Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@janet24 správca je povinný zaslať vám originál uznesenia o oddlzeni. Ináč porušuje zákon. V CPP majú tiež uznesenie o oddlzeni ale je im zasielané elektronicky takže neobsahuje pečiatku súdu čo budú o vás vyžadovať úrady. Máte možnosť si vyžiadať originál priamo zo súdu ktorý vás oddlzil. V prípade že chcete podať návrh na zmenu správcu za porušovanie zákona, v CPP vám dajú vzor a vysvetlia čo s tým.
Dobry den mozete mi dat info ako prebieha OB ..majetok mam len auto tridsatrocne vyradene ktore pojde do srotu...dakujem za info
@88888888888 na stránke cpp je brožúra o osobnom bankrote, tam všetko nájdete. Poprípade prečítať túto diskusiu celú, tu sú osobné skúsenosti tých, ktorí si tým prešli.
Dibry no nemozem to nikde najst
v prvom rade potrebuješ úplne všetky dokumenty o dlhoch. Ach ti chýba či i len jeden tak to nejde
@vierka22viki nemyslím si že musí mať všetky papiere o dlhoch , veď kopec ľudí písalo že nemali už ani zmluvu alebo podobne .... Veď sú výpisi z exekúcií a tam je predsa všetko : suma ,exekútor aj to za čo sa exekúcia vedie. Takže myslím že o tie papiere o dlhu sa asi nemusí báť. Ale to je len môj názor , nie som odborník 😀
@88888888888 na stránke CPP máte všetko. Základ je mať aspoň jednu exekúciu. Poznať svojich veriteľov, netreba mať doklady od nich. Zájsť do CPP podľa vášho obvyklého pobytu a všetky tlačivá a info dostanete tam 😀
@dankagirl ja môžem odpovedať zase len zo skúsenosti,moja mama podávala osobný babkrot a uviedla tam aj kontokorent vo VUB banke,žiadny úver od nich nemala,no a VUB sa prihlásila do konkurzu,z toho mi vyplýva že to do oddĺžnenia spadá.podľa mňa by mal radšej kontaktovať správcu a opýtať sa jeho
@dankagirl spadá to do bankrotu, u mňa tiež VUB žiadalo doplatiť za nepovolené prečerpanie, reku nech sa páči mali ste sa prihlásiť do konkurzu. Od vtedy sa neozvali. Oni to skúšajú či sa im nepodarí niečo vytiahnuť z vreciek bankrotujúceho. Tak isto pošt.banka sa prihlásila do konkurzu, medzičasom aj RCcollektors vymáhala dlh, a počas konkurzu podala po.banka žalobu na rozhodcovský súd! Tak som im zaslal uznesenie a žiadal o zrušenie rozh.rozsudku a odvtedy je ticho. Netreba sa nechať!
@nellydick dnes som bol u môjho správcu a ten mi povedal že v Obchodnom Vestníku je uznesenie o oddĺžnení a to je doklad na všetky úkony,pretože je to na oficiálnej stránke Ministerstva.On mi ho môže vytlačiť tak isto ako si ho môžem aj ja.Tak som volal ešte známemu čo prešiel bankrotom a tiež mu dal správca len vytlačené uznesenie z Obchodneho Vestníka(žiadna pečiatka ani nič podobné).Skusil som teda mailom požiadať Okresný súd ktorý ma oddĺznil o zaslanie nejakého oficiálneho dokladu o oddĺžnení,tak uvidím či niečo odpíšu
@timka1978 niektorým veriteľom stačí informácia o oddlzeni z obchodného vestníku, niektorí vyžadujú uznesenie a niektorí uznesenie s pečiatkou súdu a vyznacenou právoplatnostou. Takže je to rôzne. To že ste si vyžiadali original zo súdu je len vo váš prospech, nikdy neviete kedy ho budete potrebovať 😀
ahojte 🙂 ak sa najdem v tegistri upadcov - s konkurzom "zajtra datum". co to znamena ? prepacte...
Ahojte je tu prosím vás niekto kto mal tento rok podanú žiadosť cez CPP BA a už mal vyhlásený konkurz na súde v TRNAVE???
Môžete mi prosím odpísať kedy ste mali rozhodnutie z cpp a kedy bol vyhlásený konkurz na súde v TRNAVE?
Môžte napísať tu alebo aj správu.
ĎAKUJEM za info
Skúšal už niekto po úspešnom osobnom bankrote písať žiadosť na výmaz z centrálneho registra neplatičov? A ako to dopadlo?🙂
Ahojte, kamaratku už kontaktoval prideleny spravca - Prva arbitražna. Problem ale je, že ona je z BA a oni z BB. Má sa dostaviť k nim do kancelarie ale pride mi dosť hlupe prideliť človeku z hl.meste spravcu v polovičke republiky. Moze zažiadat o zmenu spravcu aby ho mala v mieste bydliska? Je zamestnana a cestoa do BB bude asi problem.

@janet24 V Obchodnom Vestníku je uznesenie o vašom oddĺžnení,buď si ho vytlačte alebo zbehnite do CPP a tam Vam ho vytlačia,čo sa týka správcu tiež by som sa poradil v CPP.Neviem,mne stačilo vytlačené z Obchodného Vestníka (na mzdové),nič mi poštou nikdy neprišlo