icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
1. máj 2018

Musíte komunikovať so správcom. Teraz máte obmedzené možnosti s nakladaním majetku. On vám vysvetlí čo bude nasledovať.

michaela025
2. máj 2018

Mozem sa opitat...teraz konecne zacinam od nuly som stastna ze som bez exekucii a radost chodit do roboty a mat cele vyplaty...byvame 15r pod najme platim 400e mesacne aj s energiami.chcela som sa opitat ci by sa dal zobrat uver na byvanie kedze som mala osobny bankrot dakujem za odpoved

loginexistuje
2. máj 2018

@michaela025 nie a neni to ani rozumne

michaela025
2. máj 2018

@loginexistuje keby som mala ten rozum co teraz uz som mohla mat pomali domcek splateny uz asi zivote mi nedaju hypoteku na byvanie😢

nellydick
2. máj 2018

Ako rizikovemu klientovi vám žiadna seriózna inštitúcia neposkytne úver

marusia12
2. máj 2018

@moodrykonik No bolo by skôr zaujímavé k nemu nakráčať a pýtať si príjmový doklad o tej platbe 😀

marusia12
2. máj 2018

@zuzla86 Vy tu meliete také bludy že začínam mať pocit, že spolupracujete s Ulmanovou a jej chorom CSP 😀 Vám totiž vôbec nič z bankrotu nie je jasné 😀 Vy ste vôbec nepochopili, o čo v bankrote ide 😀

marusia12
2. máj 2018

@michaela025 Takže ďalšia finančne negramotná 😀 Inak by ste takúto otázku nemali ani len v hlave.

marusia12
2. máj 2018

@larinka7 Nechajte to na osud. Čo Vám patrí, to k Vám samé príde.

lui22
2. máj 2018

Zdravím všetkých na fóre.Mám jednu otázočku a to,kedy treba začať splácať tých 500€?Kedy bude meno v obchodnom vestníku?Ďakujem

marusia12
2. máj 2018

@lui22 a ďalšia 😀

lui22
2. máj 2018

@marusia12 nie ste trochu povrchná?

marusia12
2. máj 2018

@lui22 Nemáte zbytočné otázky? 😃

Čítajte tú diskusiu poctivo, všetko sa tu dočítate.

lui22
2. máj 2018

@marusia12 moje otázky nie sú
zbytočné,skôr úprimné😉

marusia12
2. máj 2018

@lui22 tak ešte raz... čítajte viac z tejto diskusie, iste to bude pre Vás poučné.

lui22
2. máj 2018

@marusia12 Ďakujem za milú radu😄ste ozaj zlatá.

moodrykonik
2. máj 2018

@marusia12 Ak jej aj nejaký doklad dal, v registri úpadcov nájdem o dotyčnej všetko okrem výťažku 100€ z predaja mobilu . A ten doklad si zistím či jej niečo dal a čo si za tie prachy pán správca kúpil. 🙂

marusia12
2. máj 2018

@moodrykonik Stavím sa, že taký doklad nikdy neexistoval.

kicilanka
3. máj 2018

Sociálna poisťovňa upozorňuje osoby, ktoré požiadali o oddlženie prostredníctvom vyhlásenia konkurzu (tzv. osobný bankrot), že ani po oddlžení súdom pohľadávky nezanikajú, a z toho dôvodu nie sú tieto osoby vymazané zo zoznamu dlžníkov Sociálnej poisťovne.
Všetky pohľadávky Sociálnej poisťovne, ktoré vznikli pred vyhlásením konkurzu sa stávajú nevymáhateľné, to však neznamená, že pohľadávky zaniknú. Znamená to len toľko, že Sociálna poisťovňa ich nemôže ďalej vymáhať. Pre tieto fyzické osoby je tu možnosť doplatiť si poistné za obdobie pred vyhlásením konkurzu, aby sa im táto doba zarátala pre ich nároky na dôchodok.

Pokiaľ poistné nebude zaplatené, predmetné obdobie im pre ich nároky nebude zohľadnené. Týka sa to aj fyzických osôb, ktoré požiadali o oddlženie formou splátkového kalendára a v rámci neho nebolo poistné zaplatené v plnom rozsahu.

nellydick
4. máj 2018

@lui22 splátky pôžičky platíte do 15. dňa v mesiaci po oddlzeni. To znamená že ak ste bol zverejnena v obchodnom vestníku v aprili, splátku musíte zaplatiť do 15. mája. A potom každý mesiac minimálne vo výške 14 eur, až do sumy 500 eur.

majanet
5. máj 2018

chcem sa spytat, ci mi ne(moze) narobit neskor problem,ze spravca mi pozmenil krstne meno napr.z Mariana na Maria...priezvisko, datum narodenia a adresa su v poriadku...myslim, ked upovedomuje FO, alebo ked pridava info o konkurze do OV(na uzneseni mam ale svoje meno v poriadku) i ked som ho ma to upozornila, neprepisal si to..na svojom spise. Dakujem za odpoved

kicilanka
5. máj 2018

@majanet čo má on na svojom spise ti môže byť fuk...ale podstatné je, ako to posielal na vedomie tvojim veriteľom a tam predpokladám že sa nepomýlil, lebo si musí byť vedomý, že by to bola veľmi závažná chyba....

majanet
5. máj 2018

..obavam sa , ze to nenapisal dobre ano tam...lebo aj ten papier co mi dal(ze som tam bola) je to zle napisane...samozrejme ze som bola v strese a vsimla som si to az neskor....co teraz, preco zavazna?? uznesenie ale mam ok...a aj adresu a datum narodenia...hmm?

domi1911
7. máj 2018

Ahojte. Dnes prisli mamine papiere z CPP ze je oddlzena a zacal sa konkurz. Je nemajetna a do 45 dni by mal konkurz skoncit. Kedy by mala byt vo vsetniku? Az po ukonceni konkurzu? Dakujem

kicilanka
7. máj 2018

@domi1911 vo vestníku je dňom vyhlásenia konkurzu...a 45 dní (????)... neviem či niekto tu v diskusii za toľko dní mal aj ukončený konkurz pre nemajetnosť...bežná lehota odo dňa vyhlásenia do ukončenia je cca 3 mesiace ...

domi1911
7. máj 2018

@kicilanka to mala pisane v papieroch pisem co som citala. Tak neviem no ideme hladat vo vestniku ci tam je vdaka

nellydick
7. máj 2018

@domi1911 dobre si prečítajte uznesenie o vyhlásení konkurzu. Tá lehota 45 dní sa týka niečoho iného 😉

ivka0412
7. máj 2018

@domi1911 Ja som nemajetna a teraz bude pol roka čo som vo vestníku. Tak len čakam....

domi1911
7. máj 2018

@nellydick dovtedy sa maju prihlasit veritelia, uz mi to mama precitala este raz. Ja som to pochopila tak ze ak sa neprihlasia do 45 tak sa konkurz ukonci.

nellydick
7. máj 2018

@domi1911 nuž vidíte, váš konkurz ešte potrvá 😉