Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@janka456janka oprávnený je ten kto dal návrh na platobný rozkaz nakoĺko si prešla konkurzom do ktorého spadá aj Primabanka,skôr ako bol podaný návrh na platobný rozkaz. Súdu je potrebné doručiť prefotené rozhodnutie súdu aj s pečiatkou o osobnom bankrote ak môžeš tak aj Primabanke aj keď oni sú povinný sledovať vestník.Bolo by dobré dodržať lehotu a zaslať súdu uznesenie o konkurze čím skôr ,alebo ísť priamo s uznesením na súd.
Pri zabezpečenej pohľadávke, čiže hypotéke so záložným právom na nehnuteľnosť vo vlastníctve tretej osoby, napr. rodičov, môže banka postupovať tak, že vyhlásenie konkurzu chápe ako porušenie zmluvných podmienok a vyvolá celkovú okamžitú splatnosť úveru, napriek tomu, že sa úver splácal a bol bez omeškania. Následne môžu uplatňovať záložné právo. Je toto možné? Ďakujem za odpoveď.
Ahojte...Chcem sa opytat ako to funguje ked nenam vsetky dlhy v exekucii ale aj vo vymahacich spolocnostiach napr priklad: ex 350eur ex 450eur vymahac spol. 18500 a dalsia 5000eur mozem poziadat o osobny bankrot majetok ziadny dakujem pekne
@nellydick SLSP nahodou? Stalo sa, ze banka zhabala byt rodicom napr. ked povedzme hypouver sa splacal v poriadku ale zvysne uvery v inych bankach nevychadzalo platit? Ako moze zhabat nieco co vlastni tretia osoba ktora je rucitelom a nadalej splaca? exekuovat sa da len majetok dlznika a nie majetok rucitela granta ktory suhlasi nadalej so splacanim. nemam pravdu? ake mas skusenosti?
@polis11 z toho čo píšeš vyplýva ze dlžník nie je vlastníkom zalohu (založená je cudzia nehnuteľnosť). Dlžník išiel do bankrotu a keďže stratil bonitu pre banku (uvedené je to v úverovej zmluve) banka zosplatnila celý úver. Banka si neprihlási pohľadávku do konkurzu lebo je to pre ňu neefektívne. Chce od dlžníka celý dlh. Ak ho nesplatí, banka sa uspokojí zo zalohu. Všetko prebieha mimo konkurzu dlžníka keďže ide o nedotknutelnu pohľadávku a preto nie je dôležité že dlžník nie je vlastníkom zalohu. Preto ak ide do bankrotu dlžník ktorý má hypotekárny úver, vždy si musí vopred od banky zistiť či mu zosplatnii celý dlh, či sa prihlási banka do bankrotu a pod. Ináč ide do rizika že príde vlastník zalohu o nehnuteľnosť aj keď nechce.
@saslavka73 ja som si živnosť založila až po bankrote, aj otvorila ucet a je to tiež môj zdroj príjmu. neviem ako to funguje, ked uz si zivnostnicka a chces podat bankrot ☹
@nellydick praveze u mna si banka hypoteku prihlasila do konkurzu,nechapem preco.Je splacana pravidelne, aj po oddlzeni musi byt zabezpecena pohladavka splacana nadalej.Podla zakona sa prihlasenim pohladavky do konkurzu tato stava automaticky splatnou.Toto museli vedet,cize riskuju,ze peniaze nebude dlznik mat na vyplatenie celeho zostatku a chcu realizovat zalozne pravo.Toto mi nejde do hlavy, realizovanim zalozneho prava banka straca.Ta predsa chce mat splacanu pohladavku a vynos s urokov.
@maiodee zavisi to od hodnoty zostatku hypo a trhovej ceny nehnutelnosti pravdepodobne zvazili se je vhodnejsia jej drazba
@maiodee banka si uplatní takú sumu aby to bolo pre ňu výhodné. Ale nemusí tak vždy postupovať. Väčšinou nevstupuje do konkurzu a v prípade neplatenia dlhu dá nehnuteľnosť do dražby. Ale keďže súdy dražby často rušia tak banka sa musí rozhodnúť u každého dlžníka osobitne a rýchlo.
Ahojte. vie mi niekto poradit, ked sa do osobneho banktoru prihlasuje ZLTY MELON? staci uviest ako veritela ZLTY Melon? ak nie akym sposobom ?nakolko veritelia su na zmluve pod nejakym cislom ID a prezyvkou... tak neviem co tam napisat ak ich chcem vypisat a prihlasit ako fyzicke osobny.ZLTY melon mi samozrejme osobne udaje neposkytne. dakujem
NA zmluve je: ZMLUVA O POZICKE MEDZI IVESTORMI ZASTUPENYMI NA ZAKLADE PLNOMOCENSTVA SPOLOCNOSTOU: iService a.s (ZLTY MELON).
Investori su na zmluve neni vypisani pod skutocnym menom,ale pod ID Investora:napr. 465845454, a menom investora(prezyvky): napr. ivan685.
@campeador zlty melon su peer to peer pozicky, kedy vam poziciavaju sukromne osoby cez platformu zlteho melona, to znamena, ze investovali svoje sukromne peniaze na pozicku inej sukromnej osobe a ocakavaju urokovy vynos. Tu je podla mna dobre pozriet zmluvu a najma obchodne podmienky so zltym melonom. V CPP vam nic neporadia podla mna, su tam ochotni, ale nemyslim si, ze vam povedia viac, ako to, ze sa jedna o fyzicke osoby a treba ich uviest do zoznamu veritelov. Co uz viete aj teraz.
ahojte.
Vie niekto presne vysvetlit tuto polozku o nepoctivom zamere: dlžník sa domáhal zbavenia dlhov napriek tomu, že na území
Slovenskej republiky nemal v čase podania návrhu centrum
hlavných záujmov.
Mam moznosti ist pracovat do zahranicia, a v CPP uz mam podany navrh a aj rozhodli ze ma budu zastupovat. Mozem vycestovat za pracou do zahranicia?Alebo az po rozhodnuti sudu.
dakujem.
Dobry chcem sa opytat ako to je odhlasenymi autami osobntm bankrotom cena auta 100 euro a je vyradene z evidencie nepojazdne
@88888888888 osobný bankrot už prebehol? A odkedy je vyradené z evidencie?
Este neprebehol bankrot..no cpp mi doslo ze ma budu zastupovat..vyradene je od roku 2013 ..nema to stk..emk nepojazdne su to
@11mirka22 vyradene su z evidencie od roku 2013 su stare a nepojazdne do srotu..nema to stk ani emk..
@88888888888 keďže sú tak dlho vyradené z evidencie, ako by ktokoľvek, vrátane správcu zistil, že ich vlastníte? Neuvádzajte ich do zoznamu majetku, zosrotujte.
No prave som ich uviedol lebo su evidovane ja som ich chcel zosrotovat len sa bojim ze budu mysliet ze sa zbavujem majetku nemam problem ich zosrotovat
@88888888888 písali ste,že sú vyradené z evidencie. Tak nechápem.
Este raz mam dve auta ktore docasne vyradene z evidencie t.j auta su tridsat rocne ako som spominal..no chcel som ich dat zosrotovat no prvej obdlzovacej mi povedali ze radsej nie..aby to nebol nepoctivy zamer kedze su auta dodocasne vyradene

@lejaky ahoj ale to este neriesil exekutor.to oni dali na mna zalobu o vydanie platobneho rozkazu a mne medzi tym bol schvaleny konkurz.a teraz mi prislo ze ja mam zaplatit im tu ciastku trov