Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Mozem sa opitat...teraz konecne zacinam od nuly som stastna ze som bez exekucii a radost chodit do roboty a mat cele vyplaty...byvame 15r pod najme platim 400e mesacne aj s energiami.chcela som sa opitat ci by sa dal zobrat uver na byvanie kedze som mala osobny bankrot dakujem za odpoved
@michaela025 nie a neni to ani rozumne
@loginexistuje keby som mala ten rozum co teraz uz som mohla mat pomali domcek splateny uz asi zivote mi nedaju hypoteku na byvanie😢
Ako rizikovemu klientovi vám žiadna seriózna inštitúcia neposkytne úver
@moodrykonik No bolo by skôr zaujímavé k nemu nakráčať a pýtať si príjmový doklad o tej platbe 😀
@michaela025 Takže ďalšia finančne negramotná 😀 Inak by ste takúto otázku nemali ani len v hlave.
Zdravím všetkých na fóre.Mám jednu otázočku a to,kedy treba začať splácať tých 500€?Kedy bude meno v obchodnom vestníku?Ďakujem
@marusia12 Ak jej aj nejaký doklad dal, v registri úpadcov nájdem o dotyčnej všetko okrem výťažku 100€ z predaja mobilu . A ten doklad si zistím či jej niečo dal a čo si za tie prachy pán správca kúpil. 🙂
@moodrykonik Stavím sa, že taký doklad nikdy neexistoval.
Sociálna poisťovňa upozorňuje osoby, ktoré požiadali o oddlženie prostredníctvom vyhlásenia konkurzu (tzv. osobný bankrot), že ani po oddlžení súdom pohľadávky nezanikajú, a z toho dôvodu nie sú tieto osoby vymazané zo zoznamu dlžníkov Sociálnej poisťovne.
Všetky pohľadávky Sociálnej poisťovne, ktoré vznikli pred vyhlásením konkurzu sa stávajú nevymáhateľné, to však neznamená, že pohľadávky zaniknú. Znamená to len toľko, že Sociálna poisťovňa ich nemôže ďalej vymáhať. Pre tieto fyzické osoby je tu možnosť doplatiť si poistné za obdobie pred vyhlásením konkurzu, aby sa im táto doba zarátala pre ich nároky na dôchodok.
Pokiaľ poistné nebude zaplatené, predmetné obdobie im pre ich nároky nebude zohľadnené. Týka sa to aj fyzických osôb, ktoré požiadali o oddlženie formou splátkového kalendára a v rámci neho nebolo poistné zaplatené v plnom rozsahu.
chcem sa spytat, ci mi ne(moze) narobit neskor problem,ze spravca mi pozmenil krstne meno napr.z Mariana na Maria...priezvisko, datum narodenia a adresa su v poriadku...myslim, ked upovedomuje FO, alebo ked pridava info o konkurze do OV(na uzneseni mam ale svoje meno v poriadku) i ked som ho ma to upozornila, neprepisal si to..na svojom spise. Dakujem za odpoved
..obavam sa , ze to nenapisal dobre ano tam...lebo aj ten papier co mi dal(ze som tam bola) je to zle napisane...samozrejme ze som bola v strese a vsimla som si to az neskor....co teraz, preco zavazna?? uznesenie ale mam ok...a aj adresu a datum narodenia...hmm?
Ahojte. Dnes prisli mamine papiere z CPP ze je oddlzena a zacal sa konkurz. Je nemajetna a do 45 dni by mal konkurz skoncit. Kedy by mala byt vo vsetniku? Az po ukonceni konkurzu? Dakujem

Musíte komunikovať so správcom. Teraz máte obmedzené možnosti s nakladaním majetku. On vám vysvetlí čo bude nasledovať.