Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@dankagirl podla toho by to malo sediet, aj správca aj dlznik by mali patrit pod jeden sud:
https://www.justice.gov.sk/Stranky/Sudy/Sudy/Su...
@lubaka a ako má teraz postupovať? Z Ba sa z práce do BB len tak pravdepodobne nedostane. A ak odmietne isť do BB tak bude asi prúser. Ale je to naozaj velmi velmi nelogicke z hl.mesta sa teperiť niekde úplne mimo uzemia.
@dankagirl a všetci sa dostavili ku správcom? Ved BA-BB a BB-BA je cez 400km,.to je choré.
Dobry den mozete mi napisat ako osobny bankrot prebieha..od podania ziadosti ..dakujem
Dobrý deň, viem, že sa tu o osobnom bankrote veľa popísalo, ale potrebujem radu - chcem podať žiadosť o OB v Cpp, ale nechcem čakať na termín, chcem to podať písomne. Problém je, že na stránke Cpp je len vzor dohody o splátkach. Ako sa dostanem k originálu, ktorý je platný? Stačí ak podpíšem ten z netu? Výpis exekúcii si vytlačí Cpp? Co všetko ste posielali poštou? Prosím, poraďte mi..
@shelilah ja som v CPP nikdy nebola, vsetky tlaciva som si stiahla a vyplnene odoslala...oni mi poslali naspat dohodu o splatkach, tu som podpisala a poslala naspat..obtatom mi prisla podpisana od notara, cize mam original..takisto aj akceptacia ziadosti, vsetko mi posielali, absolutne nebol problem...
Ahojte chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť s tým že mu cpp priznalo právnu pomoc v konaní o oddlzeni (v čase rozhodnutia som mala na výpise súdu 2 exekúcie) ale po prevzatí rozhodnutia z cpp mi prišlo zo súdu že tieto 2 exekúcie boli zastavené. Právnik z cpp mi odpísal že v čase podania návrhu musím mať exekúciu, to znamená, že Cpp ten návrh na súd nebude podávať??
Cpp to ešte kontroluje( tie exekúcie) keď podáva na sud?
Ďakujem za odpovede
@shelilah nikde som nebola, poslala som papiere koncom novembra 2017, začiatkom decembra poslali naspäť že to uznávajú, poslali dohodu, nejaké informačné letáky a potom som len čakala...vo februári 2018 ma kontaktoval mailom správca, že som bola oddlzena a dohodla som si sním stretnutie, kde mi odovzdal právoplatné rozhodnutie súdu...to bolo cele
@nellydick
ahoj chcem sa spýtať k situácii ktorá sa stala emer1, že po oddlžení-konkurze príde niekomu platobný rozkaz na dlh, ktorý vznikol pred konkurzom, ako má postupovať? má podať odpor proti platobnému rozkazu s odôvodnením, že prešla konkurzom? A za tento odpor voči platobnému rozkazu sa bude platiť poplatok? alebo môže podať odpor s tým, že prešla konkurzom a zároven žiadať, aby poplatok neplatila?
Dakujem za odpoved.
Cawte mam dve auta ktore su len do srotu mozem to zozrotovat ked som pod ziadost o OB.obe auta hodnota cca 200 euro..alebo to spravca spenazi??
@miamia04 v čase podania návrhu na súd CPP prikladá výpis z CRE. Ak dlžník nemá exekúciu v CRE alebo obdobné vykonávacie konanie, tak CPP návrh nepodá. Pokiaľ dlžník nepredloží potvrdenie od exekútora nie staršie ako 30 dní, ktoré sa priloží k návrhu, tak CPP mu nárok na právnu pomoc odnime.
@88888888888 ak ste ich uviedli do zoznamu majetku, tak potom by ste to museli v CPP opraviť. Ak CPP už podalo návrh na súd, tak auta nezosrotujte, lebo by to nesedelo s návrhom. Potom to bude riešiť správca.
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, že vo vestníku mi vyšlo: .
Súpis všeobecnej podstaty
Text:
Správca v súlade s § 167j ZKR zverejňuje súpis všeobecnej podstaty.
V súpise všeobecnej podstaty sa nenachádza žiaden majetok.
Mám to brať ako ukončený konkurz pre nemajetnosť, alebo ešte to nie je ukončené.
Ahojte,pokial som zverejneny v Obchodnom vestniku,ze sud rozhodol o oddlzeni,odporucate poslat vsetkym veritelom toto oznamenie?Aby som zabranil novym exekuciam?Alebo oni na to neprihliadaju,dalej vymahaju dlhy a caka sa,az ked sa skonci cely konkurz?Dakujem.
Ahojte, keď mi prišlo upovedomenie o začatí ex. a dohodnem si splátkový kalendár s exekútorom môžem zároveň požiadať o oddlženie v CPP? píše sa že ex. v prípade schválenia spl.kalendára odloží exekúciu ovšem ta exekúcia beží dalej ? kalendár chcem preto aby mi nevzal celú mzdu z niečoho žiť treba dakujem za info.

@katkaba1 bohužiaľ správcu neprideľuje sudca ale na základe počítačového losovania s niektorými správcami je možné komunikovať aj telefonicky ale to záleží na nich