icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
24. apr 2018

@kicilanka ešte som nevidela nič, čo by skúmalo nepoctivý zámer. 😀 V tomto banánistane ľudí zastrašujú...

majanet
24. apr 2018

..ja znova citam diskusiu od strany 100 a uniklo mi, ze si mi odpovedala ;) myslela som, kazdu exekuciu samostatne..nie pod rodnym cislom teda vsetky naraz...
pytam sa preto, lebo mzdarka chce samozrejme uznesenie s peciatkou..ale ja sa nedam! a aj tak uz coskoro budem mat stretko so spravcom, tak dufam ze on ho uz bude mat...a este mam uznesenie od CPP a vo vestniku, ked zadam svoje meno...tak ma ram nenajde...keby som nemala znameho, ktory ma rovnakeho spravcu ako ja...tak sa tam vobec nenajdem ..uz vyse tyzdna....ale v reg.upadcov som...mal to niekto takto?

marusia12
28. apr 2018

@majanet Mzdárka je povinná sledovať Vestník... ona chce pečiatku???? 😀 Rovno by som na ňu podala trestné, len tak preventívne, aby ju tieto blbosti už nikdy viac nenapadli.

Vo Vestníku určite si, len asi zadávaš zlé info do vyhľadávania. Ak si v registri úpadcov tak tam vidíš aj číslo Vestníka, podľa toho skús vyhľadať.

moodrykonik
29. apr 2018

Mňa by skôr zaujímali správcovia po bankrote. Poznám situáciu keď dotyčná nevlastnila nič len mob.telefón v hodnote 40€( ten jej do zoznamu poradili napísať v centre pravnej pomoci). Kým prišlo k bankrotu od podania žiadosti ubehli asi 4 mesiace a o starý telefon prišla. Správca telefon ponúkol na predaj a kedže ho nemala nestačilo mu vyplatiť 40€ ale žiadal zaplatiť pokutu 100€. Aj ju zaplatila, ale kde skončili tieto peniaze nevedno. Má niekto podobnú skúsenosť?

moodrykonik
29. apr 2018

Má niekto skúsenosť že bol vlastníkom a konateľom sro a podal návrh na osobný bankrot ako fyzická osoba? Sro má základné imanie 5000 € nič viac. Čo môže od neho správca žiadať?

nellydick
29. apr 2018

Bude sa predávať obchodný podiel.

majanet
30. apr 2018

..no, sme mala firma a ona nema skusenosti z OB, tak som jej to vysvetlila, ze na sud som uz poslala zastavovacky...a exekutorovi idem napisat mail ze som oddlzena..tak dufam, ze uz budem mat konecne celu vyplatu. uz ssom sa vo vestniku nasla....sakujem za odpoved ☺

mekmac
30. apr 2018

chcem sa spýtať.. napriek úspešnému oddlženiu niekoľko mesiacov dozadu stále moje meno figuruje v zozname dlžníkov sociálnej poisťovne na stránke dlznik.sk, dá sa s tým niečo robiť?

marusia12
30. apr 2018

@moodrykonik tak to ju dobre oklamal ten správca 😀

marusia12
30. apr 2018

@moodrykonik Túto s.r.o. idem teraz riešiť... ale klient ju má v ČR, tak sama neviem, čo z toho bude. Podľa mňa ju správca navrhne na predaj.

marusia12
30. apr 2018

@mekmac písalo sa tu o tom pár strán dozadu... nájdi si

mekmac
30. apr 2018

@marusia12 "ďakujem za ochotu".. prečítala som všetko od strany 150 a ohľadne SP je tam len jeden príspevok, kde strhávajú peniaze nejakej 80ročnej dôchodkyni.. nevadí, obrátim sa so žiadosťou o radu na niekoho iného

moodrykonik
30. apr 2018

@marusia12 S tím sa ráta ale ako je to so základným imaním napríklad. Po zúčtovaní roku 2017 je v kase necelých 5000 € podľa učtovníctva, reálne však figa borová...Má Tvoj klient niečo na účte sro? A neviem kto by kupoval nejakú sro bez nejakých aktív založí si vlastnú...Asi ju ponúkne 3x a ak nikto nebude mať záujem vypadáva z konkurzu.

moodrykonik
30. apr 2018

@marusia12 Rozmýšľam na toho správcu podať sťažnosť oficiálnou cestou. Dotyčná má pre nedostatok majetku konkurz ukončený, Takže jej ublížiť už nijako nemôže a mňa by zaujímalo kde tie peniaze skončili.

loginexistuje
30. apr 2018

@mekmac https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/

alebo strana 134 v podstate ale socialka ma pravne stanovisko ze zanikla len vymahatelnost a nie dlh samotny

kicilanka
30. apr 2018

@loginexistuje aká si zlatá že si jej to "vyhľadala" 😉

....ja mám názor, že ak niekto naozaj má záujem sa niečo dozvedieť, tak hľadá (a nie len 20 strán spätne) a nie len hodí otázku do pléna a ľudia dajte mi odpovede na tácke............
V tejto diskusii sa prebralo už minimálne 95% vecí súvisiacich s bankrotom......

zuzla86
30. apr 2018

Dobry vecer touto cestou Vas chcem upozornit na jednu dolezitu vec ak idete DO OSOBNEHO BANKROTU ktoru VAm nikto nepovie ak ste zivnostnik zivnostnicka dajte si pozor na zakon o zivnostnenskom podnikani nakolko podla zakona je opravneny zivnostnensky urad zrusit zivnost po skonceni konkurzu a jedina obrana je odvalat sa formou namietky no musite si to odsledovat sami inak ak tak neurobyte budete musiet rok min rok cakat aby ste mohli znovu podnikat a taktiez pozor na Danove Urady ak mate niekto zaplatene ale v neskorsej dobe dan z MVZ alebo DPFO vyziadajte si mynimalne 2mesiace vopred spravu o tom aby Vam vicislili sankcne uroky lebo Vam ich nasolia az po konkurze a budete ich musiet zaplatit. Co sa tyka Soc poistovne ty co ste odlzeny obratte sa na sudy a ziadajte odskodne nakolko Vas soc poistovna vedie protipravne v zozname dlznikov nakolko dlh je nevymahatelny a mali si ho zuctovat podla zakona o socialnom poisteni vy nie ste dlznici uz a oni maju len register dlznikov keby mali register nevymahatelnych pohladavok to je ina rec ale pokial nemaju pravne je to neakceptovatelne a pozor na rozne sankcie a pokuty s pohladavok tento stat ludi zavadza a nezbavi Vas uplne vsetkych dlhov a taktiez zabezpecene pohladavky su problem Banka od Vas moze vymahat dlhi zo zabespecenych pohladavok nehnutelnostou aj po Konkurze sirte dalej lebo tento Bankrot sa mina ucinkom a je s nim Viac problemov ako treba Ak ste sa radovali ze sud VAs zbavi vsetkeho v Bankrote je to omyl a najhorsie ze Vam to nepovedia ani renomovany pravnici v CPP pekny den. Peto

nellydick
30. apr 2018

Zuzia86 neuviedli ste pravdivé údaje. Neviem prečo takto zastrasujete ľudí osobným bankrotom. Tisíckam ľudí už pomohol....

nellydick
30. apr 2018

A teraz k veci.....SP vedie oddlzenych v zozname svojich dlžníkov preto lebo dlh nezanikol len sa stal nevymahatelnym

nellydick
30. apr 2018

Živnostenský úrad zrušil živnost oddlzenemu ale sú výnimky ktoré sa začínajú v praxi aj aplikovať ( napr. Ak živnosť vykonávate už dlhodobo a je to jediný zdroj vášho príjmu) posudzuje sa to individuálne.

nellydick
30. apr 2018

A to či ste v zozname dlžníkov SP alebo iného úradu je úplne nepodstatné keďže v zozname upadcov ostanete celý život 😀

nellydick
30. apr 2018

Na záver.... všetky tieto informácie vám dajú aj právnici CPP len sa treba pýtať kompetentných😀

zuzla86
30. apr 2018

Vsetko co je uvedene je holi fakt zo skusenosti ano Osobny Bankrot Pomoze vecsinu Dlhov zlikvidovat ale je tu dost prekazok na ktore by mali upozornit v CPP ale nerobia tak preto je to tu nech sa ludia pytaju a zaujimaju sa vo velkom aby neostali prekvapeny co si nase urady mozu dovolit ide tu oto ze najednej strane Vas stat chce odlzit pomoct ale na druhej strane cez svoje institucie z Vas vitiahne dalsie peniaze aj po Bankrote co je holy fakt.

nellydick
30. apr 2018

Podľa mojich praktických skúseností sú ľudia upozornovani na pohľadávky ktoré nepodliehajú konkurzu, právnici CPP im to vysvetľujú, je to aj v brožúre CPP.. ......len ľudia nepočúvajú

nellydick
30. apr 2018

A nie je mi zrejmé aké peniaze po bankrote štát vymáha od ľudí?

mekmac
1. máj 2018

@nellydick "A to či ste v zozname dlžníkov SP alebo iného úradu je úplne nepodstatné keďže v zozname upadcov ostanete celý život" - tak nepodstatné to v žiadnom prípade nie je.. keďže len napr. obyčajný rekvalifikačný kurz na úrade práce a jeho preplatenie je podmienené tým, že človek nemá žiadne podlžnosti voči SP a ZP.. čo znamená, že ani napriek oddlženiu tieto kurzy nie je možné nechať preplatiť

nellydick
1. máj 2018

Ale veď dlh tam ostal, len je nevymahatelny. Tak prečo by mali dlžníka vymazať zo zoznamu? Je stále ich dlžníkom. Preto aj banky nedajú úver niekomu kto im dlží. Ved to má logiku.

loginexistuje
1. máj 2018

Myslim ze stale je velke nepochopenie institutu osobneho bankrotu ten neznamena ze ak nim clovek prejde ze je zrazu costy jak lalia a ma vsetky prava ako ten co si poctivo plati svoje dlhy

Osobny bankrokt je preto aby ludia ktory maju exekucie sa nedostavali do spiraly a bolo pre noch nevyhodnejsie pracovat lebo mi vacsinu prijmu vezme exe

To neni tak ze hura presiel som si tym a sup ho zobrat pausal ci pozicku nato proste nie je narok ale ma narok nato aby dostal to co si zarobi bez zrazok od exe

nellydick
1. máj 2018

Súhlasím s vami loginexistuje

larinka7
1. máj 2018

Osobny bankrot vyhlaseny vo februari,medzitym umrela nečakane matka,na prdbežnom konani sa zistilo že napisala zavet pred 10 rokmi,byt nechala vnukovi,sestrynmu synovi,ja ako neopomenutelny dedič som vynechana,nevydedena.Coskoro mame konanie,jednak ma toto konanie velmi zranilo,mali sme dobry vztah,čo mam robiť,aby to bolo v sulade s bankrotom,mam namietat relativnu neplatnost zavetu?Bankrot neukončeny,prosim,o radu,mrzi ma,že ja s detmi nič.Vdaka za každu radu.