Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@kaja30 Oki tak Prepáčte že som Vám chcel poradiť bez opýtania že stačí pär strán prečítať a dozviete sa čo je potrebné aby ste bola skôr oddlžená. A viete prečo trvajú natom aby ľudia išli na konzultácie? Lebo majú nato čas,a za tie konzultácie dostávajú peniažky a je im to jedno či Vás oddĺžia za mesiac alebo o pol roka.
@wapman odoslalo mi to skôr ako som dopísala. Chodíme so synom na Kramáre tak sa tam stavíme a spýtame sa pretože aj tu jeden píše že treba konzultáciu a ďalší že nie. Preto som sa informovala tu . Nerada by som bola že by som spravila niečo zle a potom čakala znova dlhšie. Čiže neberte to ako útok , len som Vám napísala že ak Vás to otravuje tak neodpisujte a máte pokoj 🙂
@kaja30 uz to tu v debatach pisalo x ludi, ze mozte podat bez konzultacie, ale v pripade, ze nieco zle vypisete, konanie sa prerusi a po dorieseni ho obnovuju, kedze CPP ma na vyjadrenie 30 dni...tak ak si myslite, ze to viete vyplnit spravne poslite to hoc aj dop.postou..len aj tak ked vam to vyjadrenie pride, sa caka podla poradia, kym to podavaju na sud..
mne v Ke povedali tak trebalo zmenit len adresu veritela ...samozrejme to pani mohla spravit sama no nie a opat plynula 30 dnova lehota lebo to bolo ako doplnanie nanovo oni ked maju vela si povymyslaju kadeco a aj ked to postou poslete nemusi to znamenat prave urychlenie aj tak posielaju na podpis zmluvu o pozicke ..... a ak ste rozhodnuti ze do toho idete tak proste chodte v dni kedy beru ziadosti do cpp a podajte to a cakajte 😉 a lehoty tak tie sa teda tiez nedodrziavaju 😉
Taak pre tých čo majú nejaký majetok.. Dnes som sa konečne dočkal že správca ide odpredať časť domu ktorý vlastním (býva tam moja teta). 10dní je na odkúpenie majetku (ide len o 800eur) tak dúfam že to odkúpi ešte počas 1.kola predaja. Ak áno tak do vianoc by som mohol mať konkurz ukončený,keď neokúpi a nikto sa neprihlási tak bude nasledovať 2.hé kolo v januári...
@ivka0412
Moj manžel takisto použival auto odkedy som oddlžená na prácu.Lenže auto sa pokazilo a novy správca ho zakázal opravit,tak preto máme problemy.Neviete kolko kol má dražba.Lebo ak sa majetok nepredá,potom sa konkurz skonči?Lebo ešte mám ornu podu a tá neviem kedy sa predá,lebo je to v zlej lokalite.Správca mi na tu otázku neodpovedal.Dufam,že nebudem v konkurze roky.
@ivica3 Ja som ostala v soku. Ona mi vravela,ze to musi súdny znalec ohodnotit auto.
Však súdny znalec stojí viac ako je hodnota auta. A keď ma vyzve musím pristaviť auto. Sú tri kolá. Že rodina si ma odsledovať vestník ak by ho chceli. No popravde moja rodina nevie ako vestnik hĺadá. A nakoniec povedala, že to asi určite neuspokoji veriteľov tak, že sa to potom ukonči. Do polky januára mi beži ten čas čo sa veritelia maju nahlasiť. A potom sa uvidí čo ďalej. Ak sa majetok nepredá ostava Vám. Ja mám takú spravkyňu, že keď som tam sedela bála som sa niečo opýtat.
@ivka0412
Mne tiež hovoril správca o ohodnoteni ornej pody znalcom,som zvedavá z čoho a kto bude platit znalca.Ved to budu potom v strate ked poda má malu hodnotu.Ja sa tiež obávam správcu niečo opytat,aj tak mi nevie odpovedat.Take stare autá maju malu hodnotu.Držim Vám palce,aby ste to mali čim skor za sebou .
@ivka0412 mozem sa opytat na ten vysluch spravkyne? Popis nam co nas caka 😲
@ivka0412 Ohodnotenie majetku sa platí z výťažku z predaja,je to aj v zákone. Ostatné platí kupujúci vid.vzor: Všetky náklady spojené s prevzatím majetku, ako aj poplatky za overenie pravosti podpisu na 4 vyhotoveniach kúpnej zmluvy a správne poplatky spojené s vkladom vlastníckeho práva k majetku do katastra nehnuteľností v prospech záujemcu, znáša záujemca.
Nuž tak kamoške žiadosť nevzali, mala staré upovedomenie o exekúcii, dátum z minulého roka. Keďže nemôže byť staršie ako 30dní ( nechápem ako je možné, že niekde to vezmú a niekde nie ), tak musí isť ešte na Okresný súd pre ten výpis.
Už tam osobne nepôjdeme, pošle to poštou..🙈
@nifido Sa mi zdá, že tu v Ba sa 'odbavujú' na každom a na všetkom.. Ja som síce Bratislavčanka ale ozaj sa mi zdá, že čím ďalej od BA, tým lepší svet, aj ludia..🙈
Tak dúfam, že jej to na súde v pohode vydajú, ideálne na počkanie aby to mohla hned aj poslať. Ale až v pondelok ide.
@katkaba1 no ja som sice bola na sude po vypis exekucii aj som to davala s papiermi no oni si aj tak vytiahli novy 😯 no tak podla mna maju vela a nestihaju tak preto takto vymyslaju moj spravca napodiv bol rychly vcera volal list som vcera dostala cize aspon on ked cpp tiez natahovalo v pondelok mam stretko s nim tak drzte prsty
My sme podávali v Nitre,mala som aj zo súdu papier o exekúciách a oni to nepotrebovali,žiadne výpisy od ex nič len ich vyplnené tlačivá.
@katkaba1 az na tu cakaciu dobu 😂 inak su v pohode no asi sa to otocilo v Ke zo zaciatku chceli konzultaciu potom zacali robit hromadne vzdy na celu hodinu 2 dni v tyzdni a 2 dni v tyzdni beru papiere mozes uz odovzdat aj bez konzultacie oni mali zo zaciatku straaaaasny naval teraz to mozno uz polavuje a v ba mozno teraz zacina naval kedze mate take cakacie doby ze o pol roka
@nifido tiež si myslím presne to isté ako ty ... možno im pomohlo práve to, že robia tie "prednášky" k tomu 🙂
alebo možno na východe bola najväčší nával na začiatku a teraz je toho už menej a v BA možno práve naopak 😀
koľkokrát som tam bola, tak tam boli možno 2-3 záujemcovia v jeden čas a potom aj 2 hodinky nikde nikto 🙂
len keby rýchlejšie robili - to by sme ale už potom od radosti ani nevedeli čo so sebou...a možno niektoré osoby by konečne zvážili názor, že aj na vychodze je daco dobré 😀

@wapman Vás som o žiadnu radu nežiadala tak neviem prečo ste nervózny a teda prečo mi odpovedáte ked Vás to nebaví tak nereagujte na nás čo sme asi "zaostalý" a skôr sa 100x poinformujem ako spraviť blbosť nakoľko som čítala aj to že bez tej konzultácii sa to nedá. 🙄 Prajem pekný večer snáď Vás už nikto nebude otravovať pre Vás zrejme s bytočnou a otravnou otázkou