 21.11. a nenapísali sme tam že manžel mal dedičské konanie vo februári 2014 mal tam po mame kúsok ornej pôdy čo sa vtedy prepísalo na jeho sestru, tak ešte toto obdobie sa ráta do tých 3 rokov do zadu?

monikapetrzalka
29. nov 2017

@shushu bolo to v tom roku 2014 napisane na neho a potom sa to prepisalo na jeho sestru, alebo to na jeho mene nebolo? Podla mna toto je rozhodujuce, ze ci za posledne 3 roky bolo nieco zaznamenane v katastri na mene toho, co ide do konkurzu...

4ep4
29. nov 2017

Dobrý deň, vypisujem si papiere na osobny bankrot a som v koncoch, poradil by mi niekto, kto už bol v centre právnej pomoci alebo kto to vypísal už? Som v zahraničí a nemám kedy ísť do toho centra... môj mail je erik.petrenka@seznam.cz , alebo napíšte tu. DAKUJEM