Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@zuzzka78 Nemôže, tuším 3 roky
@moodrykonik ďakujem
19.4.ukoncený konkurz pre nemajetnosť,5.1. vo vestníku ,takže cca 3 mesiace a hotovo.
Dobry den chcem sa opytat jednu vec. Uz mam po. Konkurz bol zruseny spravcom zaciatkom mesiaca teraz riesim veci ohlafom pausalov. Ked chcem zrusit pausal kde boli niektore faktury zmazane konkurzom. Pytaju odomna uhradenie poslednej faktury a pokutu za zrusenie. Ked to zaplatim nebude to brane ako uorednostnovanie veritela. Aby to nemohli brat ako nepocivy zamer.??
Ďakujem za odpoveď
Ahojte chcem sa spýtať ci je ešte niekedy po osobnom bankrote možnosť dostať hypotéku?
Ahojte. Chcem vás poprosiť, našla som sa vo vestníku, už som bola aj so správcom a poslala som už aj zastavenie exe na súd. Chcem sa opýtať, musím dať vedieť aj exekútorom, a soc. poistovni, aby ma neevidovali ako dlznika? Ďakujem za odpoveď.
Prosím nepíšte mi, že si mám študovať xy strán... pls
zdravim, ked sme pri tom zastavovani exe na sud..chcem sa spytat tam ste posielali to tlacivo z CPP...a to iste ste posielali aj exekutorom...niekto tu spominal aj sprievodny list...ten s te posielali aj na sud? ..ze to iste posielate aj exekutorovi...alebo len exekutorovi ste napisali, ze ste to tlacivo zaslali na sud....? pisali ste aj dovod,, ze preco..? a este ohladom uznesenia....naozaj ste kazde prefocovali a dokladali...aj na sud, aj exekutorom? alebo aspon im ste to posielali v maily?
Dobry den baby ,mam otazku konkurz mam od 17.4.2018 mam ja kontaktovat spravcu alebo mam cakat kym sa mi neozve . Dakujem za odpoved.
@babetka33 Správca bude kontaktovať Teba, zatiaľ nemá dôvod kým nemá písomné rozhodnutie zo súdu o konkurze. Vo vestníku to síce vyšlo, ale zo súdu to ešte nejaký čas potrvá. A správca sa ozve len vydržaj....😉
@majanet ja som posielala sama napísaný list v znení, že žiadam z dôvodu oddĺženia zastaviť exe pod mojim rodným číslom a ičom, žiadne tlačivo z CPP som neposielala. Zas si ktosi v CPP vymýšľa nadprácu. Exekútorom som nezasielala nič, je to ich povinnosť sledovať Vestník a ICH povinnosť zastavovať exekúcie... to, že to zasielame sami na súdy je ich povinnosť, nie naša. Príšerný štát, všade bordel.
Fakt čítajte tie strany nazad...
@petrapetra33 Ty nemáš žiadnu povinnosť niekomu niečo oznamovať... a už vôbec nie exekútorom a poisťovniam. Sú to ich povinnosti sledovať Vestník. Takto tu kopec z Vás robí zbytočne nadprácu, pritom povinnosť je na strane niekoho iného.
Neviem či sa tu na to niekto pýtal, ale ja som zasielala aj do centrálneho registra exekúcií oznámenie o oddĺžení. Tiež tam na ich povinnosti kašlú.
@shushu Podľa § 167e ods. 1 Zákona o konkurze a reštrukturalizácii ak bol vyhlásený konkurz, súd bez zbytočného odkladu zastaví konanie a až potom exekutor exekúciu zastaví. Takže im nečinnosť vyhovuje.
Dobry den, mam par otazok:
1. ma tu niekto skusenosti s osobnym bankrotom v pripade vojaka/policajta/hasiča?
2. mate kontakt na niekoho skuseneho v osobnom bankrote (fyzickych osob)? najlepsie clovek ktory s tym prichadza do styku, a ma s tym bohate skusenosti (pravnik, spravca podstaty, prokurator, alebo hocikto iny). Mal by som zaujem o seriozne osobne stretnutie s tym clovekom. Len Zapadne Slovensko. Nemusi to byt zadarmo. Vopred VELKA VDAKA. 🍒
@jaro_slavik OB nediskriminuje žiadne povolanie, pohlavie, alebo národnosť 😀
musia byť len splnené stanovené podmienky...a na to nepotrebuješ žiadneho právnika - stačí si pozrieť na stránku CPP, prípadne navštíviť osobne právnikov na CPP 😉
🙈🙉🙊
@kicilanka dakujem za odpoved, o taketo prazdne reakcie nestojim, poprosim len seriozne komentare k veci.
Vojaci, policajti a hasiči majú vo vzťahu k štátnej službe určité práva a povinnosti, ako aj do určitej miery zákonom obmedzené ľudské práva a slobody, ktoré inak bežný občan požíva. V určitých prípadoch by vyhlásenie osobného bankrotu "možno" mohlo znamenať porušenie ustanovení o štátnej službe, najmä vo vzťahu k podmienkam k prijatiu, resp. porušenie niektorých povinností v štátnej službe.
Preto ešte raz poprosím vyjadrovať sa k téme, prípadne zo skúseností v danej oblasti. ďakujem
@jaro_slavik napíš mi do správy, čo konkrétne ťa zaujíma. Robím bankroty.
marusia12, ale kazdu exek.si posielala zvlast..aspon, tak to tu bolo pisane..
to tlacivo z CPP uz teraz posoelaju vsetkym tak preto...ale pisielala si rozhodnutie stiahnute z OV, alebo si cakala na rozhodnutie s peciatkou...od spravcu? to rste nemam, len to chcem urychlit...preto sa pytam...
@kicilanka polis11 pisala,ze brat splaca hypiteku zalozeny maminym bytom a ide do bankrotu kvoli inym uverom.Spravne si pisala, ze mama o byt nepride, lebo ho nevlastni brat.Ale nebude to brane ako nepocrivy zamer? Ze ide do OB, nesplaca ine uvery ale hypoteku splaca? Toto je presne aj moj pripad.
@maiodee môžeme prísť len o majetok, ktorý je písaný na nás...čo nie je na našom mene - nie je naše z právneho hľadiska...ja som písala, že o byt môže mama prísť v prípade, ak by sa hypotéka nesplácala - lebo je to záložné právo v prospech banky...
...opakovane sme tu písali - (ne)poctivý zámer sa skúma v tom prípade, ak niekto z veriteľov napadne OB v lehote 6 rokov od jeho ukončenia....a to by už bolo vecou dokazovania, či teda naozaj došlo k uprednostňovania nejakého veriteľa....
Ahojte je tu niekto po bankrote a mal aj dlhy v zahraničí? Ja som mala ukončený konkurz na konci decembra a na výpise dane v zahraničí mi tam stále dlhy svietia. Viem, že keď bol vyhlásený konkurz, správca vyzýval aj zahraničných veriteľov. Po konkurze sa mi z jednej vymáhačskej firmy ozvali, že cez nich vymáha jedna zahraničná spoločnosť dlh voči mne, poslala som im oznámenie z vestníka o ukončenom konkurze a už sa mi neozvali. Ale neviem ako zistiť, ako vlastne zmazať dlhy v zahraničí. Môj správca so mnou nekomunikoval ani počas konkurzu, určite som mnou nebude komunikovať ani teraz. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem
@zuzanka7117 OB si sa zbavila dlhov aj v zahraničí. Bola to povinnosť správcu oznámiť veritelom zo zahraničia že prebieha konkurz. Ak niekde nejaké Tvoje dlhy stále svietia neznamená že ich máš... A vymáhačské firmy to budú skúšať stále.
@majanet nič som zvlášť neposielala... všetko išlo jedným listom. Len občania sa furt nechajú manipulovať blbosťami... Nezaujíma ma nejaké oddlženie s pečiatkou... mňa zaujíma reálne rozhodnutie súdu a zvyšok neriešim. To neustále zastrašovanie oviec už nemá hraníc... podľa toho, čo sa píše aj v tejto diskusii. Vôbec ma nezaujíma, čo CPP vymyslelo s nejakým ICh tlačivom.. zákon hovorí niečo iné.
Na súdoch je teraz situácia taká, že v BA požiadaš o zastavenie exe na základe oddlženia, ale čakáš na to roky. Pre zákon je podstatné to, že máš bankrot... a tak treba konať. Už sa tu spamätajte a začnite bojovať za svoje práva...

Zdravím, priateľ má dohodnuté v máji stretko na CPP ohľadom OB, môže si potom založiť živnosť, ďakujem