Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@bankrot Nech ide manžel k notárovi a tam podpíše čestné vyhlásenie že sro založil čisto z vlastných zdrojov. To musí správkyni stačiť, nedaj sa odbiť.
@lorelai82 oddlžením padajú všetky dlhy až na nejaké výnimky( dlh spôsobený trestným činom, výživné) takže aj Tvoje exekúcie aj dlhy veriteľom. A nikomu nič neoznamuj, rozhodnutie o bankrote vydal súd a podla par.167 odst.1 musí sám bez zbytočných prieťahov všetky exekúcie voči Tebe ukončiť.
@dankagirl každopádne sa niekde stala chyba...akonáhle sa @anicka232 začal OB, exekúcie sa zo zákona zastavujú a argument exekútorky že exekúcia nebola právoplatne ukončená hovorí o tom, že exekútorka si nesplnila svoju povinnosť vyplývajúcu zo zákona...ONA mala zo zákona ukončiť exekúčne konanie podaním na súd....
Exekútorku by som upozornila na to, že koná protizákonne a požiadala ju o okamžité vrátenie neprávom stiahnutých finančných prostriedkov...zároveň by som ju upozornila, že ak tak nevykoná, podávam oznámenie na komoru exekútorov...tiež by som dala oznámenie na súd, ktorý vydal poverenie na vykonanie exekúcie, že žiadam o ukončenie exekúčneho konania, nakoľko si exekútorka nesplnila svoju povinnosť....
Mzdovej by som predložila Uznesenie o OB a upozornila ju písomne o tom, že ak vykoná ešte jednu zrážku, podáš trestné oznámenie z dôvodu bezdôvodného obohatenia sa exekútorky a na protiprávne konanie mzdárky...
@anicka232 vy ste mali v prvom rade zaniesť výtlačok z obchodného vestníka vašej účtovníčke,exekutorka ktorej vaša účtovníčka poslala ešte peniaze vám ich musí vrátiť,na vine nieje vaša účtovníčka ale vy,pretože účtovníčka nemá odkial vedieť že ste oddĺžnená a exekutori si dávajú samozrejme načas
Ja mam ten isty problem kede mi tiez exekutorka vykonava nadalej zrazky zo mzdy pokial nedostane zo sudu rozhodnutie o ukoneceni exekucie.A mzdovej som predlozila uznesenie o vyhlaseni konkurzu a povedala, ze ona musi nadalej vykonavat zrazky lebo nema od exekutorky zrusenie. tak neviem ako dalej,,
túto odpoveď adresujem všetkým v tejto diskusii čo sú na tom rovnako ako @ivex123
ľudia - ja neviem, ale sme to tu písali už viackrát...v Uznesení o začatí OB je presne uvedený § na základe ktorého sa zastavujú všetky konania!!!!!!!
...prečo nič s tým nerobíte??? prečo sa nechávate naďalej oberať o niečo čo je už len Vaše??????
a nepoložte mi otázku že ako a čo máte robiť - viackrát sme to tu písali a písala som aj pár riadkov vyššie.............................
a ak sa nechávate dobrovoľne oberať o peniaze napriek tomu, že je právo už na Vašej strane, tak nebedákajte...nikto za Vás nič neurobí...musíte sa konečne sami postarať o seba..................
Zdravím.Je tu prosím vás niekto,kto posielal poštou žiadosť o osobný bankrot do CPP v BA?
Ahojte moja skúsenosť s bankrotom :
V júli 2017 som bol v CPP kde nam bolo vsetko vysvetlene, este ten tyzden som vyplnil vsetky papiere a odovzdal spat.CCa po mesiaci mi centrum vratil jeden papier aby som to prepisal nakolko som tam mal zle udane udaje. 20.11.2017 bol vyhláseny konkurz a 23.2.2018 ukonceny dovodu nemajetnosti. A zacala sa ta 6 rocna doba. Co ma najviac prekvapuje je to, ze od vyhlasenia konkurzu ma nikto do dnesneho dna neotravuje,nepise,nevola a to si nikto neprihlasil pohladavku a ani som nikomu nic neoznamoval. Takze ja som zatial spokojny 🙂
@lui22 Áno, ale exe by nemala byť staršia ako 30 dní. Niekomu to síce prešlo aj a niekoľko ročnými exe ale ja som bola v CPP s kamoškou aj osobne a stará exe jej neprešla. Musela ísť na súd a vyžiadať si aktuálny zoznam exe vedené na jej meno. Kolok stál tušim 2,5€ alebo 3,5€..už si nepamatam. A čakala na to asi týždeň. Následne žiadosť a aktuálny výpis z registra exe poslala na Cpp a všetko ok.
@lui22 treba vypísať všetky papiere ktoré máte na ich stránke ak neviete aktuálne exekúcie treba ísť na sud v meste kam patríte a tam Vám na žiadosť dajú vytlačené všetky exekúcie ktoré máte ...brat platil nejaké 2€ a dali mu to na počkanie ...posielam link ktoré tlačiva treba vypísať ...všetky okrem žiadosť zmluva o pôžičke
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...
@katkaba1 mesačná exe? To je nejaký blud, že? 😀 Ako vtip dobré, avšak ako informačné zavádzanie v skupine opäť blbosť.
Do žiadosti vypisujete číslo JEDNEJ exekúcie a to číslo môžete mať staré aj 5 rokov. Potvrdenie zo súdu je úplne zbytočné, nakoľko sa uvádza zoznam veriteľov v samostatnej prílohe a ak si niekto nespomenie na všetkých, ešte stále je tu druhá časť preverovania, kedy si CPP samé vyťahuje info o exekúciách.

@kicilanka ahoj no ja som aj písala aj volala exekutorke aj som jej posielala uznesenie aj vestník dokonca aj správca jej to poslal a ona stále tvrdí že exekúcia nieje právoplatné ukončená. Tak už som zúfalá a neviem či tie peniaze dostanem späť.....lebo je to 400 eur no a možno ešte aj teraz mi stiahne