icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

radosko1
21. máj 2018

@bebemaly presne tak nejak som aj ja na tom podobne.nechcem moc vyskakovať,ale už sa to ťahá príliš dlho.

pablito555
21. máj 2018

@marusia12 OK,tak idem vypýtať na uctaren kópiu a dnes to odošlem,ďakujem.

bebemaly
21. máj 2018

@radosko1 preto som nepodala sťažnosť, ale podnet na prešetrenie konania správcu, musím to riešiť, uvidím, čo mi napíšu, zo šetrenia, a podľa toho sa zariadim, ťahá sa to, ale tak lepšie ako sedieť len tak a čakať na zázrak, rada by som sa konečne už dostala do tej 6 ročnej lehoty 🙂

amarilka26
21. máj 2018

ahojte, je tu niekto, kto zacal riesit osobnky konkurz este po starom a pokracuje doteraz ?

lubaka
21. máj 2018

@bebemaly tých 6 rokov je od vyhlásenia konkurzu takze to uz beží🙂

radosko1
21. máj 2018

@bebemaly už to beží,tak ja už len 5 rokov 😂

marusia12
21. máj 2018

@pablito555 jasne, to uplne stači, nič viac tam nedávaj...

petrapetra33
21. máj 2018

Ahojte ľudkovia 😉.
Prosím Vás, dnes mi prišlo zo súdu zastavená exe. Nie som právnik, preto sa pýtam, čo máte s tým skúsenosť... a za odpoveď vopred ďakujem
bod 1. Súd mi exe zastavil
bod 2. Oprávnený je povinný zaplatiť exekútorovi súdne trovy do 3 dní.
Inak v odôvodneni sa píše ešte niečo o rozhodovaní trov.
KTO ICH MUSÍ ZAPLATIŤ?

Myslím si, že to pomôže aj iným a nebudú musieť listovať od strany 100 😊 VĎAKA😘

lubaka
21. máj 2018

@petrapetra33 oprávnený je veritel, ten kto na Vás dal exekuciu, komu ste mali cez exekuciu platit

petrapetra33
21. máj 2018

@lubaka veľmi pekne ďakujem. Bolo to zo soc. pois. .
Takže každý kto prejde OB a prídu mu zo súdu zastavené exe, tak nik neplatí už nič, žiadne trovy. Ďakujem😘

nicole80
21. máj 2018

@amarilka26 ahoj.ja som uz pomaly dva roky v konkurze a cakam

nifido
21. máj 2018

@amarilka26 moj manzel

marusia12
21. máj 2018

@petrapetra33 toto sme tu už X krát mali, opäť treba čítať diskusiuň 😃
Všetky exekúcie Vám musia byť takto súdom zastavené.... VŠETKY. Po oddĺžení sa už nikomu nič neplatí, ani trovy exekúcie... tie znáša protistrana.
O zastavenie exekúcií si musíte požiadať na súde SAMA, lebo exe na to kašlu.

marusia12
21. máj 2018

Dnešné info z CPP...

Zastaviť exekúcie na súde si musíte SAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to síce povinnosť exekútora, ale VRAJ pokiaľ Vám to nezastaví, môže Vám sťahovať... čo je podľa mňa blbosť, ale keď v CPP povedali :_D Dám každopádne preveriť

nellydick
21. máj 2018

@marusia12 návrh na zastavenie exekúcie môže podať dlžník pre rýchlosť času. Podľa posledných informácií z konkurznych súdov, už dávaju podnet na zastavenie exekúcie priamo tieto súdy. V niektorých prípadoch dal dokonca podnet na zastavenie exekúcie priamo správca. Čiže je to rôzne. CPP odporúča priamo dlžníkom podať tento návrh a nespoliehať sa na druhých.

petrapetra33
21. máj 2018

@marusia12 ďakujem, a áno osobne som bola na súde podať zastavenia. Mimochodom k Vám... písala ste, že pôjdete na najvyšší súd ohľadom soc. poisťovne. Tak veru je to proti logike, že človeka oddĺžia a dlh mu stále vedú, evidujú... predsa mal by byť úplne čistý, veď preto podával OB. Takže určite to zaujíma viacerých. Amalo by sa mu to rátať aj do dôchodku, kurzy z úradu práce a pod. Predsa dlh by sa mal vynulovať, ako keby ani nebol...

marusia12
21. máj 2018

@nellydick CPP nič neodporúča 😀 CPP ti takúto info ani nedá. Rovnako tak to, že žiadaš aj o výmaz z registrov. Odporúčam rovno po oddĺžení písať na súd žiadosť o zastavenie. Mne dodnes zastavil exekútor JEDNU exe, zvyšok som si zastavovala sama.... a len KRUTY poctivo poslal aj vyučtovanie exekúcie. Zvyšok na to kašle.

marusia12
21. máj 2018

@petrapetra33 Riešim tú sociálku, ale tam si to musím dať pozrieť právnikovi a následne sa podáva žaloba na Najvyšší súd. To tak rýchlo nebude... ale riešime to.

Kým pôjdeme do dôchodku, tento štát zbankrotuje, tak sa nestresujte nejakým dôchodkom.

11mirka22
21. máj 2018

@petrapetra33 nesúhlasím s vami. Nebolo by to trošku nefer voči tým, ktorí si odvádzajú do soc poisťovne? som za osobný bankrot, som za odpustenie dlhov ale nie za ich zmazanie.

nellydick
21. máj 2018

@marusia12 pochybujem že vám kvalitný právnik spíše takúto žalobu. A ešte k tomu na Najvyšší súd? To nie je prvostupňový súd 😁 takže nezavadzajte ľudí nepravdivými informáciami a nedávajte im zbytočné nádeje keď to nemáte právne podložené.

marusia12
21. máj 2018

@nellydick Prosím Vás... vy ste prišla odkiaľ? Ak neviete kde sa pohybujem a čo robím, tak nedrístajte. A či vy pochybujete, či mne "kvalitný" právnik niečo spíše... tak verte že áno... pracujem s tými najlepšími na SR. Nikto tu nikomu nedáva falošnú nádej... píšem čo sa reálne deje a čo riešim. Vy okrem spochybňovania mojej osoby robíte čo???? Teda prínosné pre všetkých občanov v tomto chorom štáte?

BTW Viete čítať s porozumením tých jednoduchých viet, ktoré sem píšem????? Kde som dávala nejaú nádej? Ja tam jasne píšem, že sa vec RIEŠI.

Viac pre mňa debata s Vami nemá zmysel a prestaňte tu zavádzať.

ivka0412
21. máj 2018

Dnes na email prisiel mm. Dakujeme za informaciu o priebehajucom konkurze. Oznamujeme vam, ze budeme postupovat podla platnych pravnych predpisov. Instrum
A pritom pol roka je oddlzeny a cakame na ukoncenie. A furt otravuju. Ta nech postupuju xi

nellydick
21. máj 2018

@marusia12 ešte som od vás nečítala kvalitnú radu, ale len zosmiešňovanie a urážanie iných vrátane mňa. Ale máte pravdu ani mňa táto debata s vami nebaví.😁 nebudem reagovať na vaše komentáre lebo to nemá zmysel. Jedine ak by ste napísali totálnu blbosť 😎

marusia12
21. máj 2018

@nellydick No dobre... tak choďte radiť kdesi do skupiny o varení... lebo tu varíte z vody. A áno, som častokrát drzá a odmeraná k osobám ako ste aj Vy.... lebo s istou skupinou sa jednoducho diskutovať nedá. Dnes som takú podobnú ako vy stretla v CPP... tá sa tam ale dlho asi neohreje.
Pekný deň

bebemaly
21. máj 2018

Dievčatá, tak dnes ma dorazili z Cetelemu, pekne spokojne si splácam svoju kreditnú kartu u nich ( dlhy na ktoré som si robila OB boli po exmanželovi , ja som poctivec - iba hlúpa 😀 ) no a oni mi dnes napísali, že im už nič nemám platiť, lebo si svoj dlh prihlásili do konkurzu..samozrejme, ako nemajetnej mi bude ak boh dá raz ukončený pre tento dôvod. A že sa mám obrátiť na svojho správcu ( ten nekoná, nerieši, nekomunikuje - písala som podnet na prešetrenie nečinnosti, a rátam, že ho budem musieť vymeniť") čo mám robiť? ja si nechcem robiť dlhy ☹ dokelu ☹

bebemaly
21. máj 2018

samozrejme, som ich neuvádzala ani pri žiadosti o OB, len dlhy všetko po exovi, ja si platím úplne všetko svoje

marusia12
21. máj 2018

@bebemaly oni už poctivo začínajú sledovať Vestník. Takže nesplácajte... ale to Vám mali v CPP povedať.... @nellydick Povedali ste jej to v CPP?

larinka7
21. máj 2018

Ako zistíme sumy pohladavok,o ktoré by sa mali veritelia prihlásiť,mám obavy či to vobec bude zodpovedať skutočnosti,ked ja mam napr.z jednej firmy istinu tritisic e a zaplatilo sa exekutorovi ku dnu bankrotu tritisic šesťsto e.

marusia12
21. máj 2018

@larinka7 ja som mala dlh 56€ na zdravotke a v CPP sme zistili, že z toho exe urobil 56 tisic

Ak ste v bankrote, tak Vám výška môže byť ukradnutá.

loginexistuje
21. máj 2018

@petrapetra33 to ze prejdete osobnym bankrotom znamena, ze su vase dlhy nevymahatelne ale nie odpustene. Suhlasim s tým, že by ste mali byť vedení v oddelených registroch (alebo diferentne) od dlžníkov, čo neprešli OB. To ale neznamená, že sa na Vás hľadí ako na osoby, ktoré dlhy nemajú a neprešli si OB v niektorých prípadoch. Napr. započítanie dôchodkového obdobia, poskytnutie mobilného telefónu s paušálom u operátora, poskytnutie drobných pôžičiek alebo hypotéky. Toto sú veci, ktoré bude nemáte dostupné niekoľko rokov po OB napr. rovnako aj fyzické osoby majú právo si vás vyhľadať v registri a vedieť, že ste prešli OB ak by vám napr. chceli poskytnúť súkromnú pôžičku.

Inštitút OB má v prvom rade vyriešiť špirálu dlhov a odmietanie legálnej práce u osôb s exekúciami (lebo by dostali len minimum) nie urobiť z Vás finančne bezúhonného človeka.