Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 http://www.advokatkadaniela.sk/osobny-bankrot-o... tam to mas porovnanie stary novy bankrot bolo 650 preddavok znizili na 500 to sa dava pri podani navrhu cize centrum zaplati ty splacas centru potom si to spravca vyziada od sudu ......
pokial viem, tak vam nemozu spenazit rovnake veci ake su uvedene v exekucnom zakone. to mi povedali aj v cpp
caute, sledujem vase prispevky a chcela by som sa opytat, kto ma skusenost, ze je v konkurze ma pozastavene exekucie ?
@nifido Prečítaj si, čo si napísala. Ak už raz podpíšeš dohodu s CPP, nemôže následne od teba ešte niečo žiadať správca. Takže nemôže ani prikázať predaj nejakého majetku, zvlášť toho, ktorý je vyňatý aj z exekúcií, tak ako píše MAWKA. Takže sa možno našiel špekulant správca.... skutočne aj mňa teraz zaujíma, ako toto dopadne.
@marusia12 ja sa zajtra rano spojim s cpp a uvidim co oni nato,pretoze tie info co mi dali oni vobec teda nesedia stim co mi ten spravca dneska povedal... ach boze preco my akurat musime byt vo vsetkom vynimocny a nic sa nepodari na 1x 😐
Neviete mi povedat, ci by sa bralo za nepoctivy zamer pri pripadnom os.bankrote, ze si teraz vybavim svoj ucet, aby mi v pripade exekucie ostali aspon nejake peniaze. Moja vyplata doteraz chodila na nas spoloc.ucet.. Manzel nas zadlzil, zial este aj pred zrusenim BSM, teraz je dlhodobo na pn, takze na niektore splatky zial neostava. Ak nam na to siahne exe.prip.vymahac.spol., tak sme v ..., nezaplatim ani hypot. Ide mi o to, ci by sa na to niekto neskor neodvolaval. Vdaka
@anitaka uz mate zrusene BSM? ak by sa exe tykala aj teba tak ti ho mozu bloknut tak ci tak to robi exe ako prve a ak chces vyhlasit bankrot musis mat exekuciu ak nemas neda sa a dostat exe tak to nieje take rychle ...... zalezi ci si figurovala v uveroch atd atd ako dlho nesplacate tazko povedat radsej ucet na mamu napr.
Bsm mame uz zrusene, ale niektore dlhy boli uz pred jeho zrusenim. Nikde som nic nepodpisala, manzel sa zadlzoval tak, aby som o tom nevedela, ale aj tak sa ma to zial tyka. Myslela som, ze si dam posielat vyplatu na sestrin ucet, ale niekto mi hovoril, ze by sa to mohlo brat za nepoctivy zamer do buducna. Ked z nicoho nic prestanu na ucet (nas spolocny) chodit peniaze. A zrusene BSM tiez nieje bohvieaka ochrana, da sa napadnut do troch rokov zo strany veritelov.
Jaj, splacat sme prestali az teraz, ako je manzel pn, ale predpokladam, ze nebankovky budu asi celkom rychle. A este sa chcem opytat, ak niekto vie, mozu vymahacske spolocnosti tiez bloknut ucet, pripadne nas navstivit ako exekutor, lebo mi pravnik hovoril, ze nie, ze max mozu volat, pisat, postrasit🙂. Len kazdy mi hovori nieco ine, uz sa v tom nevyznam:(
Vsak prave, ze sme to urobili uplne zle. V dohode o rozdeleni majetku sme vysporiadali len nehnutelnosti na ktore mame hypo, tie sme si rozdelili, zavkladovali, ale dohodli sme sa, ze ich budeme splacat spolocne. A v bankach sme to ani nenahlasili, ze je zrusene BSM:( Ale to bolo v case, ked som ani netusila, kolko tych dlhov uz je. O com som vedela, to sme nejako predcasne splatili. Bola to pre mna len poistka do buducna, aby sa ma dalsie dlhy netykali...no co, za hlupost sa plati. Najhorsie je, ze ani do konkurzu asi nebudeme moct ist, ked nechceme prist o dom aj byt(ziju tam aj rodicia). Takze tak. A nevies nahodou, ci je pravda, ze do osob.bankrotu mozu ist dlhy max 165 tis€? To mam tiez od pravnika, ale nie z cpp🙂
Dakujem velmi pekne za info..
@anitaka http://www.drs.sk/riesenia_dlhov-osobny_bankrot... nie dlhy ale majetok nesmie byt vyssi ako 165 tis
Dakujem, pozriem, precitam...
vyplatu si mozes dat posielat kam chces. nemozu ist ani po uctoch tvojich deti lebo to neni tvoj majetok ale ich. tu sa jedna pri konkurze o to, ci si za posledne 3 roky nededila, nevyhrala, nevlastnila nehnutelnost, ktoru si nasledne predala. alebo auto nejake drahe. preto sa spisuju spriaznene osoby. ci som ja na deti cosi neprepisala (kataster, dopravny inspektorat a pod.), ci na brata, nasich a pod.
ucty uvadzas len tie, co mas na svoje meno. na ucty deti sa to nevztahuje. aspon tak mi povedali v CPP. ze tie netreba uvadzat. hoci mi tam chodili peniaze. lebo majitel uctu je moj syn. nie ja. no a este ked sa ma pytali, ci nemam nejaky majetok doma atd, reku syn ma PC a vezu co dostal ON od nasich a exa a ona ze to nie, to netreba riesit. len by ma zaujimalo, ze ak to vyjde a spravca prijde, ze ako budeme dokazovat, ze to fakt dostal maly a ze to neni moje. budem musiet otravovat exa, aby preukazal blocek, maly tiez vie dosvedcit, vyberali spolu, ale ci to bude stacit netusim. a pc je uz pomaly ako archeologicky nalez, nasi hadam uz ani doklad od toho nemaju. sak su to roky.
@marusia12 to neviem, moja. nejak to neriesim, lebo ja som nededila este nikdy a ani nevyzera, ze by som dedila. a ani nechcem, bo ma v tom momente slak trafi. jedine by som mohla po nasich, tam majetok je. dedila by som ja a brat, lenze jediny, kto o ten dom ma zaujem je moj syn. a my sme s brachom uz dopredu dohodnuti, ze moj syn by ho vyplatil z tej jeho casti a mal by domcek. a moju polku odo mna ako dar. cize ja budem velmi vdacna, keby nasi neblbli a zili este hodne dlho 😀 teraz by malemu neostalo nic. moju polka by sa spenazila, resp. dom by siel na predaj a tak. a co by sa stalo, keby som odmietla tu svoju polku zdedit netusim. inak stale hovorim nasim, aby polku napisali na brata a polku na mojho syna alebo na obe moje deti. nechcu si to dat vysvetlit. uz by som bola z obliga, chapes.
len by ma zaujimalo, tie detske ucty atd.. ze co inym povedali v cpp, lebo vela informacii da kazde cpp inak. ako som tak citala tu prispevky.
Centrum v konaní o oddlžení formou konkurzu poskytne dlžníkovi
pôžičku vo výške 500 Eur ako preddavok na úhradu paušálnej odmeny
správcu, ktorú je dlžník v nasledujúcich 3 rokoch povinný centru splatiť
v splátkach, ktoré budú určené centrom.
Presne takto to aj mne povedali že to bude fungovať a na budúci týždeň začínam platiť po 14€ mesačne po dobu 3 rokov.
Ahojte, neviem, či už tu nezaznela podobná otázka, ale predsa. Pokiaľ chcem aj naďalej splácať hypotéku založenú bytom mojich rodičov a formou osobného bankrotu sa zbaviť len ostatných nezabezpečených úverov (spotrebné úvery, nebankovky), je toto možné? Alebo po začatí procesu osobného bankrotu je povinne pohľadávkou aj hypotéka, aj keď stále pravidelne a načas splácaná a správca prikročí k predaju nehnuteľnosti? Ďakujem.
@maiodee neviem urcite,ale podla mna to bude mozne riesit iba splatkovym kalendarom,nie konkurzom.Na konzultacii nam bolo povedane,ze konkurz je vhodnejsi pre tych,ktory nemaju majetok.V pripade,ze mali,hned sa pytala,ci su ochotni sa ludia toho vzdat...skor si myslim,ze tam sa bude dat len ten splatkovy.Ale najlepsie ti poradia asi v CPP

@marusia12 ja nezavadzam cpp ti pozicia na poplatok pre spravcu to je tych 500€ je to preddavok ty splacas centru ale oni ich daju sudu sud spravcovy