Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@desire1971 či mal alebo nemal nepoctivý zámer budeš dokazovať ty, nie sudca. Nejaké sms a podobné veci nestačia. Ak bol skutočne v situácií, že sa to na neho všetko zrútilo a nemal inú cestu ako bankrot, tak bohužiaľ. Musela by si TY dokázať, že s tým dlhodobo špekuloval.
@kicilanka K tomu nepoctivému som to tu už viackrát písala. Moja správkyňa je presvedčená, že to bude ťažké dokazovanie niekomu. Hlavne nás v prvej vlne, kýmv nevychytali chyby. Veď napr. len samotné slovné spojenie: bezprostredne pred podaním bankrotu. To je čo? Koľko? Dva dni, rok??? Celé zle...
@marusia12 vies, co je sranda? akurat citam, kamaratka sice nie zbankrotovana, ale s dlhom v SP riesi, ci jej bude vyplacana materska. Som sa docitala, ze ak je zamestnana, tak moze byt dlznik a narok na matersku ma. ale ak je szco a je dlznik, tak narok na matersku nema. toto co je uz?
inak ano, rozmyslam, ze s tou SP, resp. zverejnovanie v zozname dlznikov by bolo fajn nieco spravit. pretoze ine institucie s tym problem nemaju a jedina SP sa stavia na zadne nohy.
kua, nech mi niekto urobi vyklad zakona o bankrote (laicky napisane), pretoze v uzneseni je jasne napisane, ze ma sud zbavuje vsetkych dlhov. ked ma niekto niecoho zbavi, tak to uz nemam, nie? a tu mi bude SP tvrdit ze zanikla vymahatelnost ale dlh ako taky nie? ako nemoze zaniknut dlh, ked som ho zbavena ja, s mojim menom a pod mojim rodnym cislom? ako velmi rada by som to mala konecne vysvetlene. lebo je krasne byt oddlzena, ale podla toho, co mi vyklada SP, tak oddlzena nie som? ty rozumies, o co mi tu ide...
@agness30 no a ja som vysvietena prave z 90% len kvoli penalom. tu uz nejde ani o dlh na samotnom poisteni, ale o tych ich pokutach, ktore si tiez uctuju dost chaoticky.. penale z penale a penale nie za jeden odvod a mesiac neuhradeny, ale penale za kazdy odvod osobitne v danom mesiaci. sak mne tie penale v istom momente presiahli vysku celkoveho dlhu. ak toto pride niekomu normalne.......
@mawka výklad zákona ti urobí ULMANOVA 😀 Žiadne kamošky okolo neriešim a ani ma to nezaujíma.... o starosť menej, nerieš ani ty, nebude ťa to denne viac a viac nasierať. Sama dlhodobo vidíš v čom žijeme.
Rozumiem o čo ti ide a presne toto som hovorila aj špeciálne tebe. Po oddĺžení som to prežívala ale teraz je mi to už viac menej jedno. Ešte len začali chodiť zastavovačky zo súdu, nejak to ani neregistrujem. Niekedy v apríli si zas vytiahnem exe zo súdu a uvidím kam sa to pohlo. Nemám už chuť prežívať to denne, berie mi to chuť do nového života. Nejak bolo, nejak bude.
@marusia12 ja kamosky budem riesit, nevidim dovod preco by som nemala riesit alebo si precitat nieco, co mi pride zaujimave. sama teraz prechadzam velkou zmenou, tiez sa pytam ludi, ktori mmozu vediet viac nez ja. ved na to priatelia su. urcite som bankrotom nezavrela dvere ludom. len som ich pretriedila. vela zla okolo mna. prskajucich ludi siriacich zlobu, zavist a nenavist som odfiltrovala, ziskala som novu rodinu, priatelov, zistujem, co vobec znamena slovo rodina a ako BY TO MALO VYZERAT a v mojej rodine NIKDY NEVYZERALO.. a som maximalne spokojna. co ma serie je prave socialka 😀 ale niekde existuje aj na nich nieco :-P
@mawka Ulmanova 😀
Ja práve neriešim nikoho, prestala som aj pomáhať s bankrotmi. Ľudia to častokrát ani nechcú, síce majú problémov plné vedro, ale keby to najlepšie za nich niekto celé urobil... a to fakt nie. Život mám jeden, tiež sa mi krásne všetko vyčistilo a nemienim si ho už zasierať problémami iných.
@marusia12 jaj tak to uz nerobim ani ja v tomto smere. maximalne odpoviem na otazky, ale aby som s niekym niekde behala a davala mu navod a vypisovala s nim nieco a vodila za rucicku, nie. to vieme obe, ze to obera o energiu a este ta maju za kravu v konecnom dosledku.
ehm, oslovit ulmanovu, nech riesi pripad SP a vymazu zo zoznamu dlznikov, tak to by bolo terno hehheeee 😀 😀
Zdravím diskutéry....
Chcem sa Vás opýtať ohľadom ob a živnosti viem, že sa tu niekde riešilo ob vs živnosť ale to nebol môj prípad....
takže k veci:
Momentálne mám podanú žiadosť ktorá sa rieši, ohľadom OB.
V piatok som dostal pracovnú ponuku ktorá sa môže vykonávať iba cez živnosť ktorú stále mám aktívnu a budem ju musieť rozšíriť.
Môžem živnosť rozšíriť? alebo to bude mať dopad aj na OB alebo sa radšej mám zamestnať pod manželku ktorá tam pracuje na živnosť to je ešte jedna možnosť.
Taaaaaakže dôležité info pre všetkých, neviem či to tu už bolo alebo nie.... ALE:
Ja sama som žiadala súd o zastavenie EXE a v niektorých prípadoch to zastavili na moju žiadosť a niekde ma predbehli exekútori a žiadali zastavenie oni. Čiže fajn.... netreba čakať na zastavovačky exekútora.... LEN ABY SA VEDELO 😀
@hellgamer táto vec nie je úplne jasná...rozoberalo sa to tu v diskusii, ale padli rôzne názory a vyjadrenia...takže z môjho pohľadu je to 50/50...hodnotím na základe informácií v tejto diskusii a názorov tu sprostredkovaných....hlbšie som to neskúmala...
z môjho pohľadu je určite lepšia možnosť, že ťa zamestná manželka a potom ty ako jej zamestnanec budeš robiť práce pre nich, teda nebudú faktúrovať na tvoje meno, ale na manželkine... a v konečnom dôsledku z hľadiska optimalizácie výnosov a nákladov a následných daní a odvodov je to výhodnejšie pre obe strany (teba a ženu) ak bude mať živnosť len ona...
...treba ale pozrieť či manželka má živnosť na požadovanú činnosť ...
@kicilanka Neviem prečo mu dávaš rady keď vieš 50/50... že? Ja som sa na toto pýtala mojej správkyne a ani v zákone sa nič o ukončení živnosti nepíše. Keď som bola ukončiť živnosť ja, tak som sa na to pýtala a tam babenky tiež hovorili, že to s bankrotom nemá nič spoločné.
@hellgamer zavolaj si radšej na živnostenský úrad, lebo tu vidíš, že 50/50 😀
mate niekto vedomie či existuje nejaký zoznam ,kde su vedení ludia ktorý už zbankrotovali? dakujem
@maminenka12 len na RU to je a vo Vestníku
@hellgamer bol si SZČO a vznikli ti dlhy...pokiaľ vznikli za teba - teda odvody do SP, DÚ, do zdravotiek a neuhradené faktúry a iné vzniknuté dlhy - spadajú pod oddĺženie....
Pod OB nespadajú dlhy (SZČO), ak si nevyplatil zamestnancovi mzdu, nevyplatil stravné lístky....
...zatiaľ mi nikto nedal presnú odpoveď, či pod to spadajú odvody za zamestnanca....k vyhláške, usmerneniu v tomto bode som sa zatiaľ nikde nedostala....
ak sa tu uz riesia tie registre riesili ste aj ukoncenie vztahu z bankami ?po oddlzeni? podotykam nie zastavenie exekucie popripade vymaz z registra? ci to len nechat tak ? zmaze sa to vobec ?
@kicilanka niekde v zakone som citala ze tam nespadaju ani ak si nezaplatila zamestnancom odvody
@nifido z bankoveho registra sa realizuje vymaz az pat rokov po splateni pohladavky v pripade vacsich prehreskov si tuto info eviduju banky omnoho dlhsie okrem registra aj napr pohladavky ktore voci vam eviduje obec ci mesto sa neodstranuju len maju v systeme priznak nevymozitelne aj info o napr dlhu voci soc poist ci financna sprava tak v ramci riesenia specifickej agendy napr ak ste poziadali o najomny byt a pod obec tuto info od tychto institucii dostane
@loginexistuje cize tym padom nebude ani po 5 r. vymazane nakolko dlh je len je nevymahatelny ale je tak isto ako v soc.pois. a inde ano?

@agness30 uplne ti rozumiem. na UP som bola evidovana len raz aj to som nedostavala ani korunu a bol to nejaky mesiac po skonceni skoly a nez som sla do prace. inak som vzdy niekde pracovala, ci v tpp alebo ako szco (to uz nikdy viac, som spominala). a tiez, ked som sla ziadat o roznu podporu, ked bolo najhorsie, tak ma vsade odpinkavali, ze nemam narok, aj ked to bolo v case, ked som este nebola dlznik. tiez zo vsetkeho sa vyhrabavat sama. oproti inym a nejde len o urcite skupiny obyvatelov ide aj o beznych ludi, ktori sakramentsky vyuzivaju system. tiez som nikdy necerpala marodku zo socialky, matersku som ani nemala, lebo som nemala narok ako mladucka, vyratali mi len ten zaklad. preto som bola nutena dalej chodit do prace atd atd. a pri malej, tam bol zase ten vadny zakon, ze pracujuca matka aleebo szco nemala narok ani na rodicak v plnej vyske, dostavala som nejakych 42 eur. tak co odo mna vlastne chcu. aby som zaplatila svoj buduci dochodok, ktory bude mega nizky a trapny alebo zaplatila tych, co zneuzivaju system, lebo ich nas stat velkoryso dotuje? toto ma sere. a neviem sa s tym stotoznit. a presne, nie je zbankrotovany ako zbankrotovany....