icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

loginexistuje
21. máj 2018

@bebemaly ty si presla OB a neprihlasovala si vsetky svoje dlhy ? To sa ako dá ? Ty nemáš predsa teraz nič splácať veď to môže byť posúdené ako zvýhodňovanie veriteľa.

Radšej zájdi za správcom alebo do CPP, čo najskôr.

marusia12
21. máj 2018

@loginexistuje dočasne 😀

bebemaly
21. máj 2018

@loginexistuje ale to nebola exekúcia,ani veriteľ ako taký..toto som dostala normálne kreditnú kartu,na ktorej som v živote nebola v omeškaní..takto mám telefón, splátky a podobne..

loginexistuje
21. máj 2018

@bebemaly ale to bola kreditna karta tj ze tam mas sumu nie vlastne prostriedky ale ze mozes cerpat tak potom to veritel je

loginexistuje
21. máj 2018

a samozrejme ak mas cokolvek na splatky aj ked platis aj to si mala uviest

Radsej to urychlene ries neznalost neospravedlnuje nech neni si tu prva co jej to zrusia pre nepoctivy zamer 😉

marusia12
21. máj 2018

@loginexistuje to už by bola asi 10 v poradí... ale je pravda, že na MK asi prvá 😀

nellydick
21. máj 2018

@bebemaly v prípade že ste neuviedli veriteľa právnickú osobu nie je to taký problém aký by bol v prípade veriteľa fyzickej osoby. Je malý predpoklad že by vám mal byť zrušený konkurz pre nepoctivy zámer z tohto dôvodu. Oznámte nového veriteľa čo najskôr správcovi. Tak ako vám písal @loginexistuje je to váš veriteľ lebo je to dlh z kreditnej karty.

lubaka
21. máj 2018

@loginexistuje to by uz co bolo keby zrusili pre nepoctivy zamer preto ze poctivo platila😁
@bebemaly ale kreditku uz stopli? Lebo pri dalsom pouzivani by na nej vznikal novy dlh, ktory sa ma splacat. Do oddlzenia by potom mala ist len vycerpana suma nesplatena do konca mesiaca pred vyhlasenim konkurzu.

loginexistuje
21. máj 2018

@lubaka no ved to by bol ten paradox 😀 v mazdom pripade ktovie co este nepriznala atd v podmienkach ma uviest veritelov problem bude mat ak tam ma aj fyzicku osobu ale proste to niekto napadne nemoze uprednostnit jedneho veritela pred inymi predsa

bebemaly
22. máj 2018

@nellydick
@loginexistuje nebojte, žiadne fyzické osoby, a hlavne, v cpp už pri konzultácií, mi povedali aby som uviedla exekúcie, a veriteľov, ktorým som bola dlžná, a nesplácalo sa.. nemala som uvádzať telefón od operátora na paušal a podobne, vlastne, malo sa O2 prihlásiť tiež 😀 nezvýhodnila som ich tiež? že splácam telefon?
@lubaka ano ano, kreditku stopli,to som len už splácala a tiež sa mi zdá postavené na hlavu, že je nepoctivý zámer platiť, a hlavne, ked som splácala, tak mi zrušili splácanie (!?) a prihlásili sa do konkurzu, v ktorom nevymôžu nič, lebo mám holú prdel... len neviem ako riešiť platenie, ked so mnou ten správca nekomuniikuje 😀 nepoctivým zámerom by bolo neplatenie, či? :-O

lubaka
22. máj 2018

@bebemaly a o ake dalsie platby este ide, lebo nove platby ak sa zmluvny vztah neukonci nepodliehaju oddlzeniu tak tie platit treba. Resp.je moznost odstupit od zmluvy a vtedy by si vyuctovanie prihlasili do konkurzu. Mozno by bolo dobre dohodnut sa s O2 ak si chces zachovat pausal ze poctivo si si platila doteraz a budes aj nadalej tak aby oni neukoncovali zmluvu a zaplatis im nove splatky ale aby sa nestalo ze ty im to zaplatis a oni aj tak automaticky ked im system vyhodi ze si v konkurze tak zmluvu zrusia a vlastne zbytocne uhradis to co by ti bolo aj tak odpustene.

lubaka
22. máj 2018

@bebemaly a pri tej kreditke si prihlasili aj to co si uz pocas konkurzu zaplatila? Lebo v tom pripade to maju vratit ale bohuzial uz asi len do podstaty....aj ked do podstaty patri majetok ku dnu vyhlasenia konkurzu takze ak si mala nieco na ucte ide to do konkurzu ale ak si nieco zaplatila neskor z neskorsieho prijmu nemalo by to podliehat konkurzu ale to uz by sa asi tazko dokazovalo a riesilo🤔 v kazdom pripade nemozu si nechat uhradu ak to uz prihlasili do konkurzu

bebemaly
22. máj 2018

@lubaka ahoj 🙂 no, ja som mala jedine túto kreditku - čo bol môj dlh slušne splácaný (vyššie spomínam, že som sa dostala do dlhového kruhu kvôli hlúposti-exmanžel ) a mam telefon s paušálom od o2, čo som si splacala aj splácam, vtipné je, že ma to proste nenapadlo, že by to urobili, od 11/17 som v konkurze- správca so mnou nekomunikuje, dala som ho prešetriť, čo sa potiahne, následne ho dám vymeniť, čo tiež bude zábava, no a až teraz mi z cetelemu odpísali, že im už platiť nemám, že to mám doriešiť so správcom, čo je 6 splátok, čo odomna dostali včas a v celej výške, moja podstata je len jeden kus dieťaťa, holá prdel a prenajatý byt 🙂 neviem, komu to mám platiť, a čo s tým..nerátam s tým, že mi zrušia oddlženie pre 200 € - vlastne sumu ani neviem, ale viac to nebude..mala som troch exe, žiadnu hotovosť, všetci exe mi exe pekne zrušili, len čakám na toho správcu,ak už by aj do 6tich rokov prešlo dáke konanie ohľadom môjho nepoctivého zámeru, slušnejšieho a poctivejšieho žiaľ nenájdeš 🙂

lubaka
22. máj 2018

@bebemaly ale co sa tyka napadnutia nepoctiveho zameru mozes kludne spat...o poctivejsom adeptovi na oddlzenie ako si podla toho co pises som nepocula😉 len ide o to ze vlastne si tie splatky splacala zbytocne a peniazky mohli posluzit aj inde tak este mozno preto by bolo potrebne preverit O2 - nie z dovodu poctiveho ci nepoctiveho zameru ale kvoli tomu,ze budes platit a ak im system vyhodi ze si v konkurze,ukoncia zmluvu a tvoje uhrady tam v tom pripade nemuseli ani byt. Neviem ako maju nastaveni system operatori, ale ked sa to taha od 11/17 a zatial nic tak to asi beru ze platis tak nie je dovod vypovedat zmluvu.

bebemaly
22. máj 2018

@lubaka ked ja nechcem neplatiť vieš, aj tú kartu chcem splatiť, ja som reálne tie peniaze minula a súhlasila s úrokmi, aj ten telefon mám, lebo ho potrebujem aj s paušálom.. ☹ nech mi nič nerušia trúúúbi, čo im mam do toho cetelemu, prosím prosím, môžem Vám splatiť môj dlh, pretože v konkurze nič nedostanete? a správca mi to z platu nebude a nemôže sťahovať? a samozrejme, ten nezdvíha a nereaguje ani na meil, ktorý som im z cetelemu preposlala..nevadí, mám aspoň dôkaž, že je snaha a kooperácia z mojej strany, počkám, čo bude zo šetrenia ministerstva spravodlivosti, a pak som sa dočítala, že môžem žiadať okresný súd o výmenu správcu aj bezdôvodne, i ked v mojom sú to zbytočné prieťahy.. :-/

marusia12
22. máj 2018

Babenky pikoška 😀 Otázka: "je možné dať do bankrotu aj EU fondy? A do akej výšky?" 😀

kicilanka
22. máj 2018
luna303
23. máj 2018

ahojte, neviem či je to niekto na tom podobne. Je podľa vás možné, že človek ktorý je oddlžený od 28.8.2017 vydaným uznesením, konkurz ešte prebieha a vo finstate stále dlhy aktualizujú a narastajú?

katkaba1
23. máj 2018

Ahojte, tak kamarátka je už zverejnená v registri úpadcov 🙂 Už sa len modlíme, aby mala normálneho správcu a zbytočne sa to nenaťahovalo. Držíme všetkým palce

bebemaly
23. máj 2018

Kolegynky, máte prosím niektorá naskenované tlačivo podnet na odklad a zastavenie exekúcie?ja som bola oddlžovaná ešte v prvej vlne, kedy to v cpp nedávali. to sa posiela na súd, aby oficiálne zastavil a poslal oficiálne stanovisko exekúrorovi? môjmu nestačí rozhodnutie o oddlžení 🙂ostatným dvom stačilo, čo už 🙂 ako nič nesťahuje, ale odmieta mi poslať rozhodnutie o ukončení exekúcie, dakujem za informácie.

dankagirl
23. máj 2018

@bebemaly treba mu pohroziť že dáte na neho podnet na komoru exekútorov

marusia12
23. máj 2018

@luna303 To si tam asi musíte zahlásiť, že ste po oddlženi. Treba si pozrieť, aké majú v tomto prípade podmienky.

marusia12
23. máj 2018

@katkaba1 a prečo sa modlíte? Pre Vás je dôležité rozhodnutie súdu o oddĺžení. Vám konanie správcu nemá prečo vzrušovať.

bebemaly
23. máj 2018

@dankagirl vyslovene ma odkázal na okresný súd, tak s ním nepohnem, len ten text toho tlačiva mám iba stiahnuté fotky, bojím sa, že ked to podám na súd, zamietnu mi to, lebo prepíšem hlúposti :-/ písala som aj do cpp, či by boli taký zlatý a poslali mi sken, tak uvidím

marusia12
23. máj 2018

@bebemaly Nemáte povinnosť oznamovať exekútorom Vaše oddĺženie. Nemáte ani povinnosť to oznamovať zamestnávateľovi a nemáte ani povinnosť niečo zastavovať na súde za exekútorov.

Na súd si to tu všetky posielame len preto, lebo keby to posielali exekútori, tak by to nebolo ani po roku. Stačí napísať na súd niečo v zmysle, že žiadate z dôvodu oddlženia zastsaviť všetky vaše exekúcie pod r.č.... a dať tam číslo oddlženia vo Vestníku. Potom si ešte postahuje exekúcie z centrálnych registrov a pod....

Rovnako tak nerozumiem, prečo vám odmieta poslať vyúčtovanie keď zákon hovorí jasne... jednak musí poslať vyúčtovanie ak o to požiadate a jednak je to jeho povinnosťou po ukončení exekúcie po bankrote. Takže s ktorou častou tohto zákona potrebuje pán exekútor pomôcť?

bebemaly
23. máj 2018

@marusia12 exekúrori potrebujú toho viac 🙂 každopádne mi akurát jeden milý pán z cpp poslal tlačivko, tak si ho pošlem na okresný súd, nech mám pokoj aj od tohto exe 🙂
-dokým sa môj správca rozhýbe, či si ho budem musieť dať po prešetrení čo som dala vymeniť, vybavím doklady 🙂 a už len prečkať tých 5,5 roka v tichosti a klude

dakujem za reakciu 🙂

hellgamer
23. máj 2018

@bebemaly
Písal som do O2 ako je to u nich s OB a dostal som odpoveď, že pokiaľ sa faktúry hradia v čas oni nemajú prečo rušiť zmluvu aj keď si po OB a budú ta kontaktovať či budeš chcieť naďalej využívať ich služby.

hellgamer
23. máj 2018

Dobrý deň,
Chcem sa Vás spýtať na správcu LexCreditor k. s. či s nimi máte niekto skúsenosti

bebemaly
23. máj 2018

@hellgamer konečne rozumný prístup, ďakujem 🙂

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená