Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Nechajte tak, zeny. Nebudem reagovat na cloveka, ktory napise hento. Ale dakujem za podporu 🙂
@dadka232 Či už jej kladú otázky, či odpovede, lejdy vie, ako reagovať
@mawka tak ale napise sem totalne hluposti a este bude niekoho urazat, ked ju upozorni, ze nema pravdu? Aj mne svieti na socialke este z minulosti dlh 700 eur, ale som riadne zamestnana na TPP, cize zamestnavatel riadne odvadza odvody. Zo socialnej poistovne poberam vdovsky aj sirotsky dochodok po nebohom manzelovi. Bola som aj na PN aj niekolkokrat na Ocr. A nikdy nebol problem. Tak co tu pise hlupsti, ze ked mas dlh, nemas na nic narok.
@dadka232 nechcem sa Vás dotknúť, ale beriete vdovský a sirotský po nebohom manželovi. To znamená, že Váš nebohý manžel mal vyplatenú socialku. Ak by nemal, tak by ste tie dôchodky nepoberali. Mimochodom, môžete sa jej zastávať koľko chcete, začala prvá a ani vy by ste si sr.ť po hlave nenechali a nenechali by ste sa od nej urážať. Ja som sa slušne opýtala a pani necedllyk ( neviem presne jej nick ) mi slušne odpísala a nie v tom zmysle, ako napr.: 11mirka22 ťa mrzí, že nemusíš nič splácať? Alebo ona, že chcem len peniaze od úradu a že sa mám zamestnať??? To kde sme???!!! To čo toto je za správanie??? Naozaj hodné krčmových chudákov. Je ťažké tu niekomu slušne odpísať a vysvetliť, keď sa niečo pýta??? A že nemám pravdu??? To som jej mala hlúpo napísať, že keby išla teraz do invalidného, tak jej ho nevyplatia, kým si nesplatí dlh??? Veď každý človek ma predsa dôvod, ak si musí prejsť bankrotom. Nik nie je svätý, ale správam sa slušne. Len keď má niekto intelekt hojdacieho koňíka. Držím sa jednoducho hesla- správaj sa k druhému tak, ako keď chceš, aby sa on správal k tebe. Takže ja som nezačala mať uštipačné poznámky.😉😊😁
*oprava koníka...koňa...
@3333333333
ziadny spravca co to ma v hlave v poriadku neriesi nejaky blby mobil za 150 evri.
1. kym sa najde kupec, tak ma hodnotu 50 a menej
2. z vydrazenej sumy dostane max. 0,50
3. len si tym komplikuje uz aj tak financne nezaujimavy pripad
@mawka ty si len hlúpa žena. Tak ja som sa slušne opýtala, ty ma vôbec nepoznáš a napíšeš toto:
Ty v podstate chces zadarmo nieco, ale tak to nefunguje. Zamestnsj sa, pojdu odvody a budes mat narok.
Tak teraz čo sa paprčíš?? Akým právom si ma ty chudera označila, že chcem niečo zadarmo???!!! Lenže to, že ty si od štátu brala ZADARMO peniaze roky! , tak vtedy to fungovalo však??? Troška si sa zamestnala a ideš tu ty mňa poučovať o zamestnanì???!!! Ja v kuse podnikám 20 rokov, štát mi nikdy nič nedal a ty taká hlúpaňa ideš na mňa vyskakovať???!!! Čo si žila roky z mojích danì??? Ťa veľmi mrzí, že som mesiac a pol na úrade práce??? Fakt je mi ťa ľúto. Druhý krát si naozaj tie primitívne komenty nechaj pre seba, ak nevieš nič o druhom. Stálo ti to za to???!!! Skúsila si ty v živote niekedy podnikať, že ti nevyplatili veľké faktúry a začalo ťa to ťahať niekde dole??? Moja zlatá, prajem ti pohodový život, ale už si nikdy o nikoho hubu neobtieraj.😉😉😉
@nellydick ďakujem za odpoveď, len som sa chcela uistiť, že sa mi z CPP ozvú. To chápem, že treba mať aspoň 1 exekúciu, a keďže mi bola jedna exek. ukončená,druhú ex.súd zamietol, a ostatné je premlčané, tak mám nádej, že do bankrotu nebudem musieť ísť. Uvidime...
Ešte raz ďakujem za rady.
@petrapetra33 ano moja, presne preto som sa dostala do bahna. A nikdy nic som od statu nedostala. Prave preto. Takze skludni hormon a prestan tu dristat nieco o niekom, koho vobec nepoznas. Ja som ani matersku nemala, rodicovsky, ani nic, rozumies? Pretoze bol v tom case uplne sprosty zakon, ze ak je matka szco, tak ma narok na 40 eur a nejake drobne. Co ty ma tu ides posudzovat, ked vies o mne trt makovy? Vsetko som si hradila, lieky, zdrav.stsrostlivost, ziadna pn, muz prehajdalakal na k*rvach dom, nerobil, ja som tahala bez prestavky a taham doteraz, takze bud taka laskava a nesud. Ja som len poukazala na to, ze bankrotom sa mi ulavilo, zmenil zivot a som zamestnana a vyhovuje mi to. A ze aj po bankrote ma clovek narok na vyplacanie pn a dokonca aj na podporu v nezamestnanosti a benefity od upsvar akurat je tam podmienka odvodov. Pri davke v nezamestnanosti dva roky. A este ta upozornim, ze odvody odvadza sice zamestnavatel, ale z mojej hrubej mzdy. A odvody do sp a zp a dan, mam ako zamestnanec dokopy viac ako 300 eur. To, ze zamestnavatel je tiez povinny cast uhradzat je dane zakonom. Cize ak ma niekto mzdu tak zacina u super hrubej, hrubej s cistej. 😊 Viac asi netreba co dodat, ludia si uz urobia nazor sami. A tebe zelam vsetko dobre 😊
@mawka 😂😂😂
EXEKUCIA: aku mate skusenost: po akej dobe odkedy ste prestali platit uver v banke alebo nebankovke ako je Homecredit a podobne ste od nich dostali exekuciu?potrebujem exekuciu koly OB ale zatial mi stale volaju len vymahacske spolocnosti.Neplatim cca od Januara. dakujem
@campeador nemyslím že toto je správny prístup k OB. Úmyselne si vytvoriť exekúciu. Ak ste prestali platiť, najprv vás musia zažalovať. Potom musí súd rozhodnúť vo vaš neprospech. Rozhodnutie súdu je exekučný titul. A následne má žalobca 10 rokov na to aby podali návrh na vykonanie exekúcie. Takže keď to spolu zrátate môže to trvať vyše 10 rokov.
@nellydick to myslite s tymi 10 rokmi vazne?Dovtedy to bude premlcana pohladavka.Campeador moze byt napr. diskutujuci,ktory vie,ze svoje dlhy nie je schopny splacat a chce to riesit cez OB.Kazdy z nas to chce mat cim skor za sebou,ale kedze je tu podmienka exekucie,tak otazka ako dlho od zacatia nesplacania nastane exekucia,je legitimna.
@maiodee nesprávne pochopená odpoveď od @nellydick...
... lebo 10 rokov platí na podanie návrhu na výkon exekúcie, teda pohľadávka nie je premlčaná v prípade, ak bol v zákonnej lehote podaný návrh na vydanie rozhodnutia súdu a ten aj vydal buď právoplatný platobný rozkaz, alebo rozsudok - tie sa stanú podkladom pre podanie návrhu na exekúciu - a tu je tá lehota 10 rokov od právoplatnosti....
@maiodee aspon niekto ma tu chape.Neprestal som platit dlhy koly OB ale preto ze sa uz inak nedalo.Ano mam velke dlhy a nie som schopny ich splacat, mam zrazky zo mzdy a nic mi mesacne neostava uz skoro 9mesiacov.Ale do OB nemozem ist lebo nemam exekuciu, Tak si myslim ze moja otazka vhodna, ze aku ma kto skusenost kedy mu dali exekuciu.Ci mam na nu cakat 10rokov aby som ju dostal a mal sancu zacat od zaciatku?
Ahojte 🙂 je tu nejaka mamička na rodicaku čo ma skúsenosť s osobným bankrotom? Ako to prebieha ak som na rodicaku?
@veronikicka tak isto ako u ostatných. Nie je dôležité aký máte príjem ale či máte exekúciu a majetok 😀
ahojte, chcem sa spytat...od aprila som oddlzena, zastavenie ex. na sud som si podala sama hned v maji...este mi neprislo ani jedno zastavenie zo sudu konkretne NZ, a ani konkurz mi este spravca neukoncil neviete ako dlho to trva? Kamarat bol oddlzeny tak isto a jemu uz prisli zastavenie ex. ale v NR.
@nellydick čiže mi nesiahnu na tieto dávky?
17.9. som bola oddlzena. Teraz cakam na kontaktovanie spravcom. Spravca to moze este zamietnut, ze? A kolko stretnuti musim absolvovat so spravcom? Bojim sa toho este, ze to nieje koniec.
@veronikicka nie nesiahnu. Správca nesiaha na príjem dlžníka

@petrapetra33 ty si asi tiež neni celkom " čistá ", keď si potrebovala zbankrotovat. Zlodej kričí "chyťte zlodeja!"