icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

ivka0412
24. jan 2018
marusia12
24. jan 2018

@lucky196 Nič im platiť nebudeš- Dlh vznikol pred oddĺžením, takže to do toho spadá. Prekvapivo by to mal súd vedieť. Prípadne im to oznám.

marusia12
24. jan 2018

@ivka0412 súd s intrumom za nejakú nebankovku?

ivka0412
24. jan 2018

@marusia12 Ano.

marusia12
24. jan 2018

@ivka0412 😀 Neskutočná drzosť. Skúmal vôbec súd platnosť zmluvy? Nejak nerozumiem, že ešte majú odvahu to skúšať na súde.

ivka0412
24. jan 2018

@marusia12 Tu ide o to ze ak je clovek oddlzeny sudy maju byt pozastavene. Chyba asistentky.

marusia12
24. jan 2018

@ivka0412 majú...súd tam nemal ani prebiehať, resp. zamietnúť pre neplatnosť zmluvy.

karina12345
24. jan 2018

chcela by som sa informovat ci uz niekto si dal osobnybankrot v prvej oddlzovacej spolocnosti ci sa oplati tam dat povedaly mi ze musim zaplatit poplatok 280 eur a potom 3 roky platit po 14 eur ale hypoteka by mi pokracavola nadalej aby mi nemohly siahnut na dom a vedlajsie dlhy by mi pozastavily ak by sud rozhodol ten bankrot je to pravda alebo nie vie mi niekto poradit dakujem

peyton210503
24. jan 2018

@karina12345 jednoznačne choď priamo cez CPP. Prva odlzovacia len zhabne prachy za to co si vies vypisat aj sama. A aj tak by to odovzdali tam . Dom ti ostane len vtedy ak si das bankrot splatkovy nie konkurzom

marusia12
24. jan 2018

@karina12345 Choď do CPP priamo a nevymaslas s odlžovacími spoločnosťami. Budeš asi ďalšia, čo tu bude o tri mesiace vyplakávať, ako ju oklamali...

nifido
24. jan 2018

@peyton210503 pokiaĺ ma hypo co pisala že má ostane jej dom aj konkurzom pretoze uvery so zaloznym právom do toho nespadajú ale je riziko ze banka moze ale nemusi dat dom do drazby . . zaleži od toho kolko % je zostatok hypo atd atd atd

agness30
24. jan 2018

dnes mi prisiel email od CPP ze podavaju na prislusny sud, ze si mam odsledovat obchodny vestnik ci budem alebo nebudem oddlzena..neapisali datum, ale asi tento tyzden,, ked mi poslalii mail, nie?inak viete mi poradit ci sa musim do toho vestnika zaregistrovat, alebo pod cim to mam hladat?

karina12345
24. jan 2018

@nifido
no tak v prvej obdlzovacie spolocnosti mi povedaly ze ak mam hypoteku a ju platim a budem dalej platit tak nemaju pravo mi dat alebo zobrat dom lebo je zalozeny v banke zevraj oni mi budu dom chranit pokial budem splacat hypoteku a za bankrotu by slo len dalsie uvery co nestiham okrem hypotekarneho uveru ak niekto do toho isiel cez prvu obdlzovaciu spolocnost nech mi da vediet co ako tam prebieha

nifido
24. jan 2018

@karina12345 1. oddlzovacia ti neda ziadnu zaruku ze ti dom nevezmu !!!!!!!!!!!

timka1978
24. jan 2018

@agness30 ak ti CPP dnes poslali mail tak súd má 15 dní nato aby rozhodol.dalšie tri štyri dni pokial to dajú do vestníka.takže sa tam hladaj tak o dva tyždne a registrovať vo vestníku sa nemusíš

agness30
24. jan 2018

@timka1978 dakujem..no som prijemne prekvapena, lebo rozhodnutie vydali 12.1.2018 a je to len 12 dni..to su nejake fofry tam asi

marusia12
24. jan 2018

@karina12345
Ty budeš taká jednoduchšia, že?

Čo sa furt trepeš do oddlžovacej???? Nečítaš čo je to za spoločnosť? Vôbec ma neprekvapuje, že sa stále nájdu ďalšie a ďalšie osoby, čo si natlčú. V CPP máš istotu právnych stužieb zriadených štátom, prvá oddlžovacia sú akurát tak podvodníci. Normálny človek cez nich snáď nemôže nič riešiť.

https://www.youtube.com/watch?v=H40rv5M9Gsc
timka1978
24. jan 2018

@karina12345 utekaj do CPP a tam si všetko vybavíš sama.keď nebudeš niečo vedieť tak ti tam poradia.280 čo by si dala oddlžovacej ušetríš a investuj ich radšej do seba alebo svojich blízkych nie nejakej spoločnosti pre boha

serus125
25. jan 2018

Jupi včera mi odpísali z CPP že dňa 11.1.2018 bol už podaný návrh na súd od právnika čiže už sa to blíži 🤗

agness30
25. jan 2018

@marusia12 pozrela som to video, no to ale je jedna velka katastrofa..to je typicky priklad ako u nas funguje ochrana obcanov..to je na zaplakanie ako funguje policia, sudy a pod. bezny obcan je uplne bezmocny pred takymito ludskymi hyenami..bez sudneho rozhodnutia sa mu dobyvaju do domu a ani policajti tomu nezabrania..

marusia12
25. jan 2018

@agness30 a to je len zlomok toho, čo sa tu deje...

draik
25. jan 2018

@nifido
@karina12345
Je len urban legend, že majetok, ktorý je zaťažený záložným právom, nikdy konkurzu (predaju) nepodlieha. Ak si niekto myslí, že napr. pri zostatku hypo 50.000 eur a cene založenej nehnuteľnosti 100.000 eur (bez iných záložných práv okrem banky na hypo), mu táto nehnuteľnosť zostane, tak sa mýli.

desire1971
25. jan 2018

@kicilanka presne je to tak, súdny poplatok sa neplatí ALE na súde je potrebné mať pri tomto Návrhu právne zastúpenie, čiže nákladom na právnika sa nikto nevyhne.

maartinaa82
25. jan 2018

Baby neviem sa tu docitat,poradte mi prosim... 16.11.2017 mi prisiel papier z CPP ze ma budu zastupovat...no od vtedy nic..mam cakat ci co mam urobit

kicilanka
25. jan 2018

@maartinaa82 čakať...kým podajú na súd návrh a potom súd do 15 dní od podania vydá Uznesenie o začatí konania...
Môžeš si akurát dať notifkiáciu z RÚ aby ti došlo, že si zverejnená už...prípadne poprosiť právnika ktorý spracuváva tvoju agendu, aby ti dal svoj mail, aby si mu vedela poslať dotaz že čo sa v tvojej veci deje....
..ak budeš písať na všeobecný mail CPP nikdy sa odpovede nedočkáš - nemajú čas to riešiť...

maartinaa82
25. jan 2018

@kicilanka a tu notifikaciu si mam kde dat? Vsak ja som jak tela 🙈 ... a ani neviem kto ma zastupuje, na tom papieri neni uvedene meno

katkaba1
25. jan 2018

Ahojte, tak aktuálne info od kamošky :
CPP BA prebralo žiadosť 2.1.2018
Podpisanie dohody o pôžičke pri zastupovani 25.1.2018
Do 30 dni by jej malo prisť rozhodnutie o zastupovani
Následne do 3 mesiacov podanie návrhu na súd cca v máj/jún ( o čom ju vraj bude informovať telefonicky pani, ktorá ju má v CPP na starosti)

Vraj bola tá pani velmi milá a ochotná, nápomocná. Prácu nedopisovala ( pri podani nezamestnana, nasledne už teraz zamestnaná ). To asi na konkurz nemá vplyv, že nasledne ak to bude uspešne tak skôr správcu to bude zaujimať, ako prejav že sa snaži. Tak držte jej palce 🙂 cca o 4 mesiace bude vedieť..

kicilanka
25. jan 2018

@maartinaa82 kto ti robí veci na CPP - to sa musíš ísť opýtať, možno ak by si sa dovolala, tak aj cez telefon

tu:
https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/se...

cez sledovanie dlžníka 🙂

sticker
serus125
25. jan 2018

@kicilanka Ja som pisal do CPP v Nitre a na počudovanie mi velmi ochotne vždy poskytli informacie o mojom spise.. Takže je to individualne si myslim

kicilanka
25. jan 2018

@katkaba1 tak jej budeme držať palce, lebo je možné že aj skôr sa zadarí 😀

Takže jej dali podpísať dohodu o pôžičke spolu so žiadosťou 🙂 Nikde to dávajú až pri prebratí Rozhodnutia o zastupovaní...každá pobočka, každý prípad - iný postup...

Nespoliehala by som sa, že jej dajú vedieť...na jej mieste by som o 30 dní od prevzatia zastupovania šla opýtať, alebo zavolala (ak sa dovolá), že ako to vyzerá s lehotou podania...