Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
https://podpora.financnasprava.sk/902609-Lehota...
Otázka č.4. Ak som správne pochopila, jedná sa o FO.
Pýtam sa len aby vedela či môže s preplatkom počitať alebo skôr nie. Daňove podáva ako FO..
Otázka je aj či sa vzťahuje len na konkurz za rok 2017 keďže sa jedná o daň.priznanie za rok 2017.. trochu nás to zmiatlo..
@katkaba1 áno, takže sa to vzťahuje podľa tohto aj na každého občana....táto informácia je relevantná určite, lebo je to priamo z DÚ....
Avšak v tomto prípade - je oveľa lepšie požiadať v robote o ročné zúčtovanie mzdy...lebo bude mať preplatok vyplatený vo výplate a po začatí konkurzu už správca na to nesiaha....takže nebude ani vedieť nič o tom...ale ak podá danové priznanie - to musí ísť podľa tohto cez správcu...a teda bude o tom vedieť a záleží tiež, ako sa k tomu následne postaví, či to z jeho pohľadu bude zanedbateľná výška, alebo nezanedbateľná.....
a v tomto bode je jedno za aké obdobie to je...konkurz bude začatý a týmm začnú pravidlá platné v danom období.....
Tak vo stvrtok mam v CPP kontrolu ziadosti. Mam z toho zmiesane pocity. Bojim sa, ze ma poslu prec, alebo povedia, ze ma nebudu zastupovat. Uz mate niekto skusenosti, ze Vam povedali, ze vas nebudu zastupovat??
no ako pisete o peniazoch pre spravcu , odo mna si vypytal este cez 130€ za sluzby , ze potom budem vo vestniku. splacam mu to mesacne. volala som aj do CPP , ze okrem odmeny 500€ nebolo nic navyse spominane a tam mi povedali, ze si spravca moze vypytat este odmenu za naklady spojene s jeho pracou.
@kicilanka Ide odovzdať daňové budúci týždeň. Musi podať ona lebo u zamestmavatela nema narok na DP. Ale ak napr. Vyplatia preplatok v priebehu aprila a konkurz ešte nezačne tak spravca s tym nič nema, nie? Keďze konkurz este nie je.
V CPP povedali ze na sud pojde cca maj/jun..ja len zistujem že ak by nahodou skor to bolo tak ako to s tou daňou je..
dobrý deň,
dnes mi prisiel dopis od vymahacskej spolocnosti a tam stoji , ze v pripade neuhradenia dlznej sumy ma navstovi osobne mimo bydliska / pracoviska ich inspektor a bude odomna pozadovat uhradenie dlznej sumy. Taktiez ze spravi predbeznu obhliadku majetku ... moc sa v zakonoch nevyznam...ale toto mi pride trosku moc :D ...prislo nieco podobne uz niekomu?
@chucko3 odpovedala by som im ze ja s nimi nemam ziadnu zmluvu uzatvorenu o pozicke, uvere, a pokial chcu nieco odo mna, nech pouziju jedinu cestu ktoru mozu pouziz a to je sudne vymahanie..v ostatnom pripade podavam na nich trestne oznamenie na policiu, pretoze oni na ziadne obhliadky nemaju narok, ani navstevy a obtazovania, pokial to nie nie sudny exekutor so sudnym rozsudkom..
De Vries Justitia
@chucko3 ja take listy rovno hadzem do kosa, jedine sudna obsielka je zakonna..ja s nikym ani telefonicky nic neriesim, akonahle od mna idu pytat moje osobne udaje aby si odobrili ze s kym volaju, hvor rusim..chodia mi sms uz asi 3 roky stale dokola tie iste upozornenia a vyhrazanie sa sudom a dodnes nic na sud nedali..lebo vedia ze nic nedocielia, lebo nemaju v poriadku zmluvy alebo su po termine vymahania..EOS-KSI, Intrum Justitia a co ja viem co este..raz ma jeden typek hladal doma a pytal sa susedov, druhy den ma nasiel a chcel riesit..tak som ho prerusila hned ako zacal ten monolog nauceny, ze som rada ze prisiel, ze aspon nemusim posielat dopis, ze im chcem povedat aby vsetko co maju na mna poslali na sud, aby neobtazovali susedov, rodinu a pod a jedina mozna cesta ako sa so mnou mozu bavit je prostrednictvom sudu..ze zbytocne ma budu strasit, ak to bude pokracovat, podam na nich trestne znamenie..a skoncilo to..to bolo pred par rokmi, a ked som bola riesit OB, som bola prekvapena, ze mam exekucie len z VZP a SP , ostatni vsetcii ticho..
Su treba tieto doporucene listy pri OB? Resp. Nejaka korespondencia s nebankovkami a aj bankami je potrebna pri OB?
@kicilanka Ďakujem.
Mzda jej chodí zatial účet vedeny na inu osobu kvoli blokacii exe, to by asi nevypatral.
Avšak v DP sa uvadza tušim len trvaly pobyt kde sa ona nezdržuje, kokolnku na prechodný som tam nenašla, poukažka by teda putovala na adresu trvaleho pobytu..preto zvolila skôr ten účet.
Nuž, tak uvidime ako sa to celé stihne zrealizovať a či sa k preplatku dostane.. ďakujem eše raz za pomoc.
ahojte...chcela by som sa opýtať ak bývam v družstevnom byte - vzťahuje sa tento do majetku ?

@nifido z môjho pohľadu sa to vzťahuje na podnikateľov....nevidela som nikde nič také ani v papieroch od správcu...
...aj ak máš exekúciu a dostaneš danový preplatok za predchádzajúci rok - exekútor na to nemôže siahnúť...tak ako ani na preplatok na zdravotnom poistení....
iné je ako som povedala u firmy (teda aj ak ide o SZČO)