icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nibiru
2. aug 2018

@miamia04 Ahoj ja som podavala 15.2 20018 úplnou náhodou som zistila že prebehol súd nikto ma nekontaktoval ale ku nam postar chodi ako chce,treba si sledovať vestnik.mne ukazal konanie az ked som zadala meno do posledneho okienka fulltext ci ako meno inak nie.u mňa to cpp podávali 31.5 a 12.6 rozhodol súd o konkurze dňa 11.7 to zverejnili vo vestníku ja som to zistila náhodou cca 18.7 okamžite som mailom informovala všetkých exekutorov aj nebankovky ja viem nieje to povinnosť ale dosť to urýchliluje všetko.kontaktovala som správcu ktorý mi bol pridelený následne mi mailom poslal pravoplatne uznesenie ktoré som všetkým opäť mailom rozpostala. na navsteve u spravcu je vhodne dosjt pripraveny posle zoznam co vsetko treba priniest kopie exekucnych prikazov,kópia rodneho listu obcianskeho sobasneho ak ste vydata ja som davala aj kopiu najomnej zmluvy atd...soc.poistovna mi pred 2 dňami písala že už nebude vykonávať zrážky. ku dnu 1.7.3018napr.ex kruty mal uznesenie 20.7 ale vraj majú 30 dní na spracovanie ale včera mi už došiel mail že všetky exekucie zastavuje a odblokoval mi majetok.tiež mi z cpp povedali že sa môže stať že budú chodiť ešte ex.ale s uznesením mám ísť na súd a ten exekúciu zastaví alebo kontaktovať exekútora poslat mu uznesenie a ten nové exekúcie zastavuje sam a podáva návrh na súd bezodkladne.správca mi povedal zastavuje o cca 3 mesiacov ukončí konkurz pre nemajetnost.

nellydick
2. aug 2018

@serus125 môže to byť problém ak sa to bude opakovať, ináč nie. platba musí prísť cpp každý mesiac. ak zabudnete uviesť variabilný symbol vaše rodné číslo, platba sa vám vráti a bude sa to brať že ste nezaplatili.

nellydick
2. aug 2018

@nibiru oddlzena ste od 11.7. čiže za jún vám platbu nevrátia.

nibiru
2. aug 2018

@nellydick dakujem pekne 🙂 akurát mi prišiel už aj mail od správcu že jemu zrážky nepodliehajú iba majetok a jeho hodnota tak že aj sa stane alebo je preplatok mám si ho žiadať sama späť.tak ale teda nebudem mať myslím žiadny.

88888888888
2. aug 2018

Dobry den..poziadal som o osobny bankrot zatial len ziadost posielam to do cpp cakam 30 dni..idem konkurzom no mam dve auta jedno tridsat rocne a druhe 25 rocne..no zavadzia mi to na dvore mozem to dat zosrotovat.?.kedze to mam docasne odhlasene vozidla? Nebudu to brat tak ,ako ze davam auta do srotu no nominalna cena oboch aut je tak cca 200 euro mozno ani nie tolko viete mi poradit ci ich mozem dat zosrotovat alebo nie???

nibiru
2. aug 2018

@88888888888 fakt neviem ale ak sú autá dočasne odhlásene a ich suma je taká nízka skuste zavolat do cpp keď budete na stretnutí so správcov budete odovzdávať kópie technických preukazov tak či tak obdobie budete mať napísané v sprievodnom listé ktorý vám pošle pred prvým stretnutím.

nibiru
2. aug 2018

@nellydick Áno presne tak to bolo povedané aj mne preto sa vždy čudujem keď čítam nadávky na účtovníčky preto že tie naozaj nemôžu robiť čo chcú a v prom rade musí mať papier od exekútora na zastavenie exekúcie aj keď vznikne potom preplatok exekútor ho musí vrátiť.

timka1978
2. aug 2018

@nibiru mne zase bol povedaný pravý opak,že akonáhle som vo Vestníku nič mi už nikto nemôže zrážať a keď sa tak nad tým zamyslím uvedením vo Vestníku ste chránená pred veritelmi a pohladávky môžu byť uspokojené len v konkurze,je to jasne napísané aj vo Vestníku(myslím že v bode5).mne účtovníčka prestala zrážať okamžite a viem o ďalších kolegoch čo to mali tak isto.odvtedy preslo už pol roka a stále mám celú výplatu.myslíte že by to exekútori nechali tak?keby to nebolo v poriadku?

88888888888
2. aug 2018

Dobry den no dnes som volal do cpp ohladom tych aut ze radsej nech si ich necham aby to nebolo ako nepoctivy zamer..ale aj tak nechapem vsak to su auta vraky len tak do srotu hodnota velmi nizka..

timka1978
2. aug 2018

@88888888888 keď Vám tak poradili v CPP tak sa toho držte neviem no kazdý má inú skúsenosť.ja som napíslal v CPP staršie auto,dokonca aj správcovy a nikto sa s tým nezaoberal dokonca v ňom jazdím doteraz,preto sa čudujem keď niekomu zoberú aj mobil z ruky🤔🤔

88888888888
2. aug 2018

Uvidime ako to vsetko dopadne..

sticker
timka1978
2. aug 2018

@88888888888 nechajte autá tak,pokial neskončí konkurz a potom ich date do šrotu

88888888888
2. aug 2018

A prosim vas mozete mi napisat ako to funguje zatial mam ziadost a potom ten postup?????

timka1978
2. aug 2018

@88888888888 CPP má 30 dní nato aby Vás vyrozumeli či Vás budú zastupovať,to príde domov poštou,potom to CPP podá na súd a súd má 15 dní nato aby rozhodol,ak Vás súd oddĺžni najdete sa v Obchodnom Vestníku teraz sú tie lehoty ovela dlhšie ako tu čítam,takže to bude asi trvať dlhšie.Súd Vám pridelí hneď aj správcu ktorý by Vás mal kontaktovať poprípade vy jeho a všetko už riešite s ním.

88888888888
2. aug 2018
sticker
88888888888
2. aug 2018

Dakujem za info

ivik31
2. aug 2018

@timka1987 a nikomu noc nesplacate,ci ako to je?vdaka

timka1978
2. aug 2018

@ivik31 keď už budete v Obchodnom Vestníku začnete splácať CPP tých 500 eur,je to rozrátané na 3 roky,takže cca14 eur mesačne,platiť to začnete až keď Vás súd oddĺžni a nájdete sa vo Vestníku,kazdý mesiac do 15-teho musí byť splátka uhradená

nibiru
2. aug 2018

@timka1978 stále vám zraza len 1 exekucia určite dostala papier o zastavení exekúcie žiaľ napr.kruty je taký že všetko naťahuje do posledného dňa a majú 30 dní na spracovanie samozrejme v budúcnosti sa môže stať že daka napr.nebankovkam to bude skúšať už som čitala viackrát že sa to stalo v tom pripade treba postupovať tak že im treba alebo na súd poslať žiadosť o zastavenie exekúcie spolu so uznesením.

timka1978
2. aug 2018

@nibiru mal som 75% exekucii od Krutého a mne nezrážala jednu,ale všetky naraz ,určitú sumu na každú exe.a prestala na všetky zrážať akonáhle som jej doniesol uznesenie z Obchodného Vestníka.A práve preto že väčšina bola od Krutého a on sa vôbec neozval si myslím že to urobila v súlade so zákonom,pretože inak by sa určite ozval o tom nepochybujem

timka1978
2. aug 2018

@timka1978 netvrdím samozrejme že netreba podavať žiadosti o zastavenie,len si myslím že keď je raz človek vo Vestníku nemá sa mu prečo strhávať zo mzdy.aj tak mu to musí exekútor vrátiť a človek má len zbytočné naťahovačky

nibiru
2. aug 2018

@timka1978 vidíte ja som prvotné maili rozposielala s kópiou na to keď mi volal kruty mi povedali že pokiaľ nemám pravoplatne uznesenie tak exekúcia trvá naďalej na druhý deň som im to poslala a mi povedal že má majú 30dni na spracovanie tak ale jeho úrad si robí co chce dlhodobo že mám ukončené exekuciE a odblokovaný všetok majetok mi odpovedali až na 11 deň od zaslania uznesenia.

nibiru
2. aug 2018

@timka1978 a napr.vo vestníku sa prihlásil zatiaľ len 1 veriteľ hoci vsetkým som to uznesenie poslala 20.7

nibiru
2. aug 2018

@timka1978 tak naozaj sa čudujem že vám sťahovali viac exekúcii naraz toto sa robi len ak všetky dojdu v 1 deň vtedy sa 1/3 delí inak sa sťahuje vždy 1 ostatne sú ďalšie v poradí samozrejme ak je prednostna pohladávka tá má vzdy prednosť ja som mala 11 exekúcii stahovala sa mi vzdy iba jedna a to 1/3 ak sa splatila začala sa dalsia v poradí, každý ďalší exekútor dostal upovedomie že je v poradí a číslo v akom je poradí a že zrážky budú vykonávané až príde na rad.dokonca mala som 50 eur.splatku ktoru mi schválil veriteľ a teda exekútor zaslal do práce potvrdenie na vykonávanie zrážok 50 eur ale tým že mi prišla ďalšia exekúcia a účtovníčka musela zrážať zo zákona 1/3zvysok sumy mal ísť ďalšiemu exekútorovi v poradí keď som kontaktovala exekútora ktorý mi umožnil splátky. okamžite zrušil splátkovy kalendar pretože by tým došlo k mareniu uspokojenia pohľadávky. A celá 1/3 išla iba 1 exekútorovi.

timka1978
2. aug 2018

@nibiru na prihlásenie majú veritelia určité lehoty,neviem teraz presne kolko je to dní,ja som u mojho spravcu vedel presne kto sa prihlásil a vo Vestníku nebol napísaný nikto,ale Vám to už v podstate môže byť jedno či sa niekto prihlási alebo nie,prihlasenie veritelov je ich posledná možnosť ako od Vás niečo získať v konkurze(ak máte nejaký majetok).Ak majetok vyššej hodnoty nemáte aj tak všetci prihlásený veritelia ostanú ako sa povie naprázdno.Proste vy už riešte len kedy budete mať ukončený konkurz a šesť rokov si dávajte pozor na nepoctivý zámer,toď vše😉

timka1978
2. aug 2018

@nibiru no ja som si sem tam dal u účtovníčky urobiť výpis sťahovaných exekúcii a pekne mi vytlačila kolko a komu sťahovala a kolko mám zostatok,tiež si myslím že to malo isť doradu ako prišli na učtáteň no nebolo to tak a už mi je to v podstate jedno,spomenul som to len ohladom toho,že mi zastavila zrážky hneď a nikto (ani Krutý)sa proti tomu nesťažoval,nezasiahol,čiže si myslím že bolo v poriadku že mi prestala strhávať,samozrejme každá účtovníčka by mala vedieť že alimenty,pokuty a podobne sa do oddlžnenia nepočítajú,takže keď má niekto také exekúcie tie mu musí zrážať ďalej.Ak je účtovníčka čo vypočita len hodiny a vynásobí to hodinovou tarifou a zdaní tak to potom bude slabá účtovníčka,dobrá účtovníčka by podla mňa mala ovládať aj tieto veci

timka1978
2. aug 2018

@timka1978 ešte musím podotknúť že moja účtovníčka to exekútorom oznámila písomne ,že na základe oddĺžnenia v Obchodnom Vestníku prestáva zrážať zo mzdy a ako som už písal od vtedy(6 mesiacov)mam celú výplatu

timka1978
2. aug 2018

@timka1978 ja píšem len to s čim som v skutočnosti prešiel a ako to všetko prebehlo,to neznamená že to tak má kazdý,i keď by som to všetkým doprial ,aby nemali žiadne problémi tak ako som ich z ničím nemal ja čo sa bankrotu týka.Čítam tu aj iné skúsenosti,ale keď to v klude a bez problémov prebehlo mne,tak by malo kazdému si myslím

verca113
4. aug 2018

Ahojte... Koncom marca som posielala žiadosť do cpp.. V máji ma odlzili.. Správca bol úplne super.. Poslal mi mail.. Ja som mu odpísala na otázky a poslala späť poštou.. A posledného júla som mala ukončený konkurz... Všetko úplne bez problémov.. Aspoň zatiaľ.. Držím palce ostatním😉

janet24
4. aug 2018

@verca113 ahoj.mozem info?Ja som bola odlzena v marci.Spravca vobec nekomunikuje.Volala som mu v aprili ze mi prislo domov rizhodnutie bakrotu a nemozem ist na postu ze sme s dcerou na lieceni.Aby mi poslal kopiu ak mu to pride.Samizrejme nic.Volala som mu znova v polke jula prave bol na dovolenke ked sa vrati zavola a zasa nic.Co s tym ked absolutne nema zaujem.Ja ten papier pottebujem.Kam sa ist stazovat