Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
4.1. vo vestníku,19.4 ukončený konkurz pre nemajetnosť
Ahojte má tu niekto skúsenosť aj s tým že mu exekútor stiahol peniaze aj keď bol oddlžený a vrátil mu ich späť?
@kicilanka ahoj tak ja som exekutorku žiadala o peniaze ktoré mi neprávom stiahla žiadnu odpoveď som nedostala len mi poslala konečné vyúčtovanie...tak ako si napísala som ju upozornila aj že podám sťažnosť na komoru a tu som tento týždeň aj poslala keďže pani exekútorka nereaguje ....
@miniatura
CPP podáva na súd priebežne...nie je stanovená lehota, do kedy tak majú urobiť...priemerne to trvá 1-3 mesiace - záleží od CPP...je verejným tajomstvom, že majú určené koľko podaní môžu každý týždeň podať vrámci jednotlivých súdov, aby súdy stíhali im zákonom stanovenú lehotu na vydanie Uznesenia...
Prosím vie mi niekto odpovedať na toto? Kamarat bol min. týžden na pohovore v CPP a tam vraj musel udať aj svoju rodinu :brata,sestru... a že by mu potom chodili domov na ''kontrolu'' či nemá niečo vyššej hodnoty a to by mu hned zobrali . To prečo ? Čo sa tým myslí ? Napr. že bude mať drahší Tv ,alebo sedačku ... tak mu to zoberú? Prosím viete z akého dôvodu ? Môj manžel tam ide budúci mesiac , ale nechce do toho tahať aj rodinu.
@miniatura po 5-6 tyždňoch od listu z CPP o zastupovaní to bolo už vo vestníku.treba pozerať vo vestniku Ministerstva vnutra a aj v registri úpadcov,napriklad ukonceny konkurz som mal v registri upadcov a vo vestniku az po siedmych dňoch,keď som bol oddĺžnený tak vo vestniku to bolo skor a v registri upadcov o 5 dni neskôr,preto je dobré sa hladať na oboch.mne sa správca ozval deň predtým ako som bol oddĺžnený vo vestniku ale viem o luďoch čo su už vo vestníku oddĺžnený a ešte sa im správca neozval a majú problém sa mu dovolať,preto je dobré sa hladať v registri upadcov aj vo vestniku,ak sa najdete tak tam uz bude pridelený aj váš správca a keď kliknete na jeho meno otvorí sa vám na neho kontakt,a ak sa vam neozve tak musite skušať vy.ja som mal so svojim správcom velmi dobrú skusenosť a všetko prebehlo v pohode a celkom rýchlo.mal som ho dokonca vo svojom meste takze som šiel za nim kedy som chcel a vždy mi vsetko vysvetlil,dokonca mi povedal že vela čitam na diskusii ked som za nim prisiel z niecím čo tu niekto písal😀,tak veľa šťastia a nebojte sa všetko dobre dopadne,držim palce
@kaja30 ešte som sa nestretla s tým, aby chodili pracovníci CPP na kontrolu do bytu...lustrujú sa veci "značnej" hodnoty a nejako všeobecne platí že je to nad 2000€...pracovníci CPP nemajú na nejaké výjazdy čas, preto lustrujú len registre...každopádne ak im tam príde nejaký človek z ktorého jasne sála "majetnosť", tak majú pochybnosti o poctivom zámere a teda sa môže stať že niekto príde...ale to by som očakávala následne od správcu a nie pracovníkov CPP, dosť pochybujem o tom, že by CPP malo nejaké oprávnenie na vstup a ohodnotenie vecí....
rodinná anamnéza sa lustruje tak isto ako aj celý profesijný život a spôsob ako sa človek dostal do dlhov a to z dôvodu posúdenia "potreby" , "oprávnenosti" a "úspešnosti" procesu OB u daného človeka....
@nellydick veď toto som napísala...do bytu si nemôže vstúpiť len tak hocikto...a zamestnanci CPP nie sú ani akreditovaný a nemajú ani právomoci na ohodnotenie vecí....ale kedže som tu čítala, čo všetko je aj správca niektorí schopný podniknúť, tak už človek naozaj nevie čo čakať....
@kicilanka zle som sa asi vyjadrila - ano vraj správca bude chodiť k tomu známemu na ,,kontroly,, či nemá niečo cenné-hodnotné , ak by niečo nadobudol tak mu to vraj zoberie. To mi ale príde tak že si môže nechať rovno exekútora na krku a ten by mu to taktiež mohol brať - čiže nevidím v tom rozdiel , alebo som nechápavá .... Veď chce sa zbaviť dlhov a ak bude potrebovať napr. dieťa nový bycikel tak mu ho nekúpi lebo sa bude báť že mu ho správca zoberie ? A tie blízke rodinné osoby ktoré bude musieť udať budú aj dáko kontaktovať ? Čiže všetci budú vedieť že bankrotuje ? Ďakujem pekne za odpoveď
@kaja30 iste že správca nebude chodiť ku vám domov každú chvíľu a možno ani raz. Po vyhlásení konkurzu vás bude kontaktovať a zisťovať či sa od podania návrhu na OB zmenila vaša majetková situácia. Ak ste v zozname majetku uviedli nejaký majetok bude ho predávať. Ak nemáte žiaden majetok konkurz ukončí pre nemajetnost. Ak po ukončení konkurzu nadobudnete majetok nie nepatrnej hodnoty dedením alebo darom oznamite to správcovi a polovicu ponuknete svojim veriteľom. Budete normálne fungovať a žiť. Netreba sa zbytočne obávať .
@kaja30 tak ako ti odpísala @nellydick ...
z tvojich dotazov je jasné, že ti nie je jasná podstata a priebeh OB...daj si námahu a prečítaj túto diskusiu cca od strany 100 a nájdeš všetky relevantné odpovede na to, aby si vedela vyhodnotiť na čo je OB dobrý, ako prebieha, čo očakávať, čoho sa obávať, alebo naopak - prečo byť v pohode a naozaj o OB požiadať 🙂
Prosim Vas ako to funguje po oddlzeni?Splacate svoje dlhy aj nadalej alebo Vam kazdy mesiac nieco strhuju?

@domi1911 majú 45 dní na prihlásenie...aj keď sa prihlásia a nie je majetok, tak optimálne by bolo, keby po 45 dňoch následovalo vzápätí vyhlásenie o ukončení konkurzu... realita je však iná...
Môj správca dal do môjho spisu oznámenie o nemajetnosti po 10 týždňoch a Boh vie, kedy to podá aj na súd, aby sa bankrot ukončil z dôvodu nemajetnosti...