Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Podľa čoho vlastne prideľujú kam patríme ? Veď napr. my sme Trnavsky kraj tak Nitru máme tu kúsok a dali nás do Ba ...
Mam taky problem , uz som od oktobra 2017 zbankrotovana a zacali mi chodit platobne rozkazy na dlhy, ktore som uviedla v zozname. Pisala som im, ze som po bankrote, uplne to ignoruju, aj sud to ignoruje, ktory vydal rozkaz a posielaju dalej. Moj spravca za cely cas nic nespravil, neberie mi telefony a ked ano, tak slubi, ze to vybavi a aj tak nic nevybavi. Neviem co s tym mam robit?
Ako dlho trva ukončenie bankrotu,približne,ked je minimalny majetok,a sledujem register upadcov,ale žiadne nove ukony od spravcu tam za posledne štyri mesiace nie su uvedene.Akurat ešte jeden exekutor blokuje štvrtinku domu,..Konkurz bol vyhlaseny začiatkom roka,cele mi to pripada zmatočne,ja neviem,už som znechutena z toho uplne.A ako sledujem register,je veľmi vela ludi,pri ktorych žiadne nove zaznamy aj mesiace nepribudnu.To budeme v bankrote tri roky,ako po starom,nachapem.
@nellydick praveze dolezite nie je len zastavenie exekucii,ale aby po zbankrotovani zacal clovek znova normalne fungovat.To sa chcel stat osobnym bankroto zbavit mnozstva exekucii?Po bankrote budeme este riesit so sudom zastavenie exekucii, studovat co treba robit, ked sud posle nove platobne rozkazy, ucet znova zablokuju atd, atd?
Ak si myslite, ze po oddlzeni a uverejneni vo vestniku vsetko konci, tak sa mylite. Ja som oddlzena uz od oktobra 2017, a doteraz nemam ukonceny konkurz, doteraz mi chodia vyhrazne listy, platobne rozkazy, niekto to proste ignoruje, darmo im pisem, ze som oddlzena, taky pozickomat a kooperativa to maju na haku . Dokonca to dali na sud a ten im vyhovel, prisiel mi platobny rozkaz. Nechapem to, ze ani sudy to nerespektuju.
dobrý deň,
chcem sa spýtať za aký čas vyhlasí súd v Bratislave odĺženie (OB), právna pomoc z CPP bola priznaná 4.5.2018
ďakujem
ďakujem za odpoveď, 4 mesiace je dlhá doba na iných súdoch je to oveľa rýchlejšie
Dobrý deň chcem sa spýtať ak by niekto vedel odpoveď. Už mám po bankrote len menil som účet a zabudol som tam zadať trvalý príkaz na úhradu pôžičky od CPP ktorá má byť uhradená k 15nasteho v mesiaci. uhradil som to až dneska je to veľký problém? mam niekam volať že došlo len k nedorozumeniu alebo ako?
Ahojte, ja mám dve otázky, bankrotom som prešla v januári 2018, teraz som sa dozvedela, že mi rodičia chcú darovať starší domček, v ktorom bývajú, kde by mali právo dožitia...môžem prijať dar? Lebo pokiaľ viem, tak nemôžem prísť k žiadnemu majetku...ako sa postupuje ďalej? Musím dať odmietnuť?
Mala som účty v banke, ktoré boli samozrejme počas exekúcii blokované a zaťažené do mínusu exekútormi...teraz si už môžem otvoriť nový účet na svoje meno, bez rizika blokacie? Ďakujem za odpovede...
@suzitok ahoj. Počas 6 rokov po bankrot musíš s výhry, alebo dedičstva polovicu dat veriteľom. A účet so môžeš otvoriť ja mam tiež od januára otvorený. 🙂
@zuzanka7117 ďakujem za odpoveď... 😉
@emer1 mne bolo povedané že sa to môže stať sa uznesením +vytlačeným oznámomyl o konkurze mám ísť na súd alebo poslať žiadosť o zastavenie exekúcie z dôvodu konkurzu,súd bezodkladne exekúciu zastaví.toto platí aj v prípade že by mi došla exekúcia obratom poslať mailom,znovu pravoplatne uznesenie aj ukoncenie konkurzu alebo doporučené exekútorovi lebo podľa nového zákona exekútor podáva návrh na súd na zasvenie
Dobrý deň Prosím vás chcela by som sa spýtať 12.6 rozhodol súd o oddlzeni,11.7 to zverejnili vo vestníku soc poistovna mi už poslala mail že k 1.7 mi zastavujú všetky zrážky pár exekutorov mi už napisalo že mi od blokujú majetok ale chcela by som sa spýtať vrátia mi zrazenú čiastku za mesiac jún kedy súd rozhodol alebo to platí až od toho 11.7 kedy to zverejnili?včera som bola u spravcu a zabudla som sa na to opýtať do 3 mesiacov by mal byť konkurz ukončený pre nemajetnost.dalujem

@nellydick ďakujem už vie 😉