Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte mam jednu otazku. Ked mam osobny ucet v banke v minuse z dovodu ze som mala exekuciu a za vedenie uctu predtym ako som bola uverejnena v OV a tu banku som uviedla medzi veritelov tak banka by mala zrusit aj ten minus alebo to musim doplatit? Ak to ma zrusit treba tam poslat nejaku ziadost alebo take nieco? Dakujem za odpoved
@mawka
Tzv. bankový register sleduje okrem iného platobnú disciplínu vrátane spôsobu splácania. Osobný bankrot nie je dôvodom na to, aby tieto údaje boli z registra zmazané (register je niečo iné ako zoznam dlžníkov). Okrem toho banka si vie zistiť osobný bankrot aj z iných registrov a podľa toho sa zariadiť.
@janka456janka
Nič neplatiť, oznámiť banke oddlženie. Zrejme zareaguje zrušením účtu.
Obchodny vestnik ,nejdem mi stranka
@michaela025 choď na register úpadcov
@kicilanka register upadcov nie je moc aktuálny. Ja mám ukončený konkurz od 27.12. a v registri úpadcov stále svieti správa správcu zo dňa 31.10. 😀
@zuzanka7117 asi súd nestíha aktualizovať údaje....
Dobrý deň! Môžem poprosiť o odpoveď? Keď si neviem spomenúť na presné dátumy (mesiace) zamestnania lebo som v tých rokoch bola aj evidovaná na úpsvar ako mám zapísať tie roky do koloniek,na poisťovni povedali že tie roky ešte neevidujú lebo ešte nebola elektronizácia a aj keď si to vyžiadam teraz z BA tak keď si budem vybavovať dôchodok tak my to už vtedy nedajú lebo to dávajú raz za život Ďakujem za odpoveď.
ďakujem
@mawka no a nech vas nenapadne ako mojho mudrca muza dat sa opat na zivnost lebo hoc zaplatite odvody a ostanete po uraze na pn.tak vam socialna poistovna neda ani peny ale ked sa zamestnate tak pn dostanete zaplatene tot pre dlznikov soc.poidtovne kt.su po bankrote
@draik mne je jedno, ked tam je zaznam interne. ide mi o to, aby som v zozname dlznikov nebola vysvietena. socka, zdravka. vzhladom k tomu, ze nemam zaujem o uver, nebudem ani ziadat, tak nech i vnutri banky maju zaznamy ake chcu. rozumieme sa. a sbcb + nbcb s udajmi pracuje. to je nieco asi ine. nebankovy som mala uz cisty pred bankrotom, lebo som si vyriesila nejake veci, cize vymazy robia. a robia ich skor ako za 5 rokov.
@ivusulienka nie, zivnost si neplanujem otvorit ani nahodou. viem, kam ma to na slovensku dostalo, neprosim si uz...
@ivusulienka neviem, či prípad tvojho muža súvisí s bankrotom, alebo s tým, že musíš mať platné odvody na nemoc určité obdobie (myslím že 12 mesiacov) aby si ako SZČO mala nárok na marodku....
@kicilanka mas narok tak akurat na prd makovy, lebo si vzdy najdu nejaky dovod preco nieco nevyplatit. ale ty ked im mas nieco zaplatit, tak sa nebabru a nabuchaju penale a daju na exekuciu. socialna poistovna je pre mna institucia, ktorej sa vyhybam oblukom a som rada, ze s nimi nemusim nic riesit, lebo u nich sa nedopatras k nicomu. nic nevyriesis. a maju vo vsetkom bordel. ja som s nimi riesila vselijake veci, aj sudnou cestou, nikdy som sa k nicomu nedopatrala. rovnako neverim policii ani sudom. po vsetkych skusenostiach mozem poveat, ze len jedina jedna sudkyna u nas je spravodliva a naozaj pojednavania vedie dobre, ide do hlbky. ostatnym je jedno alebo su kadejako s kadekym poprepajani...
mne sa momentalne v TPP po rokoch neskutocne ulavilo. odrobim si svoje, dostanem mzdu, ale som v klude. a nemusim si hryzt nechty ako szco, ze tento rok sa mi dari, buduci sa nemusi darit a z coho zaplatim odvody. rovnako zdravotna poistovna. ja ked vidim, kolko som poistovnu stala, tak tie odvody su hovadsky neprimerane. nepaci sa mi solidarny system, hovorim otvorene. nechce sa mi prispievat na liecbu niekoho, ked mne na liecbu vaznj diagnozy nechcela poistovna nic schvalit ani vtedy, ked som dlznik este nebola. no proste cele zle.
tu sa vazne neoplati byt szco. lepsi je TPP. ono clovek na to pride casom. ale musi zazit, aby pochopil.
a hlavne, vidim to v robote, ako sa minaju peniaze z poistenia zdravotneho na ludi, ktori si systematicky nicia zdravie. tym je preplatene vsetko. obracia sa mi zaludok, ked vidim, ze je problem umiestnit do domova dochodcov pacienta slusneho, co cely zivot makal poctivo, pre takeho je problem najst miesto, lebo je na cakacej listine. ale potom pride nejaky fetak, bezdak, ktory pre spolocnost neurobil nic, vsetko mu socialna sestra vybavi, kadejake prispevky od statu, zazracne sa najde do 3 dni aj miesto. pritom ten clovek neurobil sam od seba nic. nalieva sa alkoholom, nakazeny je kadecim, roznasa to vsade a ma taku starostlivost ako normalny sporiadany clovek nie. a na toto my platime hovadske odvody. na takychto ludi. a je ich mrte...
@mawka žiaľ, je to presne tak...SZČO je u nás len dojná krava, ktorú vycicajú a nechajú "zdochnúť" niekde na hnojisku - ako poďakovanie...
a je to presne tak, že SZČO platí celé roky odvody, nevyužije ani cent a potom sa mu niečo nevydarí (stačí druhotná platobná neschopnosť), nezaplatí 1mesačný preddavok v lehote a hneď ďalší mesiac po lehote už nemá nárok na NIČ - je hodený na úroveň človeka, čo neodviedol do systému ani jedinký cent.....
avšak vyzerá stále dobre, nevyzerá na poľutovanie, tak nemá možnosť vyriešiť v zdravotníctve vôbec nič....osoba čo neodviedla ani cent vyzerá hrozne - vlastnou vinou zdevastovaná fyzicky aj psychický, ale všetky jej zdravotné problémy sú považované za život ohrozujúce....SZČO kým ho netreba resistuovať nie je ohrozený na živote.....
žiaľ......a potom sa všetci čudujú, prečo všetci podvádzajú a nepriznávajú príjmy....
Prosím Vás, má niekto súsonosť s podaním Žiadosti na zrušenie osobného bankrotu pre nepoctivý zámer ?
Ahojte 🙂 Tak prvý úspech má kamoška za sebou 🙂 Volali jej z CPP, že 25.1. môže isť podpisať papiere o zastupovani 🙂 Ale ma tam nezrovnalosť..ten účet minusovy v banke napisala zle - resp. Že to mala uviesť len do jedneho tlačiva, neviem ako to tam presne mala.
Ale to asi bude stačiť ak rýchlo v CPP ten papier opraví ( prepíše celý papier )?
Držte palce 🙂 už sa to rozbieha 🙂
@desire1971 ak máš záujem niečo také podať, tak viac menej bez úspechu. Aspoň prvá várka minuloročných bankrotov sa veľmi ťažko dokazuje ako nepoctivý zámer.
@kicilanka spravca mu pivedal ze by mal mat narok bo si otvoril znovu po docasnom zastaveni zivnosti aby mal robotu ma svoje roky 55 zamestnanie hlada tazko stavar pritom vacsina kolo neho radsej robi na cierno on mudrak chcel xacat nanovo platil dva mesuace odvody stal uraz ze zaplatia nemocenske jeby mal ukonceny bankrot este nema
@ivusulienka no lebo tam nesmie byť dlh vyšší ako 5€...
Ahojte
Chcela by som sa opýtať v žiadosti je kolónka : (Opíšte v stručnosti Vašu aktuálnu životnú situáciu) to chápem ale pod tým je, doložte fotokópie dokazujúce vaše tvrdenie ... podnájom platím na základe ústnej dohody ... neviem čo im mám tam doložiť.
@babetka33 ahoj. Zivotna situacia je v skratke situacia ako si sa dostala do dlhov a tvoja zivotna situacia...kde byvas s kym o koho sa staras.....a pod...
Spýtala som sa zle , skôr mi ide o to či ste k žiadosti ešte niečo dokladali okrem potvrdenia zo súdu?

@nifido baby, v uzneseni je odsek IV.:
IV. Oddlžuje dlžníka tak, že dlžníka zbavuje všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v tomto
konkurze v rozsahu, v akom nebudú uspokojené v konkurze a dlhov, ktoré sú vylúčené z uspokojenia.
no a do konkurzu spadal aj dlh od socialky. cize ma sud zbavil dlhov. jednoduche, logicke, len sa tym nikto neriadi.
v bankovom registri budeme tak 5 rokov ako ostatni klienti.
preboha ved OB je prave preto dostupnejsi, aby sa ludia mohli naspat zaradit do spolocnosti, zamestnat sa, odvadzat statu dane, atd. Urcite nam oddlzenim zivot nekonci. 🙂
som zvedava, ci budem mat nieco este v sbcb. ak ano, poziadam o vymaz aj ich. a v banke mi je to jedno, lebo nemam zaujem o uver ani nic podobne. ani teraz ani potom.