Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 plne súhlasím
@maiodee ja som posielala všetkým v maili pravoplatne uznesenie,správca vám ho pošle aj do mailu ak ho nemáte dosť si to urýchlite.napr.mne to uznesenie prišlo zo súdu len minuli týžden a to dom oddlzena od 11.7. Ak by si na súde svihli bola by som oddlzena aj skôr súd bol totiž 12.6 ale nevadí rozposlala som to a od 7 mesiaca už nemám vykonávané zrážky.
Dobry den chcem sa opytat..poziadal som o osobny bankrot a doslo mi vyrozumenie ze ma budu zastupovat...nemam ziadny majetok okrem dvoch tridsatrocnych aut ktore su docasne odhlasene z evidencie ..ktore pojdu do srotu cena jedneho auta max 100 € ..mozem ich dat zosrotovat..alebo necham spravcovi nech to spenazi??? To su auta vraky nema to stk, ek ..bude ich spraca spenazovat..kedze tie auta su vraky dakujem za spatne info
Ahojte...kde najdem ten vestnik prosim vas? Dakujem
chcela by som sa informovat ci uz niekto isiel do konkurzu bez hypoteky ako nato reagovala banka ci sla aj banka do konkurzu alebo nie
Ahojte mamtak jednu otazocku,konkurz som mala vyhlaseny 12/2017 a dnes mi prislo zo sudu co som mala zalobu od Primabanky este z roku 2014 aby som zaplatila trovy konanie do 3dni. o rozsudku rozhodol sudny uradnik a odvolanie nie je pripustne,len podat sťažnosť. mam to zaplatit a podat sťažnosť alebo co by ste poradili.dakujem za odpoved
Prosim Vas,register upadcov a vestnik je obsahuju tie iste informacie,teda ak v registri upadcov nie je prihlaseny veritel,vo vestniku mozu byt ine udaje?Neviem sa tam prepracovať.Dakujem.
@karina12345 mne volali z banky,ci sa bude splacat hypoteka.Povedal som,ze splacat ju budu rodicia,aj ked dlh je moj,zaroven je zalozeny rodicovsky byt.A trvali na tom,ze rodicia podpisu nejaky dokument,ktorym sa zaviazu pocas konkurzu splacat hypo.Ze inak to banka moze chapat ako porusenie zmluvnych podmienok-to,ze som vyhlasil bankrot a ze mozu ziadat zaplatenie celeho zostatku do 15 dni.
a to aka banka bola ja som sice pisala do vub lebo tam je ta hypoteka dnes mi volaly ze mozem ist do konkurzu ze oni nepojdu aj ked by som prestala platit hypoteku tak ze daju dom do drazby ze mam nadalej platit hypo
@karina12345 ak nechces o nehnutelnost prist musis platit na dlh na ktory je viazane zalozne pravo na nehnutelnost sa OB nevztahuje cize ak prestanes platit a nehnutelnost pojde dondrazby a nevydrazi sa cela suma dlhu zvysok je stale tvojim dlhom
@karina12345 slsp.Prekvapilo ma,ze aj ked som im povedal,ze hypoteka bude splacana nadalej a nacas, chcu dat nieco podpisovat rodicom ako majitelom nehnutelnosti,ze to budu pocas konkurzu splacat oni.Neviem ci nieco skusaju alebo,pokial to nepodpisu, skutocne banka pristupi k okamzitej splatnosti uveru.
@maiodee asi chceju mat istotu ze sa to bude splacat
@zuzanka7117 ahoj ty si sa pýtala na sro alebo živnosť že by si nešla už do bankrotu. Ja mám živnosť je to moje všetko preto asi nemozem ísť do bankrotu. Ako si to myslela prosím ťa?
Ozaj a chcem sa opýtať všetkých, ako ste na tom v zamestnaní, resp. keď ste sa uchádzali o zamestnanie. Lebo ja mám živnosť, hľadala som si prácu možno aj tri roky, mám odborné vzdelanie. A keď som bola na pohovore, medzi iným sa ma pýtali na moje záväzky, mám na zdravke aj na socke. No a bola som nevyhovujúci kadidát z tohto dôvodu. Ako vy s tým bojujete?
@michaela025 Čo s tým? Myslím to bývanie ako to po bankrote poriešiť?
A ako fungujete živnostníci? Máte zvlášť účet na podnikanie, alebo ako? Však musíte platiť faktúry.
doby den,riesil tu niekto osobny bankrot v TN kraji? poprosil by som o skusenosti ci uz tu alebo do spravy.dakujem
@chucko3 ja som riesila. co potrebujes vediet
@saslavka73 ak pôjdete do bankrotu, živnostenský úrad vám nemusí zrušiť živnosť. Existuje výnimka o ktorú môžte požiadať - hlavne vtedy ak živnosť predstavuje jediný zdroj vášho príjmu a vykonávate ju už niekoľko rokov. Treba si to zistiť na úrade.
@nellydick to som pochopila ale čo nechápem budem mať zabl účtu kvôli exekúcii a ako budem podnikať? Však potrebujem platiť za tovar.
@saslavka73 ak prejdete konkurzom, exekúcie sa zastavia a účet vám exekútor odblokouje.
@nellydick a dovtedy skapem a môžem zavret prevádzku. No úplne na prd.
@janka456janka Ahoj ja dostavam to iste ale opravneny v tvojom pripade je Primabanka a ona plati trovy exekutorovi,skus si to prosim prečítať ešte raz, ty neplatiš nič
Dibry mozete mi napisat ako to je z autami ktore su docasne vyradene z evidencie a su len do srotu

@maiodee ja by som určite poslala, podľa môjho názoru už nemajú právo ďalej vymáhať, veď sa môžu prihlásiť do konkurzu, ak správca zistí nejaký majetok, nároky veriteľov budú z neho uspokojene. Osobnú skúsenosť ale nemám, snáď vám poradí niekto ďalší.